Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Zo zit dat: BKR-registratie en je telefoon kopen
Terug naar overzicht
1,665x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Zo zit dat: BKR-registratie en je telefoon kopen

Sta jij op het punt om een nieuw abonnement af te sluiten of een telefoon te kopen? Dan wil je vast volledig op de hoogte zijn over de BKR-registratie. Wat is bijvoorbeeld een negatieve BKR-registratie, wat zijn de gevolgen en hoe kun je de registratie voorkomen? Hier lees je precies hoe dat zit.

Waarom een BKR-registratie?

Waar je vroeger zonder problemen een telefoon op afbetaling kon kopen, zijn de regels een paar jaar geleden strenger geworden. Dit om te voorkomen dat mensen iets op afbetaling kopen, terwijl ze niet kunnen voldoen aan de betalingsverplichting. Want bij een telefoon op afbetaling betaal je de toestelprijs, of een deel daarvan, in termijnen af. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een abonnement met telefoon afsluit. Of als je een losse telefoon koopt voor bij je Sim Only abonnement en deze in termijnen betaalt.

In zo’n geval ga je een lening aan en daarvoor gelden dus strenge regels. Betaal je in termijnen een bedrag van 250 euro of meer af? Dan moet je een inkomenstoets doen en wordt de lening geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Op die manier hoopt de overheid te voorkomen dat mensen een lening aangaan die ze misschien niet kunnen afbetalen.

Wat is de inkomenstoets?

De inkomenstoets leg je af voordat je de lening vastlegt en deze wordt geregistreerd bij het BKR. Wel handig om te weten wat een inkomenstoets eigenlijk is. Dit is namelijk een controle voordat je een telefoon op afbetaling koopt. Hiermee wordt gekeken naar je maandelijkse inkomen en de hoogte van het leenbedrag dat je wilt aangaan. De check voorkomt dat je een lening aangaat die je niet kunt terugbetalen. Is je inkomen te laag voor de aangevraagde lening, bijvoorbeeld omdat je een hele dure telefoon kiest? Dan kun je het abonnement met toestel niet afsluiten.

Wat is een BKR-registratie?

Ben jij met vlag en wimpel geslaagd voor de inkomenstoets? Dan heb jij groen licht om je telefoon op afbetaling te kopen. Is het bedrag dat je afbetaalt 250 euro of hoger? Dan wordt deze lening geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Het BKR is een instantie dat alle leningen van elke Nederlander registreert. Op die manier wordt bijgehouden hoeveel leningen iemand heeft. Het BKR registreert allerlei soorten leningen, van rood staan op je bank tot een private lease auto. Benieuwd wat jouw BKR-registraties zijn? Via de website van het BKR kun je je eigen BKR-registraties bekijken.

De gevolgen van een BKR-registratie

Een BKR-registratie heeft ook invloed op het maximale leenbedrag voor andere leningen. Dit kan vooral onhandig zijn als je een huis wilt kopen en meerdere verschillende leningen hebt lopen. Een BKR-registratie kan ervoor zorgen dat je minder kunt lenen voor een hypotheek, een verschil dat er nét voor kan zorgen dat je het paleisje van je dromen niet kunt kopen. Wel is het zo, dat zodra je de telefoon hebt afbetaald, de BKR-registratie hiervoor wordt opgeheven.

Een positieve BKR-registratie

Wanneer je een krediet of lening afsluit krijg je een officiële BKR-registratie. Wanneer je één of meer leningen onder jouw naam hebt staan, en deze tot nu toe altijd netjes op tijd door jou zijn betaald, krijg je een positieve BKR-registratie. Een positieve BKR-registratie geldt voor een telefoon met een abonnement (waar jij elke maand netjes op tijd voor hebt betaald), een betaalrekening waar je rood mee kunt staan, een private lease auto, een hypotheek of een persoonlijke lening.

Een negatieve BKR-registratie

Wanneer je de inkomenstoets aflegt (door het doorgeven van je inkomensgegevens), beoordeelt het BKR vervolgens je aanvraag voor krediet. Wanneer je een negatieve BKR-registratie krijgt, betekent dit dat je aanvraag wordt afgewezen, omdat door het Bureau Kredietregistratie wordt verwacht dat je je lening niet kunt betalen. Dit geldt ook wanneer je bij de voorgaande BKR-registraties consistent niet aan de betaalverplichting kon voldoen, of wanneer er naar je positieve BKR-registraties wordt gekeken en daaruit blijkt dat je al flink wat leningen hebt lopen. Kortom, er zijn veel scenario’s mogelijk voor het ontvangen van een negatieve BKR-registratie, maar dat hangt volledig af van jouw persoonlijke situatie.

BKR-registratie en je telefoon: alle scenario’s op een rij

Je krijgt pas te maken met een inkomenstoets en de BKR-registratie wanneer je een krediet aangaat van 250 euro of hoger. Een krediet is het bedrag dat jij leent bij een leningverstrekker en dat je (vaak) in combinatie met rente moet afbetalen. Ga jij een nieuwe telefoon of nieuw abonnement afsluiten? Dan lees je hieronder de twee verschillende scenario’s die voor jou gelden.

Scenario 1: Abonnement met telefoon op afbetaling

Neem je een abonnement met telefoon? Dan betaal je de telefoon tijdens de abonnementsperiode af. Dit noemen we toestelkrediet. De hoogte van dit bedrag verschilt per abonnement en telefoon. Je kunt ook een deel van het toestelbedrag tijdens het afsluiten van je abonnement betalen. Handig, want dan heb je een lagere telefoonrekening omdat je maandelijks een lager leenbedrag afbetaalt.

Je kunt vaak zelf bepalen hoeveel je vooraf betaalt. Slimme zet: probeer, bijvoorbeeld als de telefoon die je uitkiest niet al te duur is, het zo te regelen dat je een krediet aangaat voor maximaal 249 euro. Daardoor heb je geen last van de strenge regelgeving.

Bijvoorbeeld: sluit je een abonnement af met een telefoon die 400 euro kost? Betaal dan tijdens het afsluiten eenmalig 151 euro. De overige 249 euro betaal je tijdens de abonnementsperiode af zonder dat je een inkomenstoets hoeft te doen en een BKR-registratie krijgt.

Scenario 2: Telefoon op afbetaling

Bij Sim Only zit het toestel niet bij het abonnement inbegrepen, maar regel je zelf het toestel om te gebruiken. Hetzelfde geldt natuurlijk ook wanneer je een Prepaid simkaart aanschaft. Ook dan kun je te maken krijgen met de BKR-registratie en inkomenstoets. Sommige winkels bieden namelijk de mogelijkheid om ook je losse toestel in termijnen te betalen.

Koop je een telefoon en betaal je ‘m in één keer? Dan krijg je geen BKR-registratie. Koop je een telefoon op afbetaling, maar is het krediet lager dan 250 euro? Ook dan wordt de lening niet geregistreerd. Koop je de telefoon op afbetaling en is het geleende bedrag wél 250 euro of hoger? Dan moet je wel de inkomenstoets doen en wordt de lening wel geregistreerd bij het BKR.

BKR-registratie voorkomen met je telefoon voor Sim Only

Een telefoon op afbetaling kopen kan onhandig zijn, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het is vooral verstandig om je vooraf goed af te vragen of het in jouw situatie wel of niet een slimme zet is. Woon je nog thuis, heb je weinig BKR-registraties en ben je niet van plan om binnenkort een huis te kopen? Dan kun je best een telefoon op afbetaling kopen, bijvoorbeeld in combinatie met een abonnement.

Verwacht je juist wél dat je snel een huis koopt of bijvoorbeeld je hypotheek wil verhogen om in huis te gaan verbouwen? Dan is het slimmer als je zelf spaart voor je smartphone, zodat je ‘m in één keer kunt betalen. Zo weet je zeker dat de lening geen invloed heeft op de hoogte van je hypotheek of andere leningen. En dan ben je er ook in één keer vanaf.

Beste smartphones voor Sim Only zonder BKR-registratie

Wanneer je een telefoon koopt voor minder dan 250 euro, of je deze nu in delen betaalt of niet voorkom je een BKR-registratie. Elk half jaar bespreken wij daarom wat de beste goedkope smartphones zijn voor ongeveer 250 euro, of waar je in ieder geval maar weinig voor hoeft bij te betalen. Stuk voor stuk snelle smartphones met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Er zit vast en zeker een topper voor je tussen!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.