.

prepaid naar sim only
Terug naar overzicht
81,187x gelezen
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Overstappen van Prepaid naar Sim Only? Zo doe je dat!

Overstappen van Prepaid naar Sim Only gaat makkelijk en snel. Maar hoe werkt het precies? En wanneer is Sim Only de beste keuze? Je weet het na het lezen van dit artikel!

Over Prepaid en Sim Only

van prepaid naar sim only

Prepaid en Sim Only hebben elk zo hun voordelen. Zo ben je met Prepaid, nadat je beltegoed koopt, altijd bereikbaar. Je hoeft maar één keer per half jaar te bellen of te sms'en om te zorgen dat je tegoed onbeperkt geldig blijft. Met Sim Only bel, sms en internet je voor een vast, laag maandbedrag. Dit is voordeliger dan wanneer je jouw Prepaid tegoed regelmatig opgebruikt.

Van Prepaid naar Sim Only: wanneer en waarom?

Sim Only heeft een paar grote voordelen. Daarom zijn er meerdere redenen om over te stappen van Prepaid naar Sim Only. Hieronder staan een paar scenario’s!

Je belt regelmatig

regelmatig bellenBel je een paar keer in de week je moeder om te vragen hoe het is of praat je een aantal keer in de week via de telefoon bij met vrienden? Met Sim Only ben je dan goedkoper uit dan met Prepaid. Waar zit ‘m dat in? In het tarief.

Een minuut bellen heeft met Prepaid een vast tarief van 10 cent. Met Sim Only is dat tarief altijd lager. Kijk maar:

 • Een belbundel van 200 minuten/sms kost 5 euro: 2,5 cent per minuut.
 • En dan is er ook nog eens de onbeperkte belbundel. Zoveel bellen als je maar wilt voor 7 euro per maand. Handig als je een echte kletskous bent!

Je gebruikt dagelijks mobiel internet

regelmatig mobiel internetMet je telefoon kun je bijna niet meer om mobiel internet heen. Om appjes te versturen en om te mailen, browsen en streamen. Zowel met Prepaid als Sim Only kun je mobiel internetten.

Met Prepaid kan dit van je tegoed en dat kost 15 cent per MB. Ook kun je een Prepaid internetbundel kopen:

 • 150 MB voor 5 euro: 3,3 cent per MB.
 • 500 MB voor 7,50 euro: 1,5 cent per MB.
 • 1000 MB voor 10 euro: 1 cent per MB.
 • 2000 MB voor 12,50 euro: 0,63 cent per MB
 • Onbeperkt MB's (lage snelheid) voor 10 euro.

Deze Prepaid bundels zijn handig als je zo nu en dan mobiel internet nodig hebt. Gebruik je wat vaker internet op je telefoon? Bijvoorbeeld omdat WhatsApp je favoriete app is en je het leuk vindt om af en toe foto’s op Instagram en video’s op YouTube te bekijken? Grote kans dat je aan een Prepaid internetbundel niet altijd genoeg hebt. Sim Only heeft grotere internetbundels die wél aansluiten op je behoeftes.

 • 1 GB voor 4 euro: 0,4 cent per MB. Dit is dus 3 euro goedkoper dan dezelfde bundel bij Prepaid.
 • 3 GB voor 7 euro: 0,23 cent per MB.
 • 6 GB voor 9 euro: 0,15 cent per MB.
 • 10 GB voor 11 euro: 0,11 cent per MB
 • 15 GB voor 13 euro: 0,087 cent per MB

Deze prijzen zijn op basis van een jaarabonnement. Bij een maandelijks opzegbaar abonnement zijn alle bundels 1 euro duurder.

Je wil niet vastzitten

Eén van de fijne dingen van Prepaid is dat je het niet hoeft op te zeggen. Gebruik je het niet, dan betaal je niet. Met een abonnement ga je een contracttermijn aan. Maar wist je dat Simyo Sim Only maandelijks opzegbaar is? Ook dán zit je dus nergens aan vast. Als je wil, kun je ook een jaarcontract nemen. De bundels zijn dan nóg goedkoper dan bij maandelijks opzegbare Sim Only. Maar dit hoeft dus niet! :-)

Je gebruikt niet elke maand evenveel minuten en MB’s

bundels aanpassenJe vindt Prepaid misschien handiger dan Sim Only omdat je jouw mobiele telefoon de ene maand vaker dan de andere maand gebruikt. Bij Simyo kun je elke maand gratis jouw Sim Only bundels aanpassen. Zo geef je, net als bij Prepaid, niet meer uit dan je gebruikt.

Weet je van tevoren dat je bijvoorbeeld nauwelijks zult bellen? Dan neem je gewoon de kleinste belbundel van 100 minuten. Ga je de maand daarna vaker bellen? Dan kun je weer overstappen naar de belbundel met 300 minuten of de onbeperkte belbundel. Je regelt dit gratis en makkelijk op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Ook maakt het niet uit of je maandelijks opzegbare Sim Only of een jaarcontract hebt. De internetbundel kun je zelfs helemaal uitzetten. Perfect als je weet dat je toch niet gaat internetten. Is een bundel eerder op dan je dacht? Geen probleem: je kunt altijd minuten en MB’s bijkopen via de app.

Je wil je nummer behouden

Je telefoonnummer is om iets te koesteren: dat snappen wij maar al te goed. Als je overstapt van Prepaid naar Sim Only houd je gewoon je nummer. Dat kan óók als je overstapt van de ene naar de andere provider. In dat geval kun je nummerbehoud aanvragen.

Hoe stap ik bij Simyo over van Prepaid naar Sim Only?

overstappen van prepaid naar sim onlyWil je overstappen van Prepaid naar Sim Only? Aan de slag! Als Simyo klant hoef je dan geen aansluitkosten te betalen. Dat scheelt weer. Bij Simyo is het overstappen van Prepaid naar Sim Only zo gebeurd:

 • Log in op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Druk op je ‘Overzicht’ op ‘stap over naar Sim Only’. (Zie je deze knop hier niet? Ga dan naar 'Verbruik' en druk onderaan de pagina op 'Stap over naar Sim Only')
 • Kies tussen een maandelijks of jaarlijks contract.
 • Kies daarna je bundels uit. Deze kun je dus sowieso maandelijks aanpassen!
 • Bevestig je abonnement.

simyo sim onlyDaarna gaan wij voor je aan het werk. Het overstappen van Prepaid naar Sim Only gebeurt binnen twee werkdagen. Op je eigen simkaart zetten we dan alles om naar Sim Only. Via Mijn Simyo kun je controleren of de simkaart is omgezet. Heb je Prepaid van een andere provider en wil je Sim Only van Simyo? Ook dát is vaak binnen een paar dagen geregeld.

Daarna ben je succesvol overgestapt naar Sim Only. Schrik niet als je op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app een hogere rekening ziet dan je had verwacht. Bij je eerste telefoonrekening betaal je voor de resterende dagen van de huidige maand én alvast voor de volledige volgende maand. Het lijkt dus meer, maar dat is het niet.

Wat gebeurt er met mijn resterende tegoed?resterende tegoed prepaid naar sim only verrekenen

Je Prepaid tegoed blijft geldig als je overstapt naar Sim Only. Nadat je van Prepaid naar Sim Only bent overgestapt, verrekenen we je resterende tegoed automatisch op je eerste factuur voor Sim Only.

En daarna? Genoeg te doen!

Ben je succesvol overgestapt van Prepaid naar Sim Only? Te gek! Je belt en internet nu voor een lager tarief dan met Prepaid. Ideaal voor als je jouw favoriete Netflix-serie wil kijken in de trein of lekker muziek wil luisteren via Spotify. Veel plezier!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.