Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

wereld apps
Terug naar overzicht
3,879x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

De wereld rond in 7 apps

Onze apps vormen voor een deel ons universum. Buienradar, 9292, Appie, Tikkie: we gebruiken deze Nederlandse apps een behoorlijk deel van de dag. Je hebt er vast nooit over nagedacht, maar ieder land heeft zijn eigen apps. Welke apps zijn dit eigenlijk? We nemen je mee de wereld over in 7 apps.

Uganda: veilig achterop de motortaxi met SafeBoda

We trappen af in Afrika, rond de evenaar. In Uganda, waar mensen gemiddeld 540 euro per jaar verdienen, hebben veel mensen geen eigen vervoersmiddel. Achterop springen bij een motortaxi (‘boda boda’) is een van de belangrijkste transportmanieren. Probleem: de motortaxirijders hebben vaak geen rijbewijs en je krijgt als passagier geen helm. Met jaarlijks tientallen doden tot gevolg.

De app SafeBoda (iOS en Android) kun je zien als de Uber voor motortaxi’s. Zo kun je namelijk snel een chauffeur oproepen op basis van locatie en weet je vooraf al wat je gaat betalen. Waarom het dan een safe boda is? Nou, omdat de chauffeurs een rijvaardigheids- en een EHBO-training hebben gevolgd én je gegarandeerd een helm (met wegwerphaarnetje) krijgt. 

Veel veiliger allemaal, dus niet gek dat dit aanslaat. Nu SafeBoda vier jaar aan de weg timmert, is de app honderdduizenden keren gedownload en hebben ze ruim 5000 chauffeurs in dienst.

wereld apps

Kenia: een betere positie voor boeren dankzij M-Farm

We reizen wat oostelijker, naar Uganda’s buurland Kenia. In Afrika zijn boeren in
de regel afhankelijk van tussenpersonen, die hun oogst kopen maar daarvoor vaak te lage prijzen betalen. Voor de boeren is het echter onmogelijk om zelf in contact te komen met groothandelaren. Bovendien weten de boeren niet wat de actuele marktprijzen zijn.

Met de Keniaanse app M-Farm kunnen boeren direct in contact komen met groothandelaren. Daarnaast kunnen ze zien wat momenteel de prijzen zijn én korting krijgen op bijvoorbeeld kunstmest en zaden. En daardoor worden boeren veel onafhankelijker.

wereld apps

China: meer dan een miljard mensen gebruiken WeChat

Door naar het Verre Oosten! De Chinese app Weixin (in het Engels: WeChat) wordt wel de ‘app voor alles’ genoemd. Niet alleen is het een soort Twitter, WhatsApp, Facebook en Tinder. Je kunt er ook betalingen mee verrichten en hotels mee boeken. En je kunt er zelfs een foto mee maken na een ongeluk zodat de verzekeringsmaatschappij je meteen uitbetaalt via WeChat Pay. Grappig: in WeChat zit een functie die ‘Go Dutch’ heet, dat is een soort Tikkie.

WeChat (iOS en Android) heeft meer dan een miljard gebruikers in China. Omdat de app zo compleet is, gebruiken Chinezen daarnaast maar weinig andere apps. Overigens kúnnen ze het leeuwendeel van de apps die jij op je telefoon hebt ook helemaal niet gebruiken, omdat die door de Chinese overheid worden geblokkeerd. Chinese apps zoals WeChat censureren politiek gevoelige berichten en delen gegevens van gebruikers met de overheid. 

Wordt de app ook in Nederland gebruikt? Nauwelijks, alleen door enkele Chinezen die zo contact houden met het thuisfront. Experts verwachten dat de app hier ook niet zal aanslaan. Er zijn namelijk te veel culturele verschillen én wij zijn te gehecht zijn aan onze oude en vertrouwde apps zoals Facebook, WhatsApp en Tinder.

wereld apps

Noord-Korea: Van Paektu naar Hanna, zo’n beetje de enige mobiele game

De grens over naar ’s werelds meest geïsoleerde land: Noord-Korea. Veel smartphonegebruikers spelen daar een spelletje waarin je op een motor van de Paektu-berg naar de Hanna-berg racet. De game is niet per se populair omdat ‘ie zo goed is, maar omdat het zo’n beetje het enige spelletje is dat je daar kunt spelen. 

De elite beschikt over de nieuwste iPhones, maar de gewone Noord-Koreaan moet het doen met lokaal geproduceerde rip-offs van iPhones en Samsungs – als ze die al kunnen betalen. Het internet is hier nog verder aan banden gelegd dan in buurland China. In Noord-Korea zijn slechts enkele honderden websites te bezoeken, die vooral gevuld zijn met staatspropaganda. En er zijn maar een paar apps beschikbaar, waaronder een foto-app en spelletjes zoals Van Paektu naar Hanna.

Bizar gegeven: om een app te krijgen, moet je naar een fysieke ‘app store’ in Pyongyang. Daar zet een winkelbediende voor een paar euro een app op je telefoon of tablet. Vanzelfsprekend worden apps strikt door de overheid gecontroleerd. In alle mobiele software zit zelfs een watermerk om aan te tonen dat de software is goedgekeurd.

wereld apps

Midden-Oosten: Anghami, de Arabische Spotify

In het midden van onze trip reizen we af naar het Midden-Oosten. Anghami (iOS en Android) kun je zien als de Spotify van de Arabische wereld. Naast internationale hits staat er ook veel Arabische muziek op dit platform. Inmiddels heeft de dienst al meer dan 75 miljoen gebruikers, die maandelijks ruim een miljard nummers streamen. 

Wat verklaart dit succes? Anghami heeft 120 medewerkers, die zijn verspreid over alle landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Daardoor zegt het bedrijf veel beter te kunnen inspelen op lokale behoeften.

wereld apps

Verenigde Staten: House of Cats en andere (on)presidentiële ongein

Voordat we huiswaarts keren, steken we nog even de Atlantische Oceaan over. De Amerikaanse president Donald Trump is, om maar een understatement te gebruiken, niet onomstreden. En dat inspireert een hoop appmakers. 

Zo zijn er een stuk of wat spelletjes waarbij je met Trump de grensmuur moet bouwen. Zoals Trump Wall en Trumpy Wall voor Android en Great Wall of America voor iOS. In Trump Wall moet je bijvoorbeeld een ‘fantastic’ muur plaatsen en wegrennen voor een woedende Hillary Clinton. 

Star Trek-acteur en internetcultlegende George Takei heeft de app House of Cats (iOS en Android) ontwikkeld. Daarin schitteren de (on)presidentiële katten Trumpy Cat en Vladdy Putin. Je kunt foto’s nemen met deze katten erin, je eigen teksten met de stem van Trump laten uitspreken en Trumpy Cat beroemde quotes van de Amerikaanse president laten zeggen.

wereld apps

Nederland: nooit een nat pak met Buienradar en Buienalarm

Oost, west, thuis best. Hoewel… gaat die vlieger wel op voor ons kikkerlandje waar jaarlijks gemiddeld 800 millimeter neerslag valt? Gelukkig hebben we de geweldige neerslagapps Buienradar en Buienalarm. Voor wie onder een steen heeft gelegen (wat trouwens wel lekker droog is ☺): met Buienradar (iOS en Android) zie je de huidige en toekomstige buien op een plattegrond, terwijl Buienalarm (iOS en Android) je waarschuwingen stuurt voor naderende buien.

Zeker: in het buitenland heb je ook neerslag én neerslagapps. Maar die werken niet op lokaal niveau zoals Buienradar en Buienalarm. En dus heb je er veel minder aan. Nederland loopt dus voorop met neerslagapps ten opzichte van andere landen, wie had dat gedacht! Voortaan mag je jezelf dus gerust gelukkig prijzen als het giet en je dankzij deze briljante apps met een paraplu of regenjas de deur bent uitgegaan!

wereld apps

Ken jij nog andere apps die typisch zijn voor Nederland of een ander land?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.