Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

smartphone kidsproof
Terug naar overzicht
11,667x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Zo maak je je smartphone kidsproof

Het lijkt alsof ze tegenwoordig eerder weten hoe ze moeten swipen dan dat ze leren praten. We hebben het over onze allerkleinste smartphonegebruikers. Vraagt jouw kind ook altijd of ze je smartphone even mogen gebruiken? Wij geven je in dit blog een aantal tips hoe je je smartphone kidsproof maakt. Dan weet je zeker dat ze niet de verkeerde websites bezoeken of per ongeluk te dure in-app aankopen doen.

Wanneer je een iPhone hebt kun je apps selecteren die je in en uit wilt schakelen. Zo maak je ‘m eigenlijk al geschikt voor kinderen. Bij Android telefoons is dit nog niet mogelijk. Daarom zijn er apps voor ontwikkeld.

Simsalabim

Wil je niet dat jouw kind toegang heeft tot alle apps op je toestel? Dan kun je dit regelen door de instellingen wat aan te passen. Schakel eenvoudig functies uit zoals het installeren, verwijderen en kopen van apps. Ook hier geldt een beperkingsslot, zodat je kind dit menu niet zelf kan aanpassen.

iOS

 1. Ga naar Instellingen
 2. Ga naar Algemeen
 3. Ga naar Beperkingen
 4. Schakel beperkingen in en selecteer de apps die je wilt uitschakelen voor je kind.

Android

 1. Ga naar de Playstore
 2. Ga naar Instellingen
 3. Kies voor inhoudsfiltering

Voor de Android smartphone is het slechts mogelijk om te bepalen welke soort apps er gefilterd worden. Wil je voor Android een beperking instellen per app? Lees dan verder.

Alleen voor grote mensen

Met de app Kids Place zorg je ervoor dat je kind alleen de apps te zien krijgt, die jij toestaat. Hoe het werkt? Je installeert de app op je smartphone en selecteert de kindvriendelijke apps. Zet je de smartphone in de kinderstand, dan is het mogelijk om inkomende gesprekken te blokkeren en voorkom je dat er apps worden gekocht. Pas wanneer de smartphone niet meer in de kinderstand staat, is het mogelijk om weer apps aan te schaffen.

 • Kids Place is verkrijgbaar voor Android

Online speelplaats

Net als Kids Place zorg je er met de app Kid’s Shell voor dat je kind niet zomaar apps koopt, in-app aankopen doet of per ongeluk doorklikt op advertenties. Met de Child Lock functie weet je zeker dat jouw kleine smartphonegebruiker in een veilige omgeving blijft met alle kindvriendelijke apps op één plek.

 • Kid’s Shell is gratis verkrijgbaar voor Android

In de Kids Mode

Kids Mode is de veilige en interactieve omgeving voor kinderen op je Samsung smartphone. Wanneer je de app start, stel je een profiel in voor je kinderen en maak je een veilig wachtwoord aan. Zo kan de kleine smartphonegebruiker niet zomaar de kindvriendelijke app verlaten. Er zijn verschillende schermen waar je kind doorheen kan swipen. Hier zijn ook alle apps te vinden. Naast standaardfuncties zoals de camera, de voice recorder en een tekenprogramma kun je je kind ook toegang geven tot andere apps. Om het smartphonegebruik van je kind in de hand te houden kun je een tijdslimiet instellen en zie je hoeveel tijd er wordt besteed aan de apps.

 • Kids Mode is gratis verkrijgbaar voor Samsung smartphones 

smartphone kidsproof

Begeleide toegang

Met de functie op je iPhone kun je ervoor zorgen dat je kind in de geopende app blijft. Ze kunnen de app alleen verlaten en andere apps openen als ze de pincode weten. Hoe dit werkt?

 1. Ga naar Instellingen
 2. Ga naar Algemeen
 3. Ga naar Toegankelijkheid
 4. Scroll naar beneden en tik op de optie Begeleide toegang
 5. Vervolgens druk je op de schakelaar om de Begeleide toegang te activeren

Achter slot en grendel

Zorg ervoor dat je telefoon is beveiligd met een wachtwoord. Zo heeft jouw kind niet zomaar toegang tot de apps, je mail of de camera. Dan houd je zelf in de hand wanneer die kleine spruit gebruikmaakt van je smartphone.

iOS

 1. Ga naar Instellingen
 2. Ga naar Touch ID en toegangscode
 3. Hier stel je het type schermvergrendeling in
 4. Vervolgens kun je toestaan dat de Touch ID wordt gebruikt om je iPhone te ontgrendelen en om aankopen te verrichten in de iTunes Store en App Store.

Om een extra wachtwoord in te stellen voor de App Store, volg je deze stappen.

 1. Ga naar Instellingen
 2. Klik bovenin op je naam
 3. Ga naar Wachtwoord en beveiliging

Android

 1. Ga naar het instellingenmenu
 2. Ga naar Schermvergrendeling en beveiliging
 3. Tik op Type schermvergrendeling
 4. Toets je toegangscode in om toegang te krijgen
 5. Hier stel je het type schermvergrendeling in

Om een extra wachtwoord in te stellen voor de Google Play Store, volg je deze stappen.

 1. Open de Google Play Store-app
 2. Tik op Menu en ga naar Instellingen
 3. Tik op Verificatie vereisen voor aankopen
 4. Kies een instelling en volg de instructies op je scherm

Met deze tips maak jij jouw smartphone heel gemakkelijk kidsproof.  Zo hoef je niet meer bang te zijn dat je kinderen de verkeerde apps openen of per ongeluk dure in-app aankopen doen. Scheelt jou als ouder een hoop zorgen én geld. Welke aanpassing ga jij doen om je smartphone kidsproof te maken?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.