Weer apps voor een perfecte stranddag

Favoriete apps Sim only Slimme tips Telefoons & Tech

Heb je de zomer in je bol? Op naar het strand! Met welke weer apps weet je precies hoe jouw stranddag het comfortabelst is? Wij zochten het uit, zodat jij straks helemaal ‘appy’ in de branding ligt!

stranddag appsOp een stranddag komen weer apps sowieso van pas. Vooraf om te checken of het ook écht strandwaardig weer is en eenmaal op het strand om te checken of het weer niet omslaat. Kortom: een must als jij wil bronzen, surfen, zwemmen of gewoon wilt ontspannen in het zand.

Weer apps zijn dus onmisbaar voor een fijne stranddag. Om ze te gebruiken heb je een paar dingen nodig:

  • Internet: via jouw Sim Only of Prepaid internetbundel of wifi.
  • Voldoende batterij voor je telefoon

Goede weer apps

Er zijn een heleboel weer apps die je een prima weersverwachting geven. Dit komt omdat ze vaak dezelfde bronnen gebruiken. Toch zitten er genoeg verschillen tussen weer apps. Wij zochten een paar weer apps uit die op een stranddag stuk voor stuk van pas komen.

De weer app op je telefoon

weer app telefoonBijna elke smartphonefabrikant levert op zijn smartphone een weer app mee. In zo’n app zie je de weersvoorspelling voor de komende dagen. Dankzij de weer app op je smartphone weet je dus altijd wanneer het strandweer wordt! Heeft jouw smartphone geen weer app? Yahoo Weather is een handig en gratis alternatief voor Android en iOS.

Android-app

iOS-app

SunShield

sunshield weer appHet is een één-tweetje: ga je naar het strand, dan neem je zonnebrand mee. Maar hoe goed je je écht moet insmeren… dát is niet altijd duidelijk. Daarom is SunShield zo’n goede weer app. Deze app weet per plaats hoe hoog de UV-waarde is en zo weet jij hoe goed je je moet insmeren. Handige extra: via een vragenlijst achterhaalt SunShield jouw type huid. Aan de hand daarvan krijg je op maat insmeeradvies. De iOS-app voor SunShield kost geld. World UV is een goed en gratis alternatief voor de iPhone.

Extra tip: misschien heeft jouw telefoon wel een ingebouwde UV-meter! Sommige smartphones, zoals de Samsung Galaxy Note 4, hebben een UV-sensor die de zonnekracht op locatie voor je meet.

Android-app

World UV voor iOS

Buienalarm

buienalarm weer appLig je net lekker op het strand te ontspannen: betrekt de lucht opeens! Blijft het wel droog? Of barst zo los. Buienalarm waarschuwt je als er regen op komst is door je een melding te sturen. Met de app kun je ook op een radar kijken waar de regenwolken zich bevinden. Dankzij Buienalarm weet je hoe laat het ongeveer gaat regenen en wanneer het voor jou als badgast dus handig is om de boel in te pakken.

Android-app

iOS-app

Nooit een lege batterij

geen lege batterij smartphoneGeen weersvoorspellingen met een lege smartphone. Een volle batterij is dus net zo belangrijk. Op het strand is er waarschijnlijk geen stopcontact binnen handbereik. Je kunt ‘m dus niet opladen. Gelukkig is er hiervoor een innovatieve oplossing. Er zijn namelijk zonneladers beschikbaar: externe opladers die met zonne-energie de batterij van je smartphone opladen. De zon zorgt dan op het strand naast een gebruinde huid óók voor een opgeladen smartphone! En het kost je geen cent. Zorg wel dat je de telefoon uit de zon houdt: anders raakt hij misschien oververhit.

Externe batterij

Zonneladers hebben wel een nadeel: ze zijn nog niet heel krachtig. Ben je liever zeker van je zaak? Neem dan een externe batterij mee. Deze moet je dan van tevoren wel opladen. Met een externe batterij van 5000 mAh inhoud of meer kun je je smartphone een keer of drie keer volledig opladen. Zo weet je zeker dat je batterij niet leeg gaat tijdens je dagje naar het strand.

Andere handige apps voor een fijne stranddag

Naast weer apps dragen ook andere apps op je smartphone hun steentje bij aan jouw fijne stranddag. Een paar ‘essentials’ zetten we op een rij!

Here WeGo, Google Maps of andere handige navigatie apps

handige apps stranddagEen navigatie app zorgt ervoor dat jij altijd de snelste route naar Zandvoort, Noordwijk, Domburg, Castricum of Egmond hebt. En dat je precies weet waar je het beste kunt parkeren. Ja, een navigatie app op je smartphone is dus onmisbaar voor een fijne stranddag. Niet alleen om niet te verdwalen, maar ook om files te ontwijken.

De beste navigatie apps check je hier. Tips: hebben we hier! Here WeGo is handig als je zonder data te verbruiken wilt navigeren. Met deze app kun je namelijk de wegenkaart vooraf downloaden. Google Maps heeft actuele verkeersinformatie en Waze is ook een handige gratis navigatie app.

Extra tip: ANWB Onderweg. Deze app weet alles wat de bovenstaande apps ook weten, plus waar alle tankstations in Nederland staan en waar je goedkoop kunt parkeren.

Android-app

iOS-app

Handige apps voor op het strand

apps voor op het strandOok op het strand zijn er naast weer apps een paar handige apps. Zoals My Tide Times, dat laat zien wanneer het eb en vloed wordt. Hierdoor weet je dus precies wanneer het tijd is om het een stukje hogerop te zoeken. Deze apps kun je goed gebruiken als je eenmaal op het strand bent. En boeken apps als Kindle zorgen ervoor dat je lekker kunt lezen zonder boeken mee te sjouwen. Handig, dit soort apps verbruiken niet veel data. Heb je niet zo’n grote internetbundel? Via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app hou je het verbruik van de MB’s van je internetbundel goed in de gaten.

De kans bestaat helaas wel dat je op het strand niet altijd goed bereik hebt. Dit komt omdat de dekking op sommige stranden minder goed is, omdat veel stranden in natuurgebieden zijn en daar geen of minder zendmasten mogen staan. Ook wordt internet langzamer als het op het strand heel druk is. Dit in verband met de capaciteit van het mobiele netwerk. Voordat je naar het strand gaat, kan het daarom bijvoorbeeld geen kwaad om alvast een leuk restaurantje uit te zoeken waar je ’s avonds wil eten. En als je even geen bereik hebt, duik dan vooral even de zee in of bouw een mooi zandkasteel. Je smartphone redt zich ook wel eventjes zonder jou. Plons!

Discussie