Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

weer apps
Terug naar overzicht
745x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Telefoons & Tech |

De beste weer-apps op een rij

Wil je op de fiets stappen, maar weet je niet of het droog blijft? Twijfel je ’s ochtends wat je moet aantrekken, omdat je niet weet hoe warm het wordt? Tijd voor een weer-app op je telefoon die écht betrouwbaar is en net dat beetje extra info geeft. Wij zetten de beste weer-apps op een rij, zodat jij weet wat je kunt verwachten!

Wat kunnen goede weer-apps?

goede weer appsIn de Google Play Store en Apple App Store staan een heleboel weer-apps. Zie dán maar eens een goede weer-app te herkennen. In de basis kunnen de meeste hetzelfde: ze tonen hoe warm het vandaag wordt, of er neerslag wordt verwacht en geven misschien ook een voorspelling voor de komende dagen. Goede weer-apps doen net dat stapje extra. Daarom zetten wij vijf van de beste gratis weer-apps voor je op een rij.

Interessant om te weten: wist je dat weer-apps hun voorspellingen tegenwoordig op basis van minder weerwaarnemingen moeten maken? Door de pandemie daalde het vliegverkeer met bijna 45%. Bij iedere vlucht geven vliegtuigen weersinformatie door, zoals de temperatuur, windsnelheid en de richting van de wind. Meteorologische instituten, zoals het KNMI, gebruiken deze informatie voor hun rekenmodellen om weersverwachtingen te maken die weer-apps gebruiken. Klopt een weersvoorspelling achteraf niet? Dan kan het zomaar hierdoor komen!

De beste weer-apps

Met een van deze weer-apps zit jij goed. Zo weet je wat voor weer het vandaag wordt, wat de weersverwachting is en of er nog bijzonderheden zijn.

De weer-app van je telefoon

beste weer appsAndroid-telefoons en iPhones hebben standaard een weer-app. Meestal is AccuWeather of The Weather Channel de bron van de weersinformatie in deze app. De weer-apps van je telefoon zijn redelijk basic, maar dat maakt voor veel mensen waarschijnlijk niet uit. Ze tonen een weersverwachting tot zeven dagen vooruit en hebben meestal ook een neerslagkans per uur tot 24 uur vooruit. Op Android kunnen de standaard weer-apps per merk verschillen, maar de meeste standaard weer-apps tonen ook hoe laat het donker en licht wordt en wat de windsnelheid is. Ook fijn: de standaard weer-app van je telefoon heeft geen advertenties.

De weer-app van je telefoon staat standaard op je toestel geïnstalleerd.

Buienalarm: nooit meer een nat pak

buienalarm weer appDe meeste weer-apps geven betrouwbare weersverwachtingen voor vandaag en een paar dagen vooruit. Of ze ook echt concreet worden? Vaak niet. Ja, dankzij de weer-app weet je wat de temperatuur wordt en of er kans op regen is. Maar niets is zo veranderlijk als het weer; je kunt zomaar verrast worden door een plensbui.

Hou je het liever droog? Dan is Buienalarm een aanrader. Met deze app stel je je locatie in. Vervolgens ontvang je meldingen als er regen op komst is en of je dus je regenpak van stal moet halen. De app doet dat tot op de minuut nauwkeurig en toont met een grafiek duidelijk of het licht of zwaar gaat regenen.

Buienalarm is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Buienradar: zelf je kansen inschatten

buienradar weer appOok Buienalarm zit er weleens naast. Het weer laat zich immers niet altijd correct voorspellen. Zelf je kansen inschatten of je droog over kunt? Buienradar is dan de beste weer-app. Het grote verschil met Buienalarm is dat je met Buienrader zelf op een kaartje van Nederland ziet of er regenwolken zijn. En welke kant die dan op gaan. Buienalarm waarschuwt je en Buienradar geeft je de kans om zelf in te schatten of je het droog houdt. Een goede dubbelcheck!

Buienradar is gratis te downloaden voor Android en iOS.

The Weather Channel: de beste gratis weer-app?

weather channel beste gratis weer appLive-updates, tot op het uur nauwkeurige weersinformatie en allerlei extra informatie. Ja, misschien is The Weather Channel wel de beste gratis weer-app voor je iPhone of Android-telefoon. Al is het maar omdat de informatie van deze app de basis vormt voor veel andere weer-apps.

Met de app kun je weer-updates ontvangen, zodat je weet wanneer het ongeveer gaat regenen. Ook volg je met de app trends in het weer, om te zien hoe de weersomstandigheden veranderden en nog zullen veranderen. Vind je een buitje niet zo erg, maar wil je vooraf liever wel weten als er echt noodweer op komst is? The Weather Channel geeft je dit op tijd door. Ideaal om op tijd thuis de ramen dicht te doen. Ideaal als je alleen weer-updates wilt ontvangen als het écht noodzakelijk is.

Voor de hardlopers onder ons heeft The Weather Channel een handige hardloopindex. Deze toont je precies wanneer de beste weersomstandigheden zijn om een rondje te rennen. Heb je hooikoorts? Met een pollenindex toont deze weer-app hoe groot de kans is dat je hiervan last zult krijgen. De hardloopindex toont daarnaast de windrichting: ideaal als je het eerste deel van je rondje graag wind mee (of juist tegen!) hebt.

The Weather Channel is gratis te downloaden voor Android en iOS.

AccuWeather: in een oogopslag op de hoogte

Vind je de standaard weer-app van je telefoon niet fijn? Overweeg dan AccuWeather. De meeste standaard weer-apps baseren hun voorspellingen op basis van AccuWeather en de app toont de belangrijkste informatie in een oogopslag. Van de verwachte temperatuur tot kans op regen en van gevoelstemperatuur tot zonnekracht. Zo weet je voor je de deur uitgaat precies welke kleding je het beste kunt aantrekken en of insmeren op een zonnige dag nog belangrijker is dan anders.

AccuWeather is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Ventusky: visueel prachtige weer-app met goede info

ventusky weer appVentusky is een weer-app die het net wat anders doet. Deze weer-app levert meer dan alleen saaie (maar duidelijke) kaartjes met daarop de temperatuur voor de komende dagen. Met Ventusky zie je ook de aardbol als hittekaart. Zo zie je in een oogopslag waar het warm en koel is. De stroomlijnen tonen op de planeet hoe het weer zich beweegt. Andere interessante informatie die Ventusky toont: luchtvervuiling, vochtigheid, onweersbuien en het dauwpunt. Dit vormt de basis tot de vorming van wolken. Heel interessant voor de liefhebber van klimaat en weer!

Ventusky is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Hoe zit het met weer-apps en dataverbruik?

Heb je weinig MB’s meer over of gebruik je een kleine Sim Only internetbundel en ben je zuinig op je data? Dan ben je vast benieuwd hoeveel data een goede weer-app verbruikt. Dat hangt af van je gebruik. Als je standaard van meerdere locaties, zoals je woonplaats en de locatie van je kantoor, de weersinformatie opvraagt, verbruikt de weer-app meer data. Toch loopt het geen storm. Bij intensief gebruik, verbruikt een weer-app misschien 50 MB per maand. Extra besparen op je internet? Stel je weer-app zo in dat hij niet ververst op de achtergrond. De app verbruikt dan pas data als je ‘m écht gebruikt.  Hou bij weinig data sowieso je verbruik in de Mijn Simyo app in de gaten om verrassingen te voorkomen!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.