.

weer apps
Terug naar overzicht
12,158x gelezen

Wil je op de fiets stappen, maar weet je niet of het droog blijft? Twijfel je ’s ochtends wat je moet aantrekken, omdat je niet weet hoe warm het wordt? Tijd voor een weer-app op je telefoon die écht betrouwbaar is en net dat beetje extra info geeft. Wij zetten de beste weer-apps op een rij, zodat jij weet wat je kunt verwachten!

Wat kunnen goede weer-apps?

goede weer appsIn de Google Play Store en Apple App Store staan een heleboel weer-apps. Zie dán maar eens een goede weer-app te herkennen. In de basis kunnen de meeste hetzelfde: ze tonen hoe warm het vandaag wordt, of er neerslag wordt verwacht en geven misschien ook een voorspelling voor de komende dagen. Goede weer-apps doen net dat stapje extra. Daarom zetten wij vijf van de beste gratis weer-apps voor je op een rij.

Interessant om te weten: wist je dat weer-apps hun voorspellingen tegenwoordig op basis van minder weerwaarnemingen moeten maken? Door de pandemie daalde het vliegverkeer met bijna 45%. Bij iedere vlucht geven vliegtuigen weersinformatie door, zoals de temperatuur, windsnelheid en de richting van de wind. Meteorologische instituten, zoals het KNMI, gebruiken deze informatie voor hun rekenmodellen om weersverwachtingen te maken die weer-apps gebruiken. Klopt een weersvoorspelling achteraf niet? Dan kan het zomaar hierdoor komen!

De beste weer-apps

Met een van deze weer-apps zit jij goed. Zo weet je wat voor weer het vandaag wordt, wat de weersverwachting is en of er nog bijzonderheden zijn.

De weer-app van je telefoon

beste weer appsAndroid-telefoons en iPhones hebben standaard een weer-app. Meestal is AccuWeather of The Weather Channel de bron van de weersinformatie in deze app. De weer-apps van je telefoon zijn redelijk basic, maar dat maakt voor veel mensen waarschijnlijk niet uit. Ze tonen een weersverwachting tot zeven dagen vooruit en hebben meestal ook een neerslagkans per uur tot 24 uur vooruit. Op Android kunnen de standaard weer-apps per merk verschillen, maar de meeste standaard weer-apps tonen ook hoe laat het donker en licht wordt en wat de windsnelheid is. Ook fijn: de standaard weer-app van je telefoon heeft geen advertenties.

De weer-app van je telefoon staat standaard op je toestel geïnstalleerd.

Buienalarm: nooit meer een nat pak

buienalarm weer appDe meeste weer-apps geven betrouwbare weersverwachtingen voor vandaag en een paar dagen vooruit. Of ze ook echt concreet worden? Vaak niet. Ja, dankzij de weer-app weet je wat de temperatuur wordt en of er kans op regen is. Maar niets is zo veranderlijk als het weer; je kunt zomaar verrast worden door een plensbui.

Hou je het liever droog? Dan is Buienalarm een aanrader. Met deze app stel je je locatie in. Vervolgens ontvang je meldingen als er regen op komst is en of je dus je regenpak van stal moet halen. De app doet dat tot op de minuut nauwkeurig en toont met een grafiek duidelijk of het licht of zwaar gaat regenen.

Buienalarm is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Buienradar: zelf je kansen inschatten

buienradar weer appOok Buienalarm zit er weleens naast. Het weer laat zich immers niet altijd correct voorspellen. Zelf je kansen inschatten of je droog over kunt? Buienradar is dan de beste weer-app. Het grote verschil met Buienalarm is dat je met Buienrader zelf op een kaartje van Nederland ziet of er regenwolken zijn. En welke kant die dan op gaan. Buienalarm waarschuwt je en Buienradar geeft je de kans om zelf in te schatten of je het droog houdt. Een goede dubbelcheck!

Buienradar is gratis te downloaden voor Android en iOS.

The Weather Channel: de beste gratis weer-app?

weather channel beste gratis weer appLive-updates, tot op het uur nauwkeurige weersinformatie en allerlei extra informatie. Ja, misschien is The Weather Channel wel de beste gratis weer-app voor je iPhone of Android-telefoon. Al is het maar omdat de informatie van deze app de basis vormt voor veel andere weer-apps.

Met de app kun je weer-updates ontvangen, zodat je weet wanneer het ongeveer gaat regenen. Ook volg je met de app trends in het weer, om te zien hoe de weersomstandigheden veranderden en nog zullen veranderen. Vind je een buitje niet zo erg, maar wil je vooraf liever wel weten als er echt noodweer op komst is? The Weather Channel geeft je dit op tijd door. Ideaal om op tijd thuis de ramen dicht te doen. Ideaal als je alleen weer-updates wilt ontvangen als het écht noodzakelijk is.

Voor de hardlopers onder ons heeft The Weather Channel een handige hardloopindex. Deze toont je precies wanneer de beste weersomstandigheden zijn om een rondje te rennen. Heb je hooikoorts? Met een pollenindex toont deze weer-app hoe groot de kans is dat je hiervan last zult krijgen. De hardloopindex toont daarnaast de windrichting: ideaal als je het eerste deel van je rondje graag wind mee (of juist tegen!) hebt.

The Weather Channel is gratis te downloaden voor Android en iOS.

AccuWeather: in een oogopslag op de hoogte

Vind je de standaard weer-app van je telefoon niet fijn? Overweeg dan AccuWeather. De meeste standaard weer-apps baseren hun voorspellingen op basis van AccuWeather en de app toont de belangrijkste informatie in een oogopslag. Van de verwachte temperatuur tot kans op regen en van gevoelstemperatuur tot zonnekracht. Zo weet je voor je de deur uitgaat precies welke kleding je het beste kunt aantrekken en of insmeren op een zonnige dag nog belangrijker is dan anders.

AccuWeather is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Ventusky: visueel prachtige weer-app met goede info

ventusky weer appVentusky is een weer-app die het net wat anders doet. Deze weer-app levert meer dan alleen saaie (maar duidelijke) kaartjes met daarop de temperatuur voor de komende dagen. Met Ventusky zie je ook de aardbol als hittekaart. Zo zie je in een oogopslag waar het warm en koel is. De stroomlijnen tonen op de planeet hoe het weer zich beweegt. Andere interessante informatie die Ventusky toont: luchtvervuiling, vochtigheid, onweersbuien en het dauwpunt. Dit vormt de basis tot de vorming van wolken. Heel interessant voor de liefhebber van klimaat en weer!

Ventusky is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Hoe zit het met weer-apps en dataverbruik?

Heb je weinig MB’s meer over of gebruik je een kleine Sim Only internetbundel en ben je zuinig op je data? Dan ben je vast benieuwd hoeveel data een goede weer-app verbruikt. Dat hangt af van je gebruik. Als je standaard van meerdere locaties, zoals je woonplaats en de locatie van je kantoor, de weersinformatie opvraagt, verbruikt de weer-app meer data. Toch loopt het geen storm. Bij intensief gebruik, verbruikt een weer-app misschien 50 MB per maand. Extra besparen op je internet? Stel je weer-app zo in dat hij niet ververst op de achtergrond. De app verbruikt dan pas data als je ‘m écht gebruikt.  Hou bij weinig data sowieso je verbruik in de Mijn Simyo app in de gaten om verrassingen te voorkomen!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.