Simyo header

Weer naar school met Sim Only en Prepaid

Slimme tips

Na weken van ontspanning en gezelligheid is het nu toch écht zover: de scholen gaan weer beginnen. Gaat je kind naar de middelbare school en zoek je voor hem of haar een Prepaid-bundel, of wil je als student een passend Sim Only abonnement nemen? In dit artikel bespreken we de slimste opties. Daarnaast tippen we een aantal handige apps die helpen met studeren en waarmee je nieuwe vriendschappen onderhoudt.

Studeren met je smartphone

Simyo smartphone studerenJe smartphone is de ideale assistent voor als je weer naar school gaat. Zo zijn er apps waardoor je geen agenda meer hoeft te kopen, duidelijker notuleert en makkelijker afspraken maakt met studiegenoten.

Heb je nog geen smartphone? We snappen dat het lastig is om de juiste telefoon te vinden tussen al die verschillende smartphones. Lees hier waar je op moet letten om de voor jou ideale smartphone te kopen.

Sim Only of Prepaid?

Simyo prepaid sim onlyHeb je je droomtelefoon besteld? Tijd voor stap twee: een keuze maken tussen Sim Only en Prepaid. Hieronder leggen we uit wanneer een Sim Only abonnement of Prepaid van pas komt zodra je weer naar school gaat. Bij Simyo bepaal je zelf de grootte van je Sim Only abonnement of het formaat van je Prepaid.

Sim Only

Met Sim Only betaal je elke maand een vast bedrag om mobiel te bellen. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld voor je projectgroep altijd bereikbaar bent en altijd kunt bellen. Bij een Sim Only abonnement van Simyo bepaal je zelf of je een internetbundel neemt. Het abonnement heeft de duur van een jaar, maar er is ook een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Je bepaalt zelf je eigen genoeg.

Simyo smartphoneSimyo heeft drie belbundels die qua grootte variëren van 100 belminuten tot onbeperkt bellen. De internetbundels zijn tussen de 1000 en 4000 MB groot. Daarnaast is er de gratis 4G bundel, waarmee je supersnel mobiel kunt internetten. Let op: je smartphone moet dan wel geschikt zijn voor 4G-internet.

Sim Only van Simyo is voor studenten een slimme keuze omdat je elke maand je eigen genoeg bepaalt. Ben je een maand op vakantie in het buitenland? Dan kun je de internetbundel gratis uitschakelen en een kleinere belbundel nemen. Zo betaal je niet voor iets dat je toch niet gebruikt. Dit regel je via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.

Prepaid

Simyo opwaarderen prepaidStudeer je met een strak budget? Prepaid is perfect als je zo min mogelijk geld wil uitgeven om toch bereikbaar te zijn. Je weet namelijk precies hoeveel geld je uitgeeft, omdat je vooraf betaalt voor je minuten en MB’s. Met Prepaid van Simyo bel je altijd voor hetzelfde tarief. Simyo heeft vier Prepaid-bundels, met € 7,50, € 22,50, € 27,50 en € 32,50 beltegoed. Met Prepaid van Simyo kun je ook mobiel internetten. We hebben hiervoor drie bundels: 20 MB voor een dag en 100 of 250 MB voor een maand.

Blijf bij de les met deze apps

Je hebt je keuze voor Sim Only of Prepaid gemaakt. Daarna ontvang je de 3-in-1 simkaart. Precies op tijd voor het nieuwe schooljaar! De gratis apps die we hieronder bespreken maken van je smartphone de ideale assistent. Zo maak je op school een bliksemstart.

Google Docs, Sheets en Slides: professionele office-apps

Google DocsMet deze apps maak én bewerk je op je smartphone, tablet en computer Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden. Google Docs, Sheets en Slider werken makkelijk en snel. De apps zijn een slimme keuze, want hiermee bespaar je geld wat je misschien aan de betaalde alternatieven van Microsoft zou uitgeven.

Android: Docs, Sheets en Slides

iOS: Docs, Sheets en Slides

Google Drive: nooit meer bestanden kwijt

Google DriveDoor je werkstukken, presentaties en opdrachten op te slaan op Google Drive, kun je altijd en overal bij je documenten. Met de app sla je bestanden op in de cloud van Google: je raakt ze dus niet kwijt als je computer of smartphone vastloopt. Je hebt hiervoor wel een gratis Gmail-account nodig. Google Drive werkt heel snel. Direct nadat je via je computer de aantekeningen van het college uploadde, kun je ze op je smartphone al bekijken. Daarnaast kun je de Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden via Google Drive direct bewerken in je browser. Je hebt hiervoor op je laptop geen Microsoft-programma’s nodig. Zo bespaar je weer een paar euro’s.

Android-app

iOS-app

Outlook: de alles-in-één-app

Microsoft OutlookMail, contacten, agenda: Outlook is een echte alles-in-één-app. Met deze app van Microsoft hou je precies bij wanneer én waar je les hebt. Outlook heeft daarnaast een prima mogelijkheid om te mailen. Het fijne hieraan is dat Outlook een slimme zoekfunctie heeft. Zo vind je snel het mailtje dat je zoekt. De app werkt ook met andere mailservices, zoals je studentenmail en Gmail.

Android-app

iOS-app

Recorder: zo mis je geen moment

RecorderOp bijna elke iPhone en Android-telefoon staat een app waarmee je gesprekken kunt opnemen. Handig voor als je niets wil missen van een interview of college. Ontbreekt de recorder-app op je telefoon? Voice Recorder Pro is een goed alternatief.

Android-app

iOS-app

Windows Phone-app

Evernote: ideaal voor het maken van aantekeningen

evernoteGeen zin om een hele les terug te luisteren? Met Evernote maak je aantekeningen. Het handige van deze app is dat je aantekeningen worden gesynchroniseerd met al je apparaten, zoals bijvoorbeeld je computer. Zo heb je altijd toegang tot je documenten en wordt er automatisch een back-up gemaakt. Daarnaast hoef je achteraf niet meer je eigen handschrift te ontcijferen.

Android-app

iOS-app

Windows Phone-app

Wunderlist: overzichtelijke to do-app

WunderlistHet is geen schande als je na een drukke lesdag vergeet voor welk vak je wat voor huiswerk moet maken. Wunderlist biedt uitkomst. Deze app schept orde in je overvolle takenlijstje. Noteer in deze app na elke les je huiswerkopdrachten: zo weet je achteraf precies wat je te doen staat. Net als Evernote, synchroniseert Wunderlist je takenlijst met al je apparaten.

Android-app

iOS-app

Windows Phone-app

Slack: handig voor groepsopdrachten

SlackDit is de ideale app voor een groepsopdracht. Met Slack hou je eenvoudig groeps- en privégesprekken. Dit doe je in ‘channels’. Voor elke taak of onderwerp heb je een apart gespreksvenster. Hierdoor voorkom je dat gesprekken door elkaar heenlopen. Daarnaast heeft Slack ook een app voor de computer die is gesynchroniseerd met je smartphone-app. Via de slimme zoekfunctie vind je alle chats terug. Ook kun je met je groep via Slack makkelijk bestanden delen die op Google Drive staan.

Android-app

iOS-app

Andere slimme-apps

Met de bovenstaande apps beschik je over het beste gereedschap om hoge cijfers te halen. Handig, maar wat te denken van bijvoorbeeld het maken van nieuwe vrienden? De apps die we hieronder bespreken zijn onmisbaar als je weer naar school gaat!

WhatsApp: onbeperkt berichten sturen

WhatsApp MessengerHet populaire WhatsApp mag op je nieuwe smartphone eigenlijk niet ontbreken. Met deze app verstuur je gratis berichtjes, zodat je nieuwe vriendschappen direct goed kunt onderhouden. Wist je al dat je sinds kort via WhatsApp ook kunt bellen? Dit kost je geen belminuten, maar MB’s. Je kunt met WhatsApp onbeperkt gratis bellen als je bent verbonden met een wifi-netwerk. Daarnaast kun je de app ook gebruiken via de computer.

Android-app

iOS-app

Windows Phone-app

Instagram: foto’s delen met nieuwe klasgenoten

Instagram logoMet Instagram maak je de mooiste foto’s van jezelf met je nieuwe vrienden. Je legt via de app contact met klasgenoten door ze te volgen. Hiermee krijg jij elke foto te zien die je nieuwe klasgenoten op Instagram plaatsen. Verder heeft Instagram nog een handige functie waarmee je privéberichten stuurt en ontvangt.

Android-app

iOS-app

Windows Phone-app

Google Maps: altijd en overal de weg vinden

Google MapsOf je nou met de fiets, trein of bus naar je nieuwe school gaat: het is geen schande als je in een nieuwe omgeving verdwaalt. Met Google Maps vind je de weg terug. De app geeft ook de actuele aankomst- en vertrektijden van het openbaar vervoer weer. Zo kun je makkelijk plannen hoe laat je van huis moet vertrekken om op tijd in de les te zijn. Nadeel hiervan is wel dat je niet meer de smoes kunt gebruiken dat je trein vertraging had!

Google Maps heeft daarnaast een slimme functie waarmee je tijdens het navigeren geen data verbruikt. Zoek in de app naar de stad of regio waarvan jij de wegenkaart wil downloaden. Onderaan het scherm zie je dan het zoekresultaat. Klik daarop en klik daarna rechtsboven op de drie puntjes. In het keuzemenu kun je de kaart downloaden zodat je hem daarna kunt gebruiken zonder data te verbruiken.

Android-app

iOS-app

Aanbieding: betaal geen cent te veel voor je boodschappen

AanbiedingAls student heb je het niet altijd even breed. Met de Aanbieding-app zie je waar je boodschappen het goedkoopst zijn. Hiermee voorkom je dat je onnodig veel geld kwijt bent aan je boodschappen. Al moet je misschien wel iets verder fietsen dan anders omdat die ene goedkope supermarkt nét wat verder weg is.

Android-app

iOS-app

Laat je niet door je smartphone afleiden

Simyo tipsSmartphone-apps helpen je om in de klas bij de les te blijven. Sommige apps leiden ook af. Misschien is het verstandig sommige apps uit te schakelen als je een belangrijk college hebt. Vergeet ook niet aan je docent toestemming te vragen om voor educatieve doeleinden je smartphone in de les te gebruiken. Namens Simyo wensen we alle scholieren en studenten dit schooljaar veel succes toe!

Discussie