.

telefoonnummer zoeken
Terug naar overzicht
551,320x gelezen

Hé, je wordt gebeld, maar het is een nummer dat je niet kent. Je wilt liever niet opnemen, maar bent toch razend benieuwd wie je dan heeft gebeld. Deze situatie komt je vast bekend voor. Gelukkig kun je op verschillende manieren het telefoonnummer zoeken of achterhalen wie jou gebeld heeft. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Wie heeft mij gebeld?

Het zal je ongetwijfeld weleens gebeurd zijn: je wordt gebeld maar het is een onbekend nummer. Of je ziet dat je een gemiste oproep hebt van een onbekend mobiel nummer. Dit kan een anoniem nummer zijn, maar ook een zichtbaar 06-nummer dat je niet kent. Maar wie heeft er gebeld? Je kunt er flink op los gokken: is het de kinderopvang? De meubelzaak van de nieuwe eettafel of misschien iemand die je niet kent die jou probeert te bereiken op je telefoon? Tijd om uit te zoeken wie jou gebeld heeft. Sherlock Holmes is er niets bij. Daar gaan we!

Telefoonnummer zoeken met WhatsApp

WhatsApp is er natuurlijk voor alle appjes, maar je kunt de app ook heel handig inzetten om een naam bij een telefoonnummer te zoeken. Die zoektocht wordt met een 06-nummer in één keer simpel: het enige wat jij hoeft te doen is het onbekende nummer toevoegen aan je contacten. Wie weet heeft de beller WhatsApp en een zichtbare profielfoto. Of misschien is het een bedrijfsprofiel met meer informatie. Hebbes! Zo kom jij erachter wie je heeft gebeld.

Maar de beller kan ook hebben ingesteld dat alleen contactpersonen hun profielfoto mogen zien. En soms verschijnt deze pas nadat je een gesprek bent gestart. Vind je het ‘t proberen waard? Gewoon een berichtje sturen! Zo kom je er misschien al snel achter wie jou heeft gebeld.

Is het geen 06-nummer en dus geen mobiel nummer? Dan kun je deze tip helaas niet gebruiken, maar voor het onbekend nummer traceren blijven er gelukkig genoeg methodes voor je over.

Naam bij telefoonnummer zoeken via Google

Heeft de WhatsApp-methode nog geen resultaat geleverd voor het onbekend nummer traceren? Of ging het niet om een 06-nummer? Niet getreurd: Google is je trouwe vriend en kan je goed helpen met het telefoonnummer omgekeerd zoeken. Op die manier kun je een naam bij het telefoonnummer zoeken. Je kunt het telefoonnummer direct in de zoekbalk invoeren, met een beetje mazzel vind je meer over wie jou heeft gebeld. Misschien staat er een bedrijf of de naam die hoort bij het telefoonnummer.

Heb jij een naam uit Google kunnen vissen, maar heb je geen gezicht erbij? Dan kun je Facebook of LinkedIn erbij pakken en met de naam op zoek gaan naar meer informatie. Misschien dat een gezicht erbij wél duidelijk maakt wie er heeft gebeld.

Telefoonnummer zoeken in een database

Heeft het omgekeerd zoeken met het telefoonnummer niet direct voor de beste Google-resultaten gezorgd? Geen zorgen. Als je een Nederlands nummer wil zoeken kun je proberen om via verschillende databases het nummer alsnog een naam te geven. Via zo’n database kun je het nummer invullen en kijken of er een resultaat naar boven komt. Zo kun je een poging wagen op wieheeftgebeld.nl en wieheeftmijgebeld.nl. Deze forums worden aangevuld door een community – waar ook jij aan kan bijdragen. Als je op een nummer zoekt in Google, zul je ook merken dat je al snel bij dit soort databases uitkomt.

Zoek je naar het nummer in een van deze slimme zoekmachines, dan kan het zomaar zo zijn dat iemand er ook al een opmerking bij heeft gezet over de persoon of het bedrijf achter het belletje. Zo weet je niet alleen wie jou heeft gebeld, maar ook of het een ongewenste beller is. Zo weet je ook direct of je diegene wel wil terugbellen.

Telefoonnummer omgekeerd zoeken in een online telefoongids

Naast de online databases zijn er ook nog online telefoongidsen – online versies van de dikke telefoonboeken van vroeger. Je kunt een telefoonnummer omgekeerd zoeken op telefoonboek.nl of zoeken op naam naar het telefoonnummer via detelefoongids.nl en er zo achter komen wie jou heeft gebeld, of meer informatie vinden over wie er heeft gebeld.

Privénummer: wie heeft mij gebeld?

Een privénummer kun je niet terugbellen. Ben je gebeld door zo’n onbekend nummer en wil je weten wie jou heeft gebeld? Als er wel een voicemailbericht is ingesproken waarin de naam, bedrijfsnaam of adres is genoemd, dan kun je Google óók gebruiken om te zoeken op de naam naar het telefoonnummer of het telefoonnummer te zoeken op adres. Wie weet dat de persoon of bedrijf dat in je resultaten tevoorschijn komt jou wel genoeg vertelt.
Word jij vaak gebeld door anonieme bellers, waardoor je het telefoonnummer niet kunt opzoeken? Bekijk dan hoe je anonieme nummers kunt blokkeren. Of draai de rollen om en lees hoe je zelf anoniem kunt bellen.

Bellen maar!

Naast al deze handige trucjes is er nog één oude vertrouwde methode om erachter te komen wie jou heeft gebeld, namelijk: het nummer terugbellen. Zie je dat het een buitenlands telefoonnummer is? Bel dan vooral niet terug, dit kunnen phishing-telefoontjes zijn die uiteraard niet veilig zijn, waardoor je telefoonrekening hoog op kan lopen. Twijfel je? Kies dan eerst voor één van de methodes hierboven om te weten wie achter het telefoonnummer zit.

Word jij vaak gebeld door anonieme bellers, waardoor je het telefoonnummer niet kunt opzoeken? Bekijk dan hoe je anonieme bellers tegengaat. Of draai de rollen om en lees hoe je zelf anoniem kunt bellen. Wil jij graag het anonieme nummer blokkeren? Dan kun je uit dit blog allerlei informatie oplepelen.

Hoe kom ik er achter wie mij heeft gebeld? Bellen maar!

Naast al deze handige trucjes is er nog één oude vertrouwde methode om erachter te komen wie er heeft gebeld: het nummer terugbellen. Daarvoor hoef je geen naam bij het telefoonnummer te zoeken! Voordat je direct terugbelt is het belangrijk dat je even checkt of het een buitenlands nummer is wat je niet kent.

Zie je dat het een onbekend buitenlands telefoonnummer is? Bel dan vooral niet terug, dit kunnen namelijk phishing-telefoontjes zijn. Die zijn niet veilig en kunnen ervoor zorgen dat je telefoonrekening hoog op kan lopen. Twijfel je of het nummer veilig is? Gebruik een database en zoek op naam of telefoonnummer. Misschien dat je er dan achter kunt komen wie je heeft gebeld.

Hoe kom ik aan een nieuw 06-nummer?

Ben je dankzij onze tips erachter gekomen wie je heeft geprobeerd te bellen, maar zit het je toch niet lekker dat je zo vaak lastiggevallen wordt door onbekende of anonieme nummers? Naast het nummer blokkeren kun je er ook voor kiezen om een nieuw nummer te nemen. Dit kost je eenmalig € 5. Een nieuw nummer kun je aanvragen door contact op te nemen met de Simyo Klantenservice. Als je hiervoor kiest staat Simyo natuurlijk voor je klaar.

Het is trouwens niet mogelijk om je eigen 06-nummer te kiezen. Je krijgt een telefoonnummer altijd toegewezen, ook wanneer je een nieuw nummer aanvraagt. Is je nieuwe nummer binnen? Dan kun je nummervermelding uitzetten via Mijn Simyo. Nu kun jij – ongestoord – met een schone lei beginnen, heerlijk! Dat betekent overigens wel dat je alle mensen om je heen even je nieuwe nummer moet sturen, zodat ze jouw telefoonnummer niet hoeven te zoeken.

Hoe kun je je eigen nummer zien op iPhone en Android?

Ben je vergeten wat je nummer is? Je kunt je eigen telefoonnummer op je telefoon opzoeken. Zo kun je jouw eigen nummer op je telefoon zien:

iPhone

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Telefoon’.
  3. Naast ‘Mijn nummer’ zie je wat het nummer van je iPhone

Android

  1. Open de Instellingen
  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Over het toestel’
  3. Klik op ‘Status’ of ‘Mijn telefoonidentiteit’
  4. Halverwege de lijst vind je jouw telefoonnummer

Let op: per Android-versie kan dit verschillen. Kom je er toch niet uit? Bel een familielid of vriendin. Of je kan nog altijd WhatsApp erbij pakken, daar kun je je eigen nummer vinden als je een nieuw bericht stuurt. Of bel een familielid of vriend(in) en vraag het.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.