Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
4,021x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Je kind veilig op internet en sociale media: 7 tips

Cyberpesten, sexting, nepnieuws, oplichting, smartphoneverslaving: ouders zien in internet en sociale media vaak veel gevaren voor hun kinderen. Tuurlijk, het blijft goed om op te letten. Maar volgens pedagoge en moeder van drie kinderen Krista Okma is het minstens even belangrijk om stil te staan bij alle goede dingen van mediagebruik. In opdracht van expertisecentrum Mediawijzer.net ontwikkelde zij samen met ouders en experts de MediaDiamant. Dat is een soort ‘schijf van vijf’ als leidraad voor mediaopvoeding. Hoe kun je als ouder zorgen dat je kind veilig gebruikmaakt van internet en sociale media? Dit zijn Krista’s 7 beste tips.

Tip 1: weet wat er op je telefoon en tablet staat

Krista Okma

Met name jonge kinderen gebruiken de telefoon, tablet of laptop van hun ouders. Krista’s advies: wees je bewust van wat daarop te vinden is: “Wat staat er op de harde schijf en in de zoekgeschiedenis? Je kunt je harde schijf vergrendelen met een wachtwoord en je kinderen alleen toegang geven tot bepaalde mapjes. Verder kun je de veilige modus van YouTube gebruiken en voor jonge kinderen is er de kinderbrowser Mybee. Oudere kinderen moeten leren om zichzelf te sturen. En om hulp of advies te vragen zodra ze iets geks of naars tegenkomen. Voor hen zijn filters minder geschikt.”

Tip 2: praat veel over media en mediagebruik

Praten, praten en nog eens praten over het mediagebruik. Alle onderzoeken wijzen uit dat het enorm helpt om de online risico’s te verminderen. Bijna alle ouders blijken dit ook te doen. Krista: “Kinderen van de basisschoolleeftijd horen graag van jou hoe het allemaal werkt. Wees nieuwsgierig en vraag bijvoorbeeld: wat doe je allemaal op internet? Heb je online nog nieuwe vrienden gemaakt? Wat voor spelletjes speel je? En hoe werkt dat?” Ze vervolgt haar tip: “Tussendoor kun je informeren of er weleens iets vervelends gebeurt. Maar daar moet niet de nadruk op liggen. Dan voelt het namelijk al snel als controleren, in plaats van als oprechte interesse.”

 Tip 3: zorg dat tieners naar je toe durven te komen

Voor jongeren zijn hun ouders veruit de belangrijkste bron van informatie over online risico’s, of afstand gevolgd door leraren. Als er iets is misgegaan, kloppen ze het liefst ook eerst bij hun ouders aan. Krista: “Wil je ze dan goed kunnen ondersteunen, dan moet je de juiste kennis hebben. De websites Opvoeden.nl en Mediaopvoeding.nl zijn hiervoor een goed startpunt.”

Volgens de pedagoge is het verstandig om regelmatig te praten over media zoals websites, games, sociale media en nieuwskanalen. Het onderwerp wordt dan bespreekbaar in een neutrale situatie, waardoor kinderen makkelijker naar je toe komen als er iets met ze aan de hand is. “Maar vinden ze het lastig om hun ouders om hulp te vragen,” stelt de opvoedexpert, “dan moeten ze ook andere kanalen kennen voor hulp en advies. Denk aan Meldknop.nl, Helpwanted.nl en de chat van de Kindertelefoon. Die kunnen laagdrempeliger zijn dan jij als ouder bent, waardoor je kind misschien eerder aan de belt trekt. En hopelijk komt hij of zij daarna alsnog naar jou toe.”

 Tip 4: kies voor media die passen bij de ontwikkeling van je kind

Veel kinderen praten niet met hun ouders over schokkende beelden die ze tegenkomen. Terwijl ze er erg van in de war kunnen raken, of een verdraaid beeld van de werkelijkheid door kunnen krijgen. Ze denken dat er elk moment oorlog kan uitbreken, bijvoorbeeld. Krista: “Daarom is het belangrijk dat de inhoud van de media die ze gebruiken, past bij hun leeftijd en ontwikkelingsfase. Sluiten media aan bij hun belevingswereld, dan kunnen kinderen veel leren. Een goede app of online tool zet aan tot spelen, maakt nieuwsgierig en prikkelt de fantasie.”

Maar hoe weet je dan wat als ouder geschikt is? Voor televisie en films heb je bijvoorbeeld de Kijkwijzer en voor games Pegi.info. Dat zijn goede algemene kaders, maar ze zeggen volgens de opvoedkundige niks over jouw kind. Krista: “Die kan bovengemiddeld bang of gevoelig zijn. Of gewoon minder geïnteresseerd in bepaalde onderwerpen. Kijk bij de beslissing daarom ook altijd naar het karakter en de interesses van jouw eigen kinderen.”

 Tip 5: zorg dat online en offline in balans zijn

Tabletnek, swipe-duim: tegenwoordig kampt 20 procent van de jongeren met lichamelijke klachten door langdurig gebruik van sociale media. “Belangrijk is dat online en offline elkaar afwisselen”, weet de pedagoge. Dat wil zeggen: schermen gebruiken, maar ook tekenen, bouwen, lezen en lichamelijke activiteiten zoals sporten of verstoppertje. Krista: “In de offline wereld leren ze hele andere dingen. Hoe werkt mijn lijf? Hoe ruiken dingen? Wat werkt wel en niet goed bij verbale communicatie? Er is geen formule die bepaalt hoe lang je kinderen media mogen gebruiken. Vaak zie je het vanzelf als het evenwicht doorschiet.”

Wil je de schermtijd van je kinderen controleren? Dan kan dat met bijvoorbeeld Screen Time (Android), Kids Place (Android), Screen Time Media Time Manager (iOS) of Qustodio (meerdere platforms).

Tip 6: geef zelf het goede voorbeeld

Geef hierbij zelf altijd het goede voorbeeld, vertelt Krista: “Gebruik bijvoorbeeld je telefoon niet aan tafel en kijk niet de hele dag tv als je kind dat ook niet mag. Denk ook goed na over je eigen mediagebruik. Lopen er jonge kinderen door de kamer? Dan is het niet slim om programma’s met veel geweld of seks erin te kijken.”

Tip 7: voor het slapengaan geen schermen

Medici constateren dat steeds meer kinderen ernstige slaapproblemen hebben door overmatig gebruik van schermen. Krista geeft hiervoor ook een goede tip: “Laat je kind vlak voor het slapengaan geen digitale media gebruiken. Ze krijgen dan te veel prikkels en het blauwe licht verstoort het inslapen.” Een boek lezen of voorlezen is prima, stelt ze. “Dat is ook mediagebruik, maar het is een veel passievere activiteit. Bovendien stimuleert het de taalontwikkeling.”

En: vergeet vooral ook niet te genieten!

Negen op de tien ouders vindt het mediagebruik van hun kinderen een probleem. Volgens Krista moeten ouders echter niet zozeer focussen op de gevaren, maar op de positieve aspecten: “Kinderen maken vrienden online, ontwikkelen hun motoriek met games, leren probleemoplossend denken en kunnen Skypen met opa en oma in Australië. En op sites als Mediasmarties staan een hoop leuke, creatieve apps die focussen op de ontwikkeling. Mediagebruik is bijvoorbeeld goed voor het zelfvertrouwen en helpt kinderen om een eigen identiteit te vinden. Kinderen genieten sowieso wel van media. Aan jou als ouder de opgave om dat ook te doen.”

Leukste en leerzaamste apps

Wat zijn de leukste apps die tegelijkertijd ook nog eens lekker leerzaam zijn? Dit is Krista’s top 5:

 1. Zelf (stop-motion) video’s maken met Stop Motion Studio (Android en iOS) of Animoto. Leuk voor alle leeftijden en goed voor zowel offline als online vaardigheden. Denk aan een decor bouwen, verhaallijnen uitdenken en samenwerken.
 2. Met Toca Builders kunnen kinderen een stad bouwen. Een beetje zoals bij Minecraft, maar deze app is een stuk geschikter voor jongere kinderen.
 3. Geocaching is schatzoeken met GPS op je telefoon. Er liggen veel cache-schatten verstopt op wandelroutes en plekken die extra leuk zijn voor kinderen.
 4. Wil je kind een ster zijn? Met de app Musical.ly kunnen kinderen dansen en playbacken op hun favoriete muziek. Video’s hiervan kunnen ze gemakkelijk delen via de app en sociale media.
 5. Eigenlijk alle apps van Toca Boca. Naast het eerder genoemde Toca Builders kunnen kinderen bijvoorbeeld een natuurgebied verzorgen (Toca Nature), en experimenteren met proefjes (Toca Lab) of muziek (Toca Band). De apps zijn weldoordacht, kleurrijk en vol humor. Ze stimuleren de fantasie en omdat er nog geen taal in voorkomt, zijn ze ook erg geschikt voor jongere kinderen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.