Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
211x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Telefoons & Tech |

Apple Arcade, streaming en AR: de toekomst van smartphonegames?

Elk jaar worden smartphones krachtiger. En élk jaar komen er betere smartphonegames uit. 2020 belooft een mooi gamejaar te worden, met veel nieuwe trends op het gebied van gamen op je smartphone. Zoals games streamen met Apple Arcade. Je leest hier hoe de toekomst van gamen op je telefoon eruitziet!

Waarom ‘gewoon’ gamen op je smartphone straks verleden tijd is

toekomst smartphonegamesHet is nu nog de normaalste zaak van de wereld: via de app store gratis een spelletje downloaden en ‘m dan spelen op je telefoon. Inclusief advertenties tussen het gamen door en de mogelijkheid om in-app aankopen te doen, zodat je nieuwe functies en levels ontgrendelt.

Is dit straks verleden tijd? Daar lijkt het steeds meer op. Als gebruiker willen ‘we’ meer dan dit soort spelletjes. Bij de meeste games kom je immers alleen verder als je de portemonnee trekt. Mensen willen op hun telefoon vrijuit gamen zonder beperkingen die pas verdwijnen als je betaalt. Zonder dat reclames je ophouden of dat je dus moet betalen. De toekomst van smartphonegames speelt hierop in, dus de manier waarop we gamen gaat veranderen. Hoe? Wij werpen een blik op de toekomst.

Wat is dan de toekomst van smartphonegames?

De toekomst van telefoonspelletjes spelen, krijgt steeds meer vorm. Hieronder staan de belangrijkste trends.

Onbeperkt ‘premium’ games zonder reclame via abonnementsdiensten als Apple Arcade

toekomst smartphonegames apple arcadeEen vast bedrag betalen en dan op je telefoon spelletjes spelen zonder tussenkomst van reclames of beperkingen van in-app aankopen? Het kan met abonnementsdiensten als Apple Arcade. Hiermee speel je échte kwaliteitsspelletjes die door experts van Apple Arcade zijn geselecteerd.

Het mooie daaraan is dat je vooraf precies weet wat je betaalt. In ruil daarvoor kun je een heleboel games downloaden die je zonder beperkingen kunt spelen. Nu is het vaak omgekeerd: je downloadt gratis een spelletje en weet dan niet wat je moet betalen om meer mogelijkheden in de game te krijgen. Zo kunnen de kosten oplopen tot wel tientallen euro’s. Met Apple Arcade weet je vooraf zeker dat de eerste maand gratis is en dat je daarna 4,99 euro per maand betaalt. En het mooie is? Elke maand komen er nieuwe games bij het aanbod.

Games streamen via een streamingdienst als Google Stadia

toekomst smartphonegames games streamen google stadiaEen spel spelen dat helemaal niet geïnstalleerd is op je telefoon? Daar gaat het steeds meer naartoe, want games streamen is in opkomst. Je telefoon is op die manier alleen het scherm en controller voor het spel. Het spel zelf draait op een computer op een server ergens anders, die alleen het beeld naar je telefoon stuurt.

Het voordeel daarvan? Je speelt daarmee de beste, mooiste spellen waarvoor je telefoon anders nooit krachtig genoeg zou zijn. Je hebt er alleen snel internet voor nodig. Vooralsnog kun je alleen via wifi games streamen. Onderweg in bijvoorbeeld de trein kun je dit dus nog niet doen. Je kunt dus niet overal games streamen, maar dat is voor de internetbundel van je Sim Only abonnement misschien ook maar beter. Games streamen verbruikt namelijk veel data: met Google Stadia zelfs 4,5 GB per uur.

Klinkt goed, toch? Er zijn steeds meer streamingsdiensten voor games beschikbaar. Deze kosten een vast bedrag per maand, maar daarvoor krijg je niet een onbeperkt aanbod van de nieuwste games. Vaak moet je het spel nog wel zelf kopen voordat je ‘m kunt spelen. Voorbeelden van diensten zijn Google Stadia, NVIDIA GeForce Now en Microsoft xCloud. Stadia en GeForce Now zijn al beschikbaar, xCloud is later dit jaar breed beschikbaar. Met deze diensten kun je games die je al hebt op je computer (GeForce Now) of Xbox (xCloud) streamen naar onder andere je telefoon.

Gamen in Augmented Reality

toekomst smartphonegames augmented realityDe manier waarop we gamen op onze smartphone verandert. Steeds vaker blijft de spelwereld niet beperkt tot het scherm van je telefoon. Via Augmented Reality betrek je namelijk ook de echte wereld om je heen bij het spel. Hiermee voeg je spelelementen via de camera van je telefoon toe aan je game.

Het beste voorbeeld? Dat is misschien wel Minecraft Earth. Hiermee kun je op straat virtuele Minecraft-creaties bouwen. En het leuke is: dit kun je samen met anderen doen. Wie zegt dat gamen niet verbindt? Minecraft Earth bewijst het tegendeel! Ook Pokémon Go is een spel dat Augmented Reality gebruikt.

In de toekomst gaat gamen via Augmented Reality waarschijnlijk nog een stapje verder. Dan ruil je het telefoonscherm in voor een Augmented Reality-bril. Hiermee zie je tegelijkertijd de echte wereld én de gamewereld.

Legendarische titels van console naar smartphone

toekomst smartphonegamesbekende titels naar telefoonVoor gameontwikkelaars worden smartphonespelletjes steeds belangrijker. Daarom komen steeds vaker grotere titels naar je telefoon. Denk bijvoorbeeld aan Mario Kart, dat alleen voor Nintendo-consoles werd gemaakt. Nintendo piekerde er niet over om dat te veranderen, maar inmiddels is er toch een Mario Kart-game voor je telefoon. Ook titels als FIFA zijn nu beschikbaar op je telefoon. De verwachting? Dat is dat ontwikkelaars steeds vaker ‘smartphone first’ gaan denken. Iedereen heeft zijn telefoon de hele dag bij zich. Daarmee is dit de ‘game console’ die iedereen het vaakst bij zich heeft. Interessant genoeg om mooie titels voor uit te brengen.

Hoe kan het dat smartphonegames steeds mooier en beter worden?

Elk jaar worden spelletjes op je telefoon mooier en beter. Hoe kan dat?

Betere hardware

toekomst smartphonegames betere hardwareDe hardware in telefoons wordt krachtiger en krachtiger. De processor krijgt meer rekenkracht en de videokaart wordt beter en beter. Hierdoor kan je telefoon mooiere games aan. Zo is er dus steeds meer mogelijk. Van realistischere games tot grotere spelwerelden.

Er zijn zelfs speciale gamesmartphones, met ingebouwde koeling voor extra goede prestaties. De processor kan dan extra intensief gebruikt worden, omdat hij goed wordt gekoeld. Een voorbeeld is de Nubia Red Magic 5G. Ook is het tegenwoordig makkelijk om een PlayStation- of Xbox-controller via Bluetooth te koppelen met je telefoon. Dat scheelt gepiel met je vingers op het scherm, waardoor je een stuk nauwkeuriger (en dus beter) je spel bestuurt.

Bereid te betalen

toekomst smartphonegames betalenOntwikkelaars doen steeds meer moeite voor het maken van telefoonspelletjes. Dat komt, plat gezegd, omdat er meer te verdienen valt. Mensen zijn namelijk vaker bereid om te betalen voor een mooi spel. Zeker omdat ze dan geen last van reclame hebben en niet beperkt worden door in-app aankopen. Daarom gamen we steeds meer op onze smartphones en zijn spellen steeds mooier. Omdat het voor fabrikanten loont hier wat mee te doen.

Gamen op je telefoon: laat de toekomst maar komen!

toekomst smartphonegames kom maar opDe toekomst van gamen op je smartphone ziet er rooskleurig uit. Zeker nu je voor een vast bedrag per maand de mooiste spellen onbeperkt kunt spelen. Steeds vaker kun je deze games nog streamen ook. Waar je ook bent. Al blijft het daarmee letten op het verbruik van je Sim Only internetbundel.

Wat ga jij eerder doen: een abonnement op een gamedienst nemen of games streamen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.