Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

smartphonefeiten
Terug naar overzicht
19,088x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Dit zijn de 15 bizarste smartphonefeiten

In no-time – nou ja, een jaar of tien – zijn smartphones vanuit het niets een enorm belangrijk onderdeel van ons leven geworden. De ontwikkeling van smartphones in dit decennium is bovendien fenomenaal. Niet gek dus, dat het internet volstaat met opmerkelijke feiten over smartphones. Wij zetten de 15 bizarste smartphonefeiten voor je op een rij!

1. Wereldwijd zijn er meer dan 7 miljard smartphones gemaakt. Dat is ongeveer evenveel als het aantal mensen op aarde.

2. IBM verkocht al in 1994 een ‘smartphone’. De IBM Simon had een touchscreen, kon e-mails versturen en apps van externe partijen draaien.

3. Per kilo bevat een smartphone meer goud dan gouderts. In een ton ruwe erts zit ongeveer vijf gram goud, in een ton afgedankte mobieltjes meer dan 150 gram.

4. Nikola Tesla voorspelde de smartphone in 1926. Hij zei toen namelijk: “Als draadloze technologie perfect toegepast wordt, verandert de hele aarde in een gigantisch brein, waarbij alle dingen onderdeel zijn van een echt en ritmisch geheel. We zullen in staat zijn om meteen met elkaar te communiceren, ongeacht de afstand. Bovendien zullen we elkaar door televisie en telefonie zó perfect kunnen zien en horen dat het lijkt alsof het face-to-face is, ondanks de afstand van duizenden kilometers. De instrumenten waardoor dit mogelijk wordt, zijn opmerkelijk simpel vergeleken met onze huidige telefoons en zullen in iemands binnenzak passen.”

5. De iconische Nokia 3310, die beroemd is om zijn onverwoestbaarheid en ongelooflijke batterijduur, heeft een batterij die 3 tot 4 keer kleiner is dan de smartphonebatterijen van vandaag de dag.

6. Dagelijks staren we gemiddeld 2,42 uur naar ons smartphonescherm en raken we het 2617 keer aan door tikken en swipen.

7. Je smartphone is qua rekenkracht vele malen sterker dan alle rekenkracht van de NASA bij elkaar ten tijde van de maanlanding in 1969. Een iPhone 6 is bijvoorbeeld minimaal 1000 keer sneller dan de Apollo Guidance Computer (AGC) aan boord van de Apollo 11-raket. Een vergelijking is echter lastig te maken, want een iPhone is – en dat klinkt misschien vreemd – veel geavanceerder en dus rekenkrachtbehoevender.

8. In Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea (niet geheel toevallig het land dat met 88 procent het hoogste percentage smartphonebezitters ter wereld telt), waarschuwen stoeptegels bij gevaarlijke kruisingen ervoor dat je niet meer op je smartphone moet kijken.

9. Ongeveer 20 procent van de Amerikaanse jongvolwassenen geeft toe dat ze hun smartphone gebruiken tijdens de seks.

10. Apple ontwikkelde eerder plannen voor de iPad dan de iPhone, maar Steve Jobs besloot dit ontwerp om te smeden tot een (handzamere) telefoon. Lees alles over de eerste iPhone in ons artikel ‘Terugblik op de eerste telefoons van… Apple!

11. Het besturingssysteem Android is niet gecreëerd door Google maar door de start-up Android Inc., dat in 2005 werd overgekocht door Google.

12. Samsung verdient meer aan een iPhone dan aan een eigen flagship-toestel. Samsung maakt allerlei onderdelen voor iPhones, waaronder het dure OLED-scherm van de iPhone X. En daarop pakken de Koreanen grote marges.

13. NASA heeft in 2013 twee Nexus S-smartphones de ruimte in gestuurd om sensoren in het internationale ruimtestation ISS te testen. NASA koos voor deze toestellen vanwege het besturingssysteem Android. Omdat de broncode daarvan openbaar is, hoopt de ruimtevaartorganisatie dat het publiek gaat mee-ontwikkelen aan software die kan worden gebruikt bij toekomstige experimenten.

14. Telefoons kunnen je hartslag lezen. Apps zoals Instant Heart Rate kunnen via je camera namelijk minimale kleurverschillen in je vingertop detecteren. Zo zien ze wanneer er vers bloed doorheen stroomt. En weten ze dus wat je hartslag is.

15. Wist je dat er smartphones op de markt zijn met Supermanachtige kenmerken? Met de nabij-infrarood spectrometer van de Changhong H2 kun je bijvoorbeeld vaststellen hoe vers een product is, of je medicijn geen namaak is en wat je vetpercentage is. En de Cat S60 kan dankzij een warmtebeeldcamera warmte en warme objecten detecteren en fotograferen.

Ken jij nog meer opmerkelijke smartphonefeiten?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.