.

Wat je nog niet wist over je mobiele telefoon
Terug naar overzicht
39,931x gelezen

Zit jouw hand ook vastgeplakt aan je mobiele telefoon? Niet gek ook want gamen, bellen en foto’s maken doen we maar al te graag. Maar is jouw kennis over de smartphone ook net zo goed als je denkt? Dit zijn de 12 meest opmerkelijke feitjes over de mobiele telefoon.

1. Het eerste telefoongesprek op een mobiele telefoon was van uitvinder Martin Cooper van Motorola in 1973. Hij belde concurrent Joel Engel om op te scheppen over het feit dat het hem gelukt was om een werkende mobiele telefoon te maken.

2. De meest verkochte telefoon is de Nokia 1100 is en is meer dan 250 miljoen verkocht. Hiermee is het ook de meest verkochte ‘elektrische gadget’ ooit.

3. 90% van de telefoons in Japan zijn waterbestendig, omdat Japanners hun telefoon ook graag onder de douche gebruiken.

4. De allereerste mobiele telefoon kostte 4000 dollar. Deze woog meer dan een kilo. Voor de verbeelding: de gemiddelde telefoon weegt nu gemiddeld 250 gram. Even je mobiel in je zak dragen, was in die tijd dus niet altijd zo makkelijk.

5. De momenten waarop we onze telefoon het vaakst gebruiken; als we aan het wachten zijn (60%), wanneer we wakker worden (50%) en wanneer we reizen met het openbaar vervoer (46%).

6. Lees je dit lijstje toevallig terwijl je op de wc zit? Niet gek, want 34% van de Nederlanders neemt namelijk de smartphone mee naar de wc. Zo blijkt uit onderzoek van Simyo.

7. In 2000 werd de eerste telefoon uitgebracht met een camera. Dat betekent dat we al 19 jaar foto’s kunnen maken met onze telefoon. De telefoon heeft een bijzondere geschiedenis.

8. Nog even over het toilet: we weten dat deze vol zit met bacteriën. Maar wist je dat een mobiel tot wel 18 (!) keer meer bevuild is?

9. Bijna iedereen op de wereld heeft wel een eigen tandenborstel, maar wist je dat er meer mensen op de wereld zijn met een mobiele telefoon dan een tandenborstel?

10. Nederlanders blijken gemiddeld ruim een maand (!) per jaar op hun smartphone te zitten.

11. De smartphones van nu hebben een betere processor dan de computers op de Apollo 11 tijdens de maanlanding. Daarnaast hebben de (meeste) huidige telefoons hebben meer dan een miljoen keer zoveel werkgeheugen als de Apollo Guidance.

12. De oude Nokia ringtone heeft een Morse Code die de leuzen ‘SMS’ en ‘Connecting People’ vertegenwoordigt.

https://youtu.be/h6WUC8abUA8

Vond je deze weetjes leuk om te lezen? We hebben nog 15 andere bizarre feitjes over de smartphone.

Welke feitjes over de mobiele telefoon weet jij nog meer te benoemen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.