Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

prepaid naar sim only
Terug naar overzicht
48,107x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Overstappen van Prepaid naar Sim Only? Zo doe je dat!

Overstappen van Prepaid naar Sim Only gaat makkelijk en snel. Maar hoe werkt het precies? En wanneer is Sim Only de beste keuze? Je weet het na het lezen van dit artikel!

Over Prepaid en Sim Only

van prepaid naar sim only

Prepaid en Sim Only hebben elk zo hun voordelen. Zo ben je met Prepaid, nadat je beltegoed koopt, altijd bereikbaar. Je hoeft maar één keer per half jaar te bellen of te sms'en om te zorgen dat je tegoed onbeperkt geldig blijft. Met Sim Only bel, sms en internet je voor een vast, laag maandbedrag. Dit is voordeliger dan wanneer je jouw Prepaid tegoed regelmatig opgebruikt.

Van Prepaid naar Sim Only: wanneer en waarom?

Sim Only heeft een paar grote voordelen. Daarom zijn er meerdere redenen om over te stappen van Prepaid naar Sim Only. Hieronder staan een paar scenario’s!

Je belt regelmatig

regelmatig bellenBel je een paar keer in de week je moeder om te vragen hoe het is of praat je een aantal keer in de week via de telefoon bij met vrienden? Met Sim Only ben je dan goedkoper uit dan met Prepaid. Waar zit ‘m dat in? In het tarief.

Een minuut bellen heeft met Prepaid een vast tarief van 10 cent. Met Sim Only is dat tarief altijd lager. Kijk maar:

 • Een belbundel van 200 minuten/sms kost 5 euro: 2,5 cent per minuut.
 • En dan is er ook nog eens de onbeperkte belbundel. Zoveel bellen als je maar wilt voor 7 euro per maand. Handig als je een echte kletskous bent!

Je gebruikt dagelijks mobiel internet

regelmatig mobiel internetMet je telefoon kun je bijna niet meer om mobiel internet heen. Om appjes te versturen en om te mailen, browsen en streamen. Zowel met Prepaid als Sim Only kun je mobiel internetten.

Met Prepaid kan dit van je tegoed en dat kost 15 cent per MB. Ook kun je een Prepaid internetbundel kopen:

 • 150 MB voor 5 euro: 3,3 cent per MB.
 • 500 MB voor 7,50 euro: 1,5 cent per MB.
 • 1000 MB voor 10 euro: 1 cent per MB.
 • 2000 MB voor 12,50 euro: 0,63 cent per MB
 • Onbeperkt MB's (lage snelheid) voor 10 euro.

Deze Prepaid bundels zijn handig als je zo nu en dan mobiel internet nodig hebt. Gebruik je wat vaker internet op je telefoon? Bijvoorbeeld omdat WhatsApp je favoriete app is en je het leuk vindt om af en toe foto’s op Instagram en video’s op YouTube te bekijken? Grote kans dat je aan een Prepaid internetbundel niet altijd genoeg hebt. Sim Only heeft grotere internetbundels die wél aansluiten op je behoeftes.

 • 1 GB voor 4 euro: 0,4 cent per MB. Dit is dus 3 euro goedkoper dan dezelfde bundel bij Prepaid.
 • 3 GB voor 7 euro: 0,23 cent per MB.
 • 6 GB voor 9 euro: 0,15 cent per MB.
 • 10 GB voor 11 euro: 0,11 cent per MB
 • 15 GB voor 13 euro: 0,087 cent per MB

Deze prijzen zijn op basis van een jaarabonnement. Bij een maandelijks opzegbaar abonnement zijn alle bundels 1 euro duurder.

Je wil niet vastzitten

Eén van de fijne dingen van Prepaid is dat je het niet hoeft op te zeggen. Gebruik je het niet, dan betaal je niet. Met een abonnement ga je een contracttermijn aan. Maar wist je dat Simyo Sim Only maandelijks opzegbaar is? Ook dán zit je dus nergens aan vast. Als je wil, kun je ook een jaarcontract nemen. De bundels zijn dan nóg goedkoper dan bij maandelijks opzegbare Sim Only. Maar dit hoeft dus niet! :-)

Je gebruikt niet elke maand evenveel minuten en MB’s

bundels aanpassenJe vindt Prepaid misschien handiger dan Sim Only omdat je jouw mobiele telefoon de ene maand vaker dan de andere maand gebruikt. Bij Simyo kun je elke maand gratis jouw Sim Only bundels aanpassen. Zo geef je, net als bij Prepaid, niet meer uit dan je gebruikt.

Weet je van tevoren dat je bijvoorbeeld nauwelijks zult bellen? Dan neem je gewoon de kleinste belbundel van 100 minuten. Ga je de maand daarna vaker bellen? Dan kun je weer overstappen naar de belbundel met 300 minuten of de onbeperkte belbundel. Je regelt dit gratis en makkelijk op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Ook maakt het niet uit of je maandelijks opzegbare Sim Only of een jaarcontract hebt. De internetbundel kun je zelfs helemaal uitzetten. Perfect als je weet dat je toch niet gaat internetten. Is een bundel eerder op dan je dacht? Geen probleem: je kunt altijd minuten en MB’s bijkopen via de app.

Je wil je nummer behouden

Je telefoonnummer is om iets te koesteren: dat snappen wij maar al te goed. Als je overstapt van Prepaid naar Sim Only houd je gewoon je nummer. Dat kan óók als je overstapt van de ene naar de andere provider. In dat geval kun je nummerbehoud aanvragen.

Hoe stap ik bij Simyo over van Prepaid naar Sim Only?

overstappen van prepaid naar sim onlyWil je overstappen van Prepaid naar Sim Only? Aan de slag! Als Simyo klant hoef je dan geen aansluitkosten te betalen. Dat scheelt weer. Bij Simyo is het overstappen van Prepaid naar Sim Only zo gebeurd:

 • Log in op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Druk op je ‘Overzicht’ op ‘stap over naar Sim Only’. (Zie je deze knop hier niet? Ga dan naar 'Verbruik' en druk onderaan de pagina op 'Stap over naar Sim Only')
 • Kies tussen een maandelijks of jaarlijks contract.
 • Kies daarna je bundels uit. Deze kun je dus sowieso maandelijks aanpassen!
 • Bevestig je abonnement.

simyo sim onlyDaarna gaan wij voor je aan het werk. Het overstappen van Prepaid naar Sim Only gebeurt binnen twee werkdagen. Op je eigen simkaart zetten we dan alles om naar Sim Only. Via Mijn Simyo kun je controleren of de simkaart is omgezet. Heb je Prepaid van een andere provider en wil je Sim Only van Simyo? Ook dát is vaak binnen een paar dagen geregeld.

Daarna ben je succesvol overgestapt naar Sim Only. Schrik niet als je op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app een hogere rekening ziet dan je had verwacht. Bij je eerste telefoonrekening betaal je voor de resterende dagen van de huidige maand én alvast voor de volledige volgende maand. Het lijkt dus meer, maar dat is het niet.

Wat gebeurt er met mijn resterende tegoed?resterende tegoed prepaid naar sim only verrekenen

Je Prepaid tegoed blijft geldig als je overstapt naar Sim Only. Nadat je van Prepaid naar Sim Only bent overgestapt, verrekenen we je resterende tegoed automatisch op je eerste factuur voor Sim Only.

En daarna? Genoeg te doen!

Ben je succesvol overgestapt van Prepaid naar Sim Only? Te gek! Je belt en internet nu voor een lager tarief dan met Prepaid. Ideaal voor als je jouw favoriete Netflix-serie wil kijken in de trein of lekker muziek wil luisteren via Spotify. Veel plezier!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.