.

welke samsung telefoon
Terug naar overzicht
9,349x gelezen

Heb jij al je pijlen gericht op een nieuwe Samsung, maar zit je nog te dubben welk model het beste in jouw straatje past? Zie jij door de Samsung-bomen het bos niet meer? Wij snappen je struggle, want iets wat je elke dag gaat gebruiken moet wel bij je passen. Daarom helpen we je graag op weg, en hebben we het voorwerk voor je gedaan. Welke Samsung-telefoon past het beste bij jou?

Samsung Galaxy S: de nieuwste snufjes en beste camera
Samsung Galaxy A: de middenweg in prijs en specs
Samsung Galaxy Note en S Ultra: het grootste scherm
Samsung Galaxy Z: innovatieve designs
Samsung Galaxy Xcover: robuust en budgetvriendelijk

Welke Samsung heeft de nieuwste snufjes en beste camera? Samsung Galaxy S

De Samsung Galaxy S-lijn zit al sinds 2010 bomvol met de meest high-end en luxe toestellen. Allereerst goed om te weten dat Samsung jaarlijks een nieuwe Galaxy S-reeks uitbrengt, die uit drie verschillende modellen bestaat. De meest recente serie is de Samsung Galaxy S24 (bestaande uit de Galaxy S24, Galaxy S24+ en de Galaxy S24 Ultra), die eind januari 2024 is verschenen.

De Samsung Galaxy S-lijn is zoals gezegd de toplijn van Samsung. Dat betekent naast een flitsend uiterlijk ook de beste specs van alle lijnen. Zo is de Samsung Galaxy S24 Ultra op dit moment de Samsung met de allerbeste camera’s. Met aan de achterkant een ijzersterk kwartet aan lenzen van 200, 12, 50 en 10 megapixel. Aan de voorkant heb je een 12 megapixel camera (net als bij de S24 en S24+). Kortom: elke fotograaf (in de dop) gaat hiervan kwispelen.

Maar de complete S-lijn zal je niet teleurstellen in prestaties en techniek. Wil je wel profiteren van de fijne specs van de S-lijn, maar niet de volle mep betalen? Dan kun je altijd een iets ouder model uit de S-lijn kiezen. Zoals de Samsung Galaxy S23 FE.

De Samsung met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Samsung Galaxy A

Sla jij liever een goede én betaalbare Samsung aan de haak? Dan zit je goed bij de Samsung Galaxy A-serie. Deze Samsung-lijn staat bekend om zijn toppers in de midden- en budgetklasse. De telefoons zitten qua prijs-kwaliteitverhouding hartstikke goed. Twee van de meeste recente modellen uit deze lijn zijn de Galaxy A54 en de Galaxy A34. Met beide telefoons krijg je veel waar voor je geld, maar ze verschillen onderling iets in prijs en specs. Is je budget iets lager? Dan zijn de Samsung Galaxy A25 en de Galaxy A15 uitstekende opties.

Bij de A-lijn is - afhankelijk van je wensen - de beste lijn qua middenweg in specs en prijs. Dus als jij juist iets meer verwacht van een camera of batterij, dan kun je wellicht uitwijken naar een andere lijn. Voorheen was de Galaxy M-lijn dé budgetlijn van Samsung. Maar het lijkt erop dat deze lijn in Europa niet meer wordt geleverd. In plaats daarvan is de A-lijn dé lijn waar je budget tot midden-segment smartphones op de kop kunt tikken. Fijn om te weten, toch?

Welke Samsung heeft het grootste scherm? Galaxy Note en Galaxy S24 Ultra

Ben jij voorstander van groot, groter, grootst? Loop jij het liefst met de grootste telefoon op zak, zodat je e-mails, appjes en video’s op een fijn groot scherm kunt zien? Dan was je voorheen bij de Samsung Galaxy Note aan het juiste adres. De Note heeft naast zijn giga scherm ook een fijne S-pen, waardoor je moeiteloos en snel kunt klikken, schrijven en tekenen.

De Galaxy Note-lijn is inmiddels echter gestopt. De Note 20 uit 2020 was de laatste, maar gelukkig is die rol sinds enkele jaren naadloos overgenomen door de Ultra-uitvoeringen van de Galaxy S-lijn. Ook die beschikken over een enorm scherm, het vertrouwde Note-design en natuurlijk die handige S-pen. De nieuwste is de Galaxy S24 Ultra, met een scherm van 6,8 inch en een resolutie van 3120 x 1440 pixels.

En toch is de Galaxy S24 Ultra niet de Samsung met het grootste scherm. Die eer gaat eigenlijk naar de Galaxy Z Fold, maar dat is een geval apart. Daarover lees je hieronder meer.

 Samsung met extra innovatief design? Samsung Galaxy Z

De Koreaanse fabrikant heeft ook op het gebied van niche-telefoons heel wat in petto. Want wil jij net even iets anders dan alle categorieën die je hierboven hebt kunnen zien? Wil jij bijvoorbeeld een telefoon met een gelikt design, dat je kunt vouwen of uitklappen? Dan heeft Samsung ook daar een kleine menukaart voor. Want met de komst van de Samsung Samsung Galaxy Z Flip5 is de klaptelefoon terug van weggeweest. Maar ook de Galaxy Z Fold5 is een bijzondere in zijn soort. Deze telefoon kun je inklappen en is het grotere broertje van de Z Flip.

Dan over de specs van de modellen, want de Samsung Galaxy Z Fold5 is een supersonische smartphone waarbij je het scherm vouwt. Wanneer je de telefoon openklapt heb je een 7,6 inch display waar je supersnel op kunt scrollen en streamen. De Octa-Core processor en de 120 Hz ververssnelheid zorgen ervoor dat je extra vloeiende beelden te zien krijgt bij het scrollen en swipen. Hij heeft een fijn trio aan camera’s van 50, 12 en 10 megapixel en een (wat magere) selfiecamera van 10 megapixel. Met zijn 4400 mAh-batterij, kan jij een dag flink appen en scrollen zonder op te laden!

En dan de Samsung Galaxy Z Flip5, deze doet denken aan de klaptelefoons uit de jaren 2000, maar dan met een flink sausje van nu. Klap je de telefoon in, dan is hij bijna twee keer zo klein als uitgeklapt. Plus, als hij dan is ingeklapt is hij heel handzaam en klein. Mocht hij uit je handen glippen, dan is hij gelukkig waterdicht tot 1,5 meter onder water. De Flip5 heeft een 8,6 inch Dynamic Amoled-scherm met een fijne verversingssnelheid van 120 Hz. Dat betekent niet alleen een prachtig scherm, maar ook een scherm dat snel reageert op jouw aanrakingen. Onder de motorkap zit een Octa-Core processor.

De Flip5 heeft een duo camera’s van 12 megapixel en een selfiecamera van 10 megapixel. Met zijn 3700 mAh-batterij gaat hij iets minder lang mee dan de Fold5, maar kun je er alsnog lustig op los appen en streamen zonder hem snel aan de oplader te hoeven leggen.

De Samsung Galaxy Z Fold5 en Z Flip5 zijn wel een stuk duurder dan de voorgangers, terwijl er qua specificaties niet héél veel is veranderd. Het kan dus zeker geen kwaad om te spieken bij de iets oudere broertjes: de Flip4/Flip3 en Fold4/Fold3.

De sterkste Samsung? Samsung Galaxy Xcover

En dan een beetje een vreemde, opvallende vogel in dit lijstje: de Samsung Galaxy Xcover. Deze robuuste en budgetvriendelijke Galaxy X is speciaal bedoeld voor de rauwdauwers, de klunzen of de mensen met een zwaar (of buiten) beroep. Deze telefoons kunnen namelijk tegen een (flink) stootje. De nieuwste telefoon uit deze lijn is de Galaxy Xcover 7, vers van de pers. En zijn pantser liegt er niet om! Zo is zijn jasje extra stevig en stof- en waterbestendig. Laat je hem vallen van een steiger? Hij redt zich prima na een val van 1,5 meter. Zijn scherm is van Gorilla Glass Victus+ waardoor je heel wat nodig hebt, wil je hier een barstje in krijgen. En die werkhandschoenen kun je op dit scherm gewoon aanhouden! Zijn scherm is 6,6 inch groot, maar hij heeft wel een wat lage ververssnelheid van 60 Hz. Met zijn octacore-processor en batterij van 4050 mAh kun jij prima verschillende taken tegelijk uitvoeren, zonder halverwege de dag te hoeven opladen. Wil jij wat kiekjes maken op de bouwplaats? Dat doe je met de 50 megapixel-hoofdcamera en de 5 megapixel-selfiecamera.

Welke Samsung heb ik eigenlijk?

Heb je eigenlijk geen idee welke Samsung-telefoon je op dit moment zelf hebt, en wil je daarachter komen? Dat kan! Volg de volgende stappen en je krijgt direct te zien welke Samsung-telefoon je in je handen hebt.

Stap 1: Ontgrendel je Samsung
Stap 2: Open ‘Instellingen’
Stap 3: Scroll naar onderen en klik op ‘Info telefoon’
Stap 4: Nu krijg je jouw model en bijbehorend modelnummer te zien

Samsung shoppen bij Simyo

Wil jij kijken wat Simyo voor jou in petto heeft, op het gebied van Samsungs? Ontdek de Telefoonshop met de nieuwste en minder nieuwe modellen en al hun specificaties op een rij. Zit er wat voor je tussen? En heb je al een Sim Only abonnement bij Simyo? Dan kan je via Mijn Simyo je contract verlengen in combinatie met een telefoon. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is je simkaart in je nieuwe toestel stoppen. Zo gepiept!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.