.

Simyo Vaderdag ideeën
Terug naar overzicht
18,286x gelezen

De derde zondag van juni staat weer voor de deur en dat betekent maar één ding: het is bijna Vaderdag! Hét moment om jouw vader extra te verwennen met een leuk cadeau. Of natuurlijk om zélf als papa verwend te worden. Weet je nog niet wat voor cadeau je wil en zoek je nog Vaderdag ideeën? Wij helpen je graag een handje.

Vijf leuke cadeaus voor Vaderdag

En hoe kan het ook anders dat we een paar leuke cadeautjes voor de telefoon hebben uitgezocht. Dit is voor veel vaders één van de meest gebruikte ‘gadgets’. Tussen deze Vaderdag ideeën zit vast wel iets leuks voor je pa!

App store-tegoed: voor handige apps en leuke spelletjes

Vaderdag ideeën - App store tegoedOf je vader nou een iPhone of een Android-smartphone heeft: in de app store kan hij allerlei leuke apps kopen. Van leuke spelletjes tot handige fotobewerking-apps waarmee ‘ie mooie collages van zijn (klein)kinderen kan maken. Met app-tegoed voor de  Google Play Store of Apple App Store kiest ‘ie zelf de apps uit die hij wil kopen. Ook kan hij met dit tegoed extra levels voor zijn favoriete spelletje kopen. Of dat lastige level overslaan waar ‘ie zich keer op keer op stukbijt. Tegoed voor de Play Store en App Store is niet alleen online te koop, maar ook in de meeste boekenwinkels en supermarkten.

Schermprojector: futuristische feature voor op het autodashboard

Vaderdag ideeën - schermprojectorRaakt je vader met de auto nog weleens de weg kwijt? Hij is dan vast te stoer om de weg te vragen. Daarom gebruikt ‘ie vast weleens navigatie. Je weet het zelf misschien ook wel: een TomTom of een telefoon die met een zuignap is gemonteerd, valt nog wel eens van het raam. Dat is schrikken geblazen, maar met een schermprojector kan er niks vallen. Dit apparaatje leg je op het dashboard en daar leg je vervolgens de telefoon op. De app voor Car Hud Mobile Display projecteert daarna op een doorzichtig scherm het beeld van de telefoon. Een mooie, futuristische gadget voor Vaderdag!

Smartphone als thuisbioscoop: overal Formule 1 en voetbal op groot scherm

Vaderdag ideeën - thuisbioscoopMet apps als Netflix, YouTube en de app van je tv-aanbieder valt er steeds meer via internet naar je smartphone te streamen. Hiervoor kun je natuurlijk een Chromecast gebruiken, maar veel leuker is het misschien wel om van je telefoon een beamer te maken. Dat kan met deze smartphoneprojector. Hiermee creëert je vader waar hij maar wil zijn eigen bioscoop. De mooiste manier om zijn favoriete ‘cluppie’ of Max Verstappen aan te moedigen, toch?

Barbecue-thermometer met smartphone-app: perfect bereid vlees

Vaderdag ideeën - iGrillIs je vader gek op barbecueën? Dan is de iGrill misschien wel wat voor hem. Dit is een thermometer waarop je vader ziet wat de temperatuur in de barbecue is. Deze temperatuur geeft de thermometer door aan de app op zijn smartphone. Zo weet Pa precies of het vlees goed wordt bereid. De iGrill is wat duurder dan de andere cadeaus: misschien kun je dit cadeau samen met je broers en zussen geven om zo de kosten te delen.

Fitness band: om te koersen als Tom Dumoulin

Vaderdag ideeën - fitness bandDe laatste van deze vijf Vaderdag ideeën is een fitness band. Vind je vader zichzelf de Tom Dumoulin van de straat? Dan vindt hij vast deze fitness band van TomTom een topcadeau. Hiermee houdt hij nauwkeurig zijn voortgang bij. Bijvoorbeeld of hetzelfde rondje fietsen de tweede keer sneller ging dan de eerste keer. Met een app op zijn smartphone ziet hij dan hoeveel calorieën hij verbrandde en wat de afgelegde afstand was.

Eén van de ouderwetse Vaderdag ideeën: knutselen

Vaderdag ideeën - lekker bezigTussen de bovenstaande Vaderdag ideeën zit vast een cadeau dat je vader blij maakt. Maar je kunt natuurlijk ook zélf iets voor hem maken. Dat vindt ‘ie misschien nog leuker ook. Je herinnert het je misschien nog wel van vroeger, toen je in de klas zelf een Vaderdag-cadeau in elkaar knutselde. Dat mag ook gerust als je niet meer op de basisschool zit! ;-)

Ook met twee linkerhanden maak je zelf al snel de mooiste dingen. Zoals een zelfgemaakte smartphonespeaker. Dit kun je simpel houden door een gat in een WC-rol te knippen en daarin de smartphone te plaatsen. Ook kun je grotere, geavanceerdere kartonnen constructies in elkaar knippen om het geluid te versterken. Zoals onze bouwplaat, die je zelf kunt uitprinten en in elkaar kan zetten. Dat vind je vader vast een geweldig Vaderdag-cadeau! Je vindt onze bouwplaat hier (PDF). Druk op de link en open het bestand. Daarna kun je de bouwplaat meteen kant-en-klaar uitprinten.

Weet je zelf nog een mooi ‘do it yourself’-cadeau dat je voor Vaderdag kunt maken? We lezen het graag in de reacties. Wie weet is het één van de Vaderdag ideeën waar iemand nét naar opzoek is. Fijne Vaderdag!

Vaderdag ideeën Simyo bouwplaat smartphone speaker

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.