.

Terug naar overzicht
58,423x gelezen

In september werd het ene warmterecord na het andere gebroken. De zomer leek eindeloos. Maar de dagen worden toch echt korter en het zal steeds vaker gaan regenen. Prima! Want de herfst heeft ook heel veel voordelen. De natuur verkleurt op een prachtige manier en het wordt heerlijk om knus thuis te blijven. Samen met familie, vrienden én je mobieltje. Met de volgende apps wordt de herfst nog leuker.

Nooit meer een kletsnat pak

In de herfst regent het. Punt. Als je niet kletsnat op werk, school of een andere bestemming aan wil komen, is een goede weer-app onmisbaar. Er zijn talloze apps die voor jou de wolken in de gaten houden. Ze zien er allemaal net even anders uit en werken allen op hun eigen manier. Maar, alles draait om één ding: nauwkeurigheid. Wanneer kan ik droog over straat? Dát wil je weten. Nou, bij de jaarlijkse weer-app test op Droidapp.nl is WeatherPro verkozen tot de beste van 2016. Deze populaire gratis app is ontwikkeld door MeteoGroup, Europa’s grootste private weerbedrijf en biedt de meest accurate voorspellingen en grafieken. Je kunt er heel makkelijk de verwachtingen voor de komende dagen mee bekijken en per dag voor perioden van 3 uur het weer opvragen. Voor een voorspelling per uur moet je wel een extra aankoop van 2,99 euro in de app doen.

WeatherPro (gratis)
WeatherProFreeAndroid
iOS

 

Wandelroutes van echte kenners

Als je precies weet wat voor weer het wordt, kun je zorgeloos aan de wandel. Regenjas aan, stevige schoenen aan de voeten en op ontdekkingstocht. Ook daar zijn apps voor. Een heleboel zelfs. Maar één van de mooiste wandelapps is WandelZapp. Je kunt kiezen uit ruim 800 gevarieerde routes door heel Nederland. De meeste van die routes behoren tot de bij wandelaars zeer bekende Groene Wissels en de Trage Tochten. Respectievelijk uitgestippeld door de bekende 'routeplanners' Bart van der Schacht en Rob Wolfs. De wandeltochten lopen uiteen van 4 tot 26 kilometer en zijn in de herfst extra afwisselend met al die herfstkleuren en weersomstandigheden. Na het downloaden van een route kun je deze offline en zonder gps volgen. De eerste route van WandelZapp is gratis. Daarna moet je jammer genoeg voor losse routes betalen of kiezen voor een jaarabonnement (Android: € 15,72. iOS: € 12,99). Dat is niet duur. Een papieren wandelgids kost namelijk al gauw meer dan € 15,- en daarin staan meestal een stuk minder routes.

WandelZapp (gratis)
WandelZappAndroid
iOS

 

Lekker binnen films en series kijken. Maar welke?

Welke films en series staan er nog allemaal op jouw to-do-list? In de zomer had je geen tijd, maar nu kun je weer ongegeneerd uren op de bank doorbrengen. Als je precies wil weten wat voor moois er te zien is en waar je favoriete acteurs en actrices in spelen, is er eigenlijk maar één app. Namelijk die van IMDb. De Internet Movie Database is al jaren dé website voor informatie over films en series. Ook in de app kun je werkelijk alles vinden. IMDb heeft een enorme database en werkt met een slim beoordelingssysteem. Daardoor kun je in één oogopslag zien of een film of serie de moeite waard is. Enige minpuntje: volgens sommige gebruikers is de app sinds de laatste update wel ietsje minder overzichtelijk geworden.

IMDb-app (gratis)
IMDbAndroid
iOS

 

Herfstgame

Natuurlijk kan een leuke game niet ontbreken in deze Top 5. En we hebben er eentje die perfect in het herfstthema past. Fast like a fox is een gratis game voor jong en oud. Het is een 2D-platform spel, waarin je speelt als een vos die zo snel mogelijk witte edelstenen, smaragden en munten op moet pakken. Maar nu komt het: je rent met de vos door zo snel mogelijk met je vingers op de achterkant van je telefoon te tikken. Springen gaat met een tikje op het scherm. Kortom, heel origineel en leuk, maar vingervlugheid is vereist en je telefoon zal wat vaker aan het stopcontact moeten...

Fast like a Fox (gratis)
FastLikeAFoxAndroid
iOS

 

https://www.youtube.com/watch?v=uY2Jod5tl6A


Lekker de keuken in

Buiten grauw en nat? Dan blijf je toch lekker thuis? De herfst is dé tijd voor uitgebreid koken. In de keuken is het aangenaam warm en gezellig. En je hebt nu eindelijk tijd om dat ene gerecht te maken. Een van de fijnste kookapps van het moment is Kitchen Stories. Hij staat boordevol heerlijke gerechten en iedere maand komen er nieuwe bij. Alle recepten worden stap voor stap aan je uitgelegd met mooie foto's of video's. Ze zijn onderverdeeld in allerlei thema’s. Zo is er voor elk wat wils. Voor ervaren koks én magnetronhelden. Klein minpuntje: veel van de recepten zijn alleen in het Engels beschikbaar. Op zoek naar een app vol Nederlandstalige recepten? Probeer dan Receptenmaker eens.

Kitchen Stories (gratis)
AndroidKitchenStories
iOS

 

https://www.youtube.com/watch?v=NQWj30KYdoo


Samenvattend

Ben jij een fan van de herfst? Of kun je nu al niet meer wachten tot de zomer terugkeert? Met de bovenstaande apps kun je in elk geval meer uit de herfst halen. Op zoek naar nog meer slimme apps, die je leven makkelijker en leuker maken? Of heb je zelf apps die je graag zou willen delen? Houd dan deze rubriek goed in de gaten.

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.