.

Abonnement opzeggen Sim Only pauzeren Simyo
Terug naar overzicht
36,234x gelezen

Ben je van plan om een tijdje jouw Sim Only abonnement niet te gebruiken? Bijvoorbeeld omdat je jouw telefoon een tijd niet kunt gebruiken of als je voor langere tijd niet in de Europese Unie bent? Het is logisch dat je onnodige kosten wil voorkomen voor een abonnement dat je niet kan óf wil gebruiken. Maar je abonnement opzeggen: dát hoeft niet. Er zijn namelijk een paar andere mogelijkheden.

Abonnement opzeggen: kan dit ook tijdelijk?

abonnement opzeggen Sim Only pauzeren SimyoOm maar meteen met de deur in huis te vallen: het is niet mogelijk om je Sim Only abonnement te pauzeren. In ieder geval niet zo dat je geen abonnementskosten betaalt in de periode dat je ‘m niet gebruikt.

Het is wél mogelijk om je Sim Only abonnement op te zeggen. Met maandelijks opzegbare Sim Only kan dit, niet geheel verrassend, elke maand. Een jaarcontract is vanaf zestig dagen voor de einddatum opzegbaar. Je betaalt hiermee wel altijd tot en met het einde van het jaarcontract voor je abonnement.

Aan het opzeggen van je Sim Only abonnement zit alleen een groot nadeel. Je raakt dan jouw telefoonnummer kwijt. Wil je dat niet? Dan zijn er een paar andere mogelijkheden.

Sim Only pauzeren: niet nodig als je in de EU blijft

abonnement opzeggen niet nodig in EU SimyoZo is het misschien helemaal niet nodig om je Sim Only abonnement op te zeggen. Wil je dit omdat je denkt dat je in het buitenland jouw bundels niet kunt gebruiken? Tegenwoordig zijn je bundels overal in de Europese Unie en een paar andere landen te gebruiken. Dat is dus geen reden meer voor je abonnement opzeggen. Van Spanje tot Noorwegen en van Ierland tot Bulgarije: in de gehele EU bel én internet je tegenwoordig met de minuten en MB’s uit jouw Sim Only bundels. Zonder extra kosten. Je hoeft dus niet in het land zelf een abonnement te nemen of Prepaid tegoed te kopen.

Sim Only op een laag pitje zetten

abonnement opzeggen bundels aanpassen SimyoBen je voor langere tijd niet in de EU? Dan wil je misschien het liefst je abonnement opzeggen of pauzeren. Zoals je nu weet is dat laatste niet mogelijk en kun je ook jouw bundels buiten de EU niet gebruiken. Je kunt wél iets anders doen: je bundels aanpassen.

Bij Simyo kan dit elke maand naar boven of beneden. Dit doe je op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Je kunt dan de kleinste belbundel nemen en je Sim Only internetbundel uitzetten. De aanvullende SMS Onbeperkt-bundel kun je, mocht je ‘m hebben, óók op elk moment uitzetten. Sim Only kost dan, afhankelijk van of je maandelijks opzegbaar of een jaarcontract hebt, 7 of 6 euro per maand.

Je gebruikt je abonnement dan weliswaar niet, maar houdt wél je oude, vertrouwde telefoonnummer. Tegelijkertijd blijf je gewoon mobiel bereikbaar voor familie en vrienden. En dat is wel een fijne gedachte als je zo ver van huis bent, toch? Mocht er thuis iets gebeuren: je bent alsnog gemakkelijk te bereiken.

Ook een mogelijkheid: overstappen op Prepaid

abonnement opzeggen overstappen naar Prepaid SimyoEen andere mogelijkheid is overstappen van Sim Only naar Prepaid. Dit is misschien het overwegen waard als je maandelijks opzegbare Sim Only hebt. Je kunt dan op elk moment je abonnement opzeggen en overstappen op Prepaid. Met Prepaid heb je geen maandelijkse kosten, maar houd je wél hetzelfde telefoonnummer.

Hoe doe je dat? Je bestelt een Prepaid simkaart van Simyo. Hierop staat gratis een tegoed van 7,50 euro, al is het ook mogelijk om extra tegoed te bestellen! Vervolgens vraag je nummerbehoud aan. Wij zetten dan je telefoonnummer over op je Prepaid simkaart. Zo ben je er zeker van dat jouw telefoonnummer van jou blijft. Het Prepaid tegoed blijft altijd geldig, mits je minimaal één keer per half jaar keer minuten of MB’s verbruikt of een sms’je verstuurt.

En wat als je weer terug in Nederland bent? Dan kun je gewoon weer overstappen van Prepaid naar Sim Only. Dat is zó gebeurd.

Keuzes, keuzes…

abonnement opzeggen keuzes SimyoEen Sim Only abonnement opzeggen in de vorm van dat je ‘m pauzeert, zoals je dat misschien ook wil met een film of een liedje, dát is dus niet mogelijk. Toch zijn er een paar alternatieven die de moeite waard zijn. Voor welke mogelijkheid zou jij gaan?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.