.

Sim Only weer naar school Simyo
Terug naar overzicht
55,809x gelezen

Het is misschien moeilijk te geloven, maar straks begint toch écht het schooljaar weer. Wist je dat een smartphone de ideale studie-assistent kan zijn? Ideaal voor als je kind naar de brugklas gaat. Of als je zelf net van de middelbare school af bent en een vervolgopleiding gaat doen. Belangrijk om te regelen: een Sim Only abonnement met bij jou passende bundels of Prepaid om mobiel bereikbaar te zijn. Uiteraard zijn apps ook onmisbaar: zij helpen je van dit schooljaar een succes te maken. Wij helpen je te kiezen wat bij jou of je kind past!

Dit zijn de mogelijkheden

Sim Only weer naar school mogelijkheden SimyoEen telefoon komt pas écht van pas bij je schoolactiviteiten als je mobiel bereikbaar bent. Bijvoorbeeld als je op weg naar school een lekke band krijgt. Je kunt dan mooi je vader of moeder bellen om je uit de penarie te helpen. Ook kun je zo makkelijk aan je huisgenoten doorgeven dat je vanavond niet huis eet, omdat je druk aan het studeren bent in de bibliotheek.

Om mobiel bereikbaar te zijn, kun je bij Simyo kiezen tussen Sim Only en Prepaid. Bij andere providers is het mogelijk om een abonnement met telefoon te nemen. Goed om te weten: dit wordt nu gezien als een lening. Het is daarom misschien verstandiger om zelf de telefoon los te kopen of als je huidige smartphone nog goed is, deze te gebruiken. Wil je dat jouw kind mobiel bereikbaar is? Dan kan hij jouw oude telefoon gebruiken, of een betaalbare telefoon van minder dan 250 euro nemen.

Wat is Sim Only?

Sim Only wat is Sim Only SimyoMet een Sim Only abonnement kun je mobiel bellen, sms’en en internetten. Je ontvangt van je provider alleen een simkaart. Zelf regel je dus een mobiele telefoon of smartphone. Deze kun je nieuw kopen, maar je kunt ook een telefoon gebruiken die je al hebt.

Een Sim Only abonnement bevat bundels. Je hebt sowieso een bundel om mee te bellen en het is daarnaast mogelijk om een internetbundel te nemen. Hiermee kun je ongestoord chatten via WhatsApp of leuke en interessante video’s via YouTube bekijken. Voor deze bundels betaal je een vast bedrag per maand en in ruil daarvoor krijg je een bepaald aantal minuten en MB’s dat je mag verbruiken.

Wat is Prepaid?

Met Prepaid kun je mobiel bellen, sms’en en internetten. Net als bij Sim Only zorg je zelf voor een telefoon: van de provider krijg je alleen een simkaart. Tegoed koop je vooraf. Als dit op is, kun je niet meer bellen, sms’en en internetten. Je kunt nog wél gebeld worden. Bij Simyo is het, naast gewoon tegoed, ook mogelijk om een Prepaid internetbundel te kopen.

De juiste keuze voor jou maken

Sim Only weer naar school optie SimyoGoed, je weet nu precies wat je moet weten over Sim Only en Prepaid. Maar hoe weet je welk type bij jou of je kind past? Voor Sim Only en Prepaid schetsen we hiervoor situaties zodat jij de juiste keuze kan maken!

Wanneer is Sim Only de beste keuze?

Sim Only beste keuze Sim Only SimyoGa je studeren en daarbij op kamers in de grote stad? Dan vind je het vast prettig om altijd bereikbaar te kunnen zijn. Ook is het fijn dat je op elk moment kunt bellen met je familie en vrienden. Een Sim Only abonnement is dan dé aanrader. Hiermee kun je immers altijd bellen en internetten. Je hoeft dus niet rekening te houden met of je nog voldoende tegoed hebt. Bovendien zijn de abonnementskosten met Sim Only lekker laag. De telefoon die je met dit abonnement gebruikt, heb je immers zelf betaald. De kosten hiervoor zitten dus niet verwerkt in je maandelijkse abonnementsrekening.

Wanneer is Prepaid de beste keuze?

Sim Only Prepaid beste keuze SimyoPrepaid is een goede keuze als je kind naar de brugklas gaat en je wil dat hij mobiel bereikbaar is. Het is natuurlijk nogal wat: dat je kind straks aan de andere kant van de stad, of in een ander dorp, naar school gaat. Met Prepaid ben je dan altijd bereikbaar. Handig voor als je een keertje ongerust bent. Overigens is een Sim Only abonnement ook een aanrader. Je kind kan dan altijd contact met jou opnemen. Met Prepaid kan dit niet als het tegoed op is. Wel zo prettig als er iets aan de hand is.

Smartphone als studievriend

Met alleen een Sim Only abonnement of Prepaid ben je er natuurlijk nog niet. Tijdens het schooljaar kan de smartphone de beste studievriend zijn. Hoe? Er zijn allerlei apps die je kunnen helpen bij het maken van huiswerk of doen van opdrachten.

Dropbox: makkelijk bestanden delen

Sim Only Dropbox SimyoDropbox is een clouddienst die je op zowel je computer, tablet als smartphone kunt gebruiken. Hiermee upload je via de app of browser bestanden naar je persoonlijke, afgeschermde opslagruimte op internet. Hier kan alleen jij bij, al kun je deze bestanden– als jij dat tenminste wil – ook uitwisselen met anderen. Handig als je in een groepje een werkstuk maakt. Iedereen kan dan aan hetzelfde document werken. Via Dropbox heeft iedereen dan altijd de juiste versie bij de hand.

Dropbox is gratis te downloaden voor Android en iOS.

WhatsApp: gemakkelijk contact houden met je klasgenoten

whatsappOf je kind nou naar de middelbare school gaat of dat je zelf gaat studeren: WhatsApp is dé manier om contact te onderhouden met nieuwe klasgenoten. Handig om met elkaar af te spreken of om te communiceren voor een gezamenlijke schoolopdracht. Ja: WhatsApp is een must-have voor elke scholier en student.

WhatsApp is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Wunderlist: zo vergeet je geen enkele huiswerkopdracht

WunderlistDie papieren agenda van een paar tientjes: met een smartphone heb je die écht niet meer nodig. Wunderlist is een app die ter vervanging van je agenda kan dienen. Hierin maak je to-do lijstjes aan, zodat je precies van elk vak weet welke opdrachten je moet maken. En is een opdracht klaar? Dan vink je de opdracht in Wunderlist gewoon aan als ‘done’. En door!

Wunderlist is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Smartphone als assistent voor het studentenleven

Als je op kamers gaat, gaat een groot deel van je geld ongetwijfeld op aan het betalen van de huur en studie. Deze apps helpen je om andere uitgaven betaalbaar te houden.

Aanbieding: nooit meer een koopje mislopen

AanbiedingIn een druk studentenleven, waarin je ook bijbaantjes hebt om brood op de plank te krijgen, moet je af en toe tijd zien te vinden om boodschappen te doen. Best begrijpelijk dat je hierdoor niet op de meest voordelige manier boodschappen doet. Je bent immers superdruk. De app Aanbieding helpt je bij het vinden van de koopjes. Zo vind je van tevoren de aanbiedingen en bespaar je makkelijk wat geld uit op het doen van boodschappen.

Aanbieding is gratis te downloaden voor Android.

SideChef: hulp bij koken

Sim Only SideChef SimyoHet is helemaal geen schande dat, als je op jezelf gaat wonen, je nog niet zo goed kan koken. Tijd voor een spoedcursus! En daarbij helpt de app SideChef je heel goed. Het mooie is: dat scheelt weer onnodig veel geld. Bijvoorbeeld aan het laten bezorgen van eten of het kopen van kant-en-klaar-maaltijden die nét niet lekker genoeg zijn.

SideChef is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Het laatste tafeltje: met korting uiteten

Heb je dat lastige vak met een mooi cijfer afgesloten? Klasse! Dan mag je jezelf heus wel trakteren op iets lekkers. Bijvoorbeeld door uit eten te gaan. Met de app Het laatste tafeltje kan óók dit een stuk betaalbaarder dan normaal. Deze app reviewden we al in onze Slimme Dingen Gids. In deze app kunnen restaurants die nog plek voor vanavond hebben je een aanbieding doen. Je kan zo voor tientallen procenten korting lekker uit eten. Dat heb je wel verdiend!

Het Laatste Tafeltje is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Welke apps mogen er wat jou betreft niet ontbreken op de smartphone van een student of middelbare scholier?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.