Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Sim Only weer naar school Simyo
Terug naar overzicht
18,453x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Slimme tips |

Weer naar school met Sim Only en Prepaid

Het is misschien moeilijk te geloven, maar straks begint toch écht het schooljaar weer. Wist je dat een smartphone de ideale studie-assistent kan zijn? Ideaal voor als je kind naar de brugklas gaat. Of als je zelf net van de middelbare school af bent en een vervolgopleiding gaat doen. Belangrijk om te regelen: een Sim Only abonnement met bij jou passende bundels of Prepaid om mobiel bereikbaar te zijn. Uiteraard zijn apps ook onmisbaar: zij helpen je van dit schooljaar een succes te maken. Wij helpen je te kiezen wat bij jou of je kind past!

Dit zijn de mogelijkheden

Sim Only weer naar school mogelijkheden SimyoEen telefoon komt pas écht van pas bij je schoolactiviteiten als je mobiel bereikbaar bent. Bijvoorbeeld als je op weg naar school een lekke band krijgt. Je kunt dan mooi je vader of moeder bellen om je uit de penarie te helpen. Ook kun je zo makkelijk aan je huisgenoten doorgeven dat je vanavond niet huis eet, omdat je druk aan het studeren bent in de bibliotheek.

Om mobiel bereikbaar te zijn, kun je bij Simyo kiezen tussen Sim Only en Prepaid. Bij andere providers is het mogelijk om een abonnement met telefoon te nemen. Goed om te weten: dit wordt nu gezien als een lening. Het is daarom misschien verstandiger om zelf de telefoon los te kopen of als je huidige smartphone nog goed is, deze te gebruiken. Wil je dat jouw kind mobiel bereikbaar is? Dan kan hij jouw oude telefoon gebruiken, of een betaalbare telefoon van minder dan 250 euro nemen.

Wat is Sim Only?

Sim Only wat is Sim Only SimyoMet een Sim Only abonnement kun je mobiel bellen, sms’en en internetten. Je ontvangt van je provider alleen een simkaart. Zelf regel je dus een mobiele telefoon of smartphone. Deze kun je nieuw kopen, maar je kunt ook een telefoon gebruiken die je al hebt.

Een Sim Only abonnement bevat bundels. Je hebt sowieso een bundel om mee te bellen en het is daarnaast mogelijk om een internetbundel te nemen. Hiermee kun je ongestoord chatten via WhatsApp of leuke en interessante video’s via YouTube bekijken. Voor deze bundels betaal je een vast bedrag per maand en in ruil daarvoor krijg je een bepaald aantal minuten en MB’s dat je mag verbruiken.

Wat is Prepaid?

Met Prepaid kun je mobiel bellen, sms’en en internetten. Net als bij Sim Only zorg je zelf voor een telefoon: van de provider krijg je alleen een simkaart. Tegoed koop je vooraf. Als dit op is, kun je niet meer bellen, sms’en en internetten. Je kunt nog wél gebeld worden. Bij Simyo is het, naast gewoon tegoed, ook mogelijk om een Prepaid internetbundel te kopen.

De juiste keuze voor jou maken

Sim Only weer naar school optie SimyoGoed, je weet nu precies wat je moet weten over Sim Only en Prepaid. Maar hoe weet je welk type bij jou of je kind past? Voor Sim Only en Prepaid schetsen we hiervoor situaties zodat jij de juiste keuze kan maken!

Wanneer is Sim Only de beste keuze?

Sim Only beste keuze Sim Only SimyoGa je studeren en daarbij op kamers in de grote stad? Dan vind je het vast prettig om altijd bereikbaar te kunnen zijn. Ook is het fijn dat je op elk moment kunt bellen met je familie en vrienden. Een Sim Only abonnement is dan dé aanrader. Hiermee kun je immers altijd bellen en internetten. Je hoeft dus niet rekening te houden met of je nog voldoende tegoed hebt. Bovendien zijn de abonnementskosten met Sim Only lekker laag. De telefoon die je met dit abonnement gebruikt, heb je immers zelf betaald. De kosten hiervoor zitten dus niet verwerkt in je maandelijkse abonnementsrekening.

Wanneer is Prepaid de beste keuze?

Sim Only Prepaid beste keuze SimyoPrepaid is een goede keuze als je kind naar de brugklas gaat en je wil dat hij mobiel bereikbaar is. Het is natuurlijk nogal wat: dat je kind straks aan de andere kant van de stad, of in een ander dorp, naar school gaat. Met Prepaid ben je dan altijd bereikbaar. Handig voor als je een keertje ongerust bent. Overigens is een Sim Only abonnement ook een aanrader. Je kind kan dan altijd contact met jou opnemen. Met Prepaid kan dit niet als het tegoed op is. Wel zo prettig als er iets aan de hand is.

Smartphone als studievriend

Met alleen een Sim Only abonnement of Prepaid ben je er natuurlijk nog niet. Tijdens het schooljaar kan de smartphone de beste studievriend zijn. Hoe? Er zijn allerlei apps die je kunnen helpen bij het maken van huiswerk of doen van opdrachten.

Dropbox: makkelijk bestanden delen

Sim Only Dropbox SimyoDropbox is een clouddienst die je op zowel je computer, tablet als smartphone kunt gebruiken. Hiermee upload je via de app of browser bestanden naar je persoonlijke, afgeschermde opslagruimte op internet. Hier kan alleen jij bij, al kun je deze bestanden– als jij dat tenminste wil – ook uitwisselen met anderen. Handig als je in een groepje een werkstuk maakt. Iedereen kan dan aan hetzelfde document werken. Via Dropbox heeft iedereen dan altijd de juiste versie bij de hand.

Dropbox is gratis te downloaden voor Android en iOS.

WhatsApp: gemakkelijk contact houden met je klasgenoten

whatsappOf je kind nou naar de middelbare school gaat of dat je zelf gaat studeren: WhatsApp is dé manier om contact te onderhouden met nieuwe klasgenoten. Handig om met elkaar af te spreken of om te communiceren voor een gezamenlijke schoolopdracht. Ja: WhatsApp is een must-have voor elke scholier en student.

WhatsApp is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Wunderlist: zo vergeet je geen enkele huiswerkopdracht

WunderlistDie papieren agenda van een paar tientjes: met een smartphone heb je die écht niet meer nodig. Wunderlist is een app die ter vervanging van je agenda kan dienen. Hierin maak je to-do lijstjes aan, zodat je precies van elk vak weet welke opdrachten je moet maken. En is een opdracht klaar? Dan vink je de opdracht in Wunderlist gewoon aan als ‘done’. En door!

Wunderlist is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Smartphone als assistent voor het studentenleven

Als je op kamers gaat, gaat een groot deel van je geld ongetwijfeld op aan het betalen van de huur en studie. Deze apps helpen je om andere uitgaven betaalbaar te houden.

Aanbieding: nooit meer een koopje mislopen

AanbiedingIn een druk studentenleven, waarin je ook bijbaantjes hebt om brood op de plank te krijgen, moet je af en toe tijd zien te vinden om boodschappen te doen. Best begrijpelijk dat je hierdoor niet op de meest voordelige manier boodschappen doet. Je bent immers superdruk. De app Aanbieding helpt je bij het vinden van de koopjes. Zo vind je van tevoren de aanbiedingen en bespaar je makkelijk wat geld uit op het doen van boodschappen.

Aanbieding is gratis te downloaden voor Android.

SideChef: hulp bij koken

Sim Only SideChef SimyoHet is helemaal geen schande dat, als je op jezelf gaat wonen, je nog niet zo goed kan koken. Tijd voor een spoedcursus! En daarbij helpt de app SideChef je heel goed. Het mooie is: dat scheelt weer onnodig veel geld. Bijvoorbeeld aan het laten bezorgen van eten of het kopen van kant-en-klaar-maaltijden die nét niet lekker genoeg zijn.

SideChef is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Het laatste tafeltje: met korting uiteten

Heb je dat lastige vak met een mooi cijfer afgesloten? Klasse! Dan mag je jezelf heus wel trakteren op iets lekkers. Bijvoorbeeld door uit eten te gaan. Met de app Het laatste tafeltje kan óók dit een stuk betaalbaarder dan normaal. Deze app reviewden we al in onze Slimme Dingen Gids. In deze app kunnen restaurants die nog plek voor vanavond hebben je een aanbieding doen. Je kan zo voor tientallen procenten korting lekker uit eten. Dat heb je wel verdiend!

Het Laatste Tafeltje is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Welke apps mogen er wat jou betreft niet ontbreken op de smartphone van een student of middelbare scholier?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.