.

smartphone kidsproof
Terug naar overzicht
47,426x gelezen

Het lijkt alsof ze tegenwoordig eerder weten hoe ze moeten swipen dan dat ze leren praten. We hebben het over onze allerkleinste smartphonegebruikers. Vraagt jouw kind ook altijd of ze je smartphone even mogen gebruiken? Wij geven je in dit blog een aantal tips hoe je je smartphone kidsproof maakt. Dan weet je zeker dat ze niet de verkeerde websites bezoeken of per ongeluk te dure in-app aankopen doen.

Wanneer je een iPhone hebt kun je apps selecteren die je in en uit wilt schakelen. Zo maak je ‘m eigenlijk al geschikt voor kinderen. Bij Android telefoons is dit nog niet mogelijk. Daarom zijn er apps voor ontwikkeld.

Simsalabim

Wil je niet dat jouw kind toegang heeft tot alle apps op je toestel? Dan kun je dit regelen door de instellingen wat aan te passen. Schakel eenvoudig functies uit zoals het installeren, verwijderen en kopen van apps. Ook hier geldt een beperkingsslot, zodat je kind dit menu niet zelf kan aanpassen.

iOS

 1. Ga naar Instellingen
 2. Ga naar Algemeen
 3. Ga naar Beperkingen
 4. Schakel beperkingen in en selecteer de apps die je wilt uitschakelen voor je kind.

Android

 1. Ga naar de Playstore
 2. Ga naar Instellingen
 3. Kies voor inhoudsfiltering

Voor de Android smartphone is het slechts mogelijk om te bepalen welke soort apps er gefilterd worden. Wil je voor Android een beperking instellen per app? Lees dan verder.

Alleen voor grote mensen

Met de app Kids Place zorg je ervoor dat je kind alleen de apps te zien krijgt, die jij toestaat. Hoe het werkt? Je installeert de app op je smartphone en selecteert de kindvriendelijke apps. Zet je de smartphone in de kinderstand, dan is het mogelijk om inkomende gesprekken te blokkeren en voorkom je dat er apps worden gekocht. Pas wanneer de smartphone niet meer in de kinderstand staat, is het mogelijk om weer apps aan te schaffen.

 • Kids Place is verkrijgbaar voor Android

Online speelplaats

Net als Kids Place zorg je er met de app Kid’s Shell voor dat je kind niet zomaar apps koopt, in-app aankopen doet of per ongeluk doorklikt op advertenties. Met de Child Lock functie weet je zeker dat jouw kleine smartphonegebruiker in een veilige omgeving blijft met alle kindvriendelijke apps op één plek.

 • Kid’s Shell is gratis verkrijgbaar voor Android

In de Kids Mode

Kids Mode is de veilige en interactieve omgeving voor kinderen op je Samsung smartphone. Wanneer je de app start, stel je een profiel in voor je kinderen en maak je een veilig wachtwoord aan. Zo kan de kleine smartphonegebruiker niet zomaar de kindvriendelijke app verlaten. Er zijn verschillende schermen waar je kind doorheen kan swipen. Hier zijn ook alle apps te vinden. Naast standaardfuncties zoals de camera, de voice recorder en een tekenprogramma kun je je kind ook toegang geven tot andere apps. Om het smartphonegebruik van je kind in de hand te houden kun je een tijdslimiet instellen en zie je hoeveel tijd er wordt besteed aan de apps.

 • Kids Mode is gratis verkrijgbaar voor Samsung smartphones 

smartphone kidsproof

Begeleide toegang

Met de functie op je iPhone kun je ervoor zorgen dat je kind in de geopende app blijft. Ze kunnen de app alleen verlaten en andere apps openen als ze de pincode weten. Hoe dit werkt?

 1. Ga naar Instellingen
 2. Ga naar Algemeen
 3. Ga naar Toegankelijkheid
 4. Scroll naar beneden en tik op de optie Begeleide toegang
 5. Vervolgens druk je op de schakelaar om de Begeleide toegang te activeren

Achter slot en grendel

Zorg ervoor dat je telefoon is beveiligd met een wachtwoord. Zo heeft jouw kind niet zomaar toegang tot de apps, je mail of de camera. Dan houd je zelf in de hand wanneer die kleine spruit gebruikmaakt van je smartphone.

iOS

 1. Ga naar Instellingen
 2. Ga naar Touch ID en toegangscode
 3. Hier stel je het type schermvergrendeling in
 4. Vervolgens kun je toestaan dat de Touch ID wordt gebruikt om je iPhone te ontgrendelen en om aankopen te verrichten in de iTunes Store en App Store.

Om een extra wachtwoord in te stellen voor de App Store, volg je deze stappen.

 1. Ga naar Instellingen
 2. Klik bovenin op je naam
 3. Ga naar Wachtwoord en beveiliging

Android

 1. Ga naar het instellingenmenu
 2. Ga naar Schermvergrendeling en beveiliging
 3. Tik op Type schermvergrendeling
 4. Toets je toegangscode in om toegang te krijgen
 5. Hier stel je het type schermvergrendeling in

Om een extra wachtwoord in te stellen voor de Google Play Store, volg je deze stappen.

 1. Open de Google Play Store-app
 2. Tik op Menu en ga naar Instellingen
 3. Tik op Verificatie vereisen voor aankopen
 4. Kies een instelling en volg de instructies op je scherm

Met deze tips maak jij jouw smartphone heel gemakkelijk kidsproof.  Zo hoef je niet meer bang te zijn dat je kinderen de verkeerde apps openen of per ongeluk dure in-app aankopen doen. Scheelt jou als ouder een hoop zorgen én geld. Welke aanpassing ga jij doen om je smartphone kidsproof te maken?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.