Hoe werkt nummerbehoud?

Overstappen naar Simyo en je telefoonnummer meenemen? Natuurlijk, met nummerbehoud regelen we gratis de overstap voor je!

Nummerbehoud aanvragen
Tijdens je bestelling kun je nummerbehoud aanvragen. Je voert je telefoonnummer in en wij gaan meteen aan de slag. We willen er namelijk zeker van zijn dat het opgegeven telefoonnummer van jou is. Na afronding van je bestelling, ontvang je daarom een sms waarin we je vragen een 5-cijferige verificatiecode terug te sms’en.

Heb je je telefoon niet bij de hand? Geen probleem. Je hebt ruim de tijd om te reageren op het sms’je. Als je na drie uur nog niet gereageerd hebt, wordt je gebeld door een stemcomputer. Deze vraagt je om het te behouden telefoonnummer en de verificatiecode in te voeren.

Heb je niet kunnen reageren op het sms’je?
Als het binnen 24 uur niet gelukt is om op het sms'je te reageren, wordt de aanvraag geannuleerd. Gelukkig kun je op een later moment altijd nog opnieuw nummerbehoud aanvragen. Zodra je de Simyo simkaart ontvangt, kun je inloggen op Mijn Simyo. Je krijgt nu de keuze: de simkaart activeren mét of zonder nummerbehoud. Kies voor activeren mét nummerbehoud. Je kunt nu je aanvraag voor nummerbehoud alsnog afmaken. Dit kun je doen door nog een keer een sms op te vragen ter verificatie. Je kunt ook nummerbehoud aanvragen met alleen je klantnummer. Dit staat meestal op de factuur van je huidige provider.

Nummerbehoud afgewezen?
Is je aanvraag afgewezen door je huidige provider? Wij houden je hiervan op de hoogte per e-mail. We vertellen je hierin wat de reden van afwijzing is en wat de vervolgstappen zijn. Zo kun je je gegevens wijzigen op Mijn Simyo en een nieuwe aanvraag indienen.

Wat gebeurt er op de dag van nummerbehoud?
Op de dag dat wij je telefoonnummer overnemen, komt de simkaart van je oude provider te vervallen en neem je de Simyo simkaart in gebruik. Stop je Simyo simkaart in je telefoon en voer de nieuwe pincode in. Deze vind je op Mijn Simyo onder het kopje Instellingen - Simkaart. Je bundels zijn nu actief en je kunt bellen met je eigen nummer.

Je betaalt abonnementskosten vanaf het moment dat Simyo je telefoonnummer overneemt. Je hebt dus geen dubbele abonnementskosten in de tijd dat je wacht op nummerbehoud.


Meer weten over nummerbehoud? In dit blog lees je hier alles over. 

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Gerelateerde Forum topics