Hoe werkt nummerbehoud?

Tijdens je bestelling nummerbehoud aanvragen
Nummerbehoud houdt in dat je jouw eigen telefoonnummer van je huidige provider meeneemt naar Simyo. Simyo regelt geheel gratis de overstap. Tijdens je bestelling kun je nummerbehoud aanvragen. Het maakt niet uit of je een Prepaid simkaart of een abonnement hebt, het is altijd mogelijk om nummerbehoud aan te vragen.

Na je bestelling nummerbehoud aanvragen
Ben je tijdens je bestelling vergeten om nummerbehoud aan te vragen? Geen nood, het kan nog steeds. Zodra je de Simyo simkaart hebt ontvangen, kun je inloggen op Mijn Simyo. Je krijgt nu een keuze, wil je de simkaart activeren mét of zonder nummerbehoud? Kies voor activeren mét nummerbehoud. We dienen de aanvraag in bij je vorige provider en zeggen daarmee ook je abonnement op. Nadat je de aanvraag hebt ingediend, kun je de status daarvan volgen op Mijn Simyo.

Nummerbehoud afgewezen?
Is je aanvraag afgewezen door je vorige provider? Dan kloppen één of meerdere gegevens niet. Controleer bij je oude provider wat er precies niet klopt. Geef daarna de correcte gegevens aan ons door op Mijn Simyo. Zodra alle gegevens juist zijn, wordt je aanvraag goedgekeurd door je vorige provider. Je ontvangt van ons de bevestiging en de datum van overzetting. Meer informatie vind je op ons Forum.

Wat gebeurt er op de dag van nummerbehoud?
Op de dag dat wij je telefoonnunmer overnemen, komt de simkaart van je oude provider te vervallen en neem je de Simyo simkaart in gebruik. Stop je Simyo simkaart in je telefoon en voer de nieuwe pincode in. Deze vind je op Mijn Simyo onder het kopje Instellingen - Simkaart. Je bundels zijn nu actief en je kunt bellen met je eigen nummer.

Je betaalt abonnementskosten vanaf het moment dat Simyo je telefoonnummer overneemt. Je hebt dus geen dubbele abonnementskosten in de tijd dat je wacht op nummerbehoud.

Wil je de aanvraag nummerbehoud annuleren?
Dan is het noodzakelijk om contact op te nemen met de klantenservice. Als je de aanvraag annuleert, zonder de bundels door ons te laten activeren, dan wordt alle verbruik tegen het buitenbundeltarief berekend. Je kunt dan hoge facturen ontvangen.

Meer weten over nummerbehoud? In dit blog lees je hier alles over. 

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Gerelateerde Forum topics

Kom je er niet uit?

Top