Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Wat is het nut van meerdere camera's op je telefoon?
Terug naar overzicht
7,117x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme gadgets | Slimme tips | Telefoons & Tech |

Triple camera op je telefoon: is drie beter dan twee of één?

Er komen steeds meer telefoons op de markt met niet één of twee, maar met maar liefst drie camera’s achterop. De triple camera telefoons worden steeds populairder, maar waarom eigenlijk? Wat kunnen die camera’s en zullen de triple camera telefoons binnenkort de spiegelreflexcamera’s vervangen, of is het nog niet zover?

De ‘gewone’ telefoon

waarom notch dunne schermrandenMomenteel werken de meeste telefoons met één camera (selfiecamera niet meegerekend) met ongeveer 8 tot 16 Megapixel en een digitale zoom. Ze zijn goed te gebruiken voor mooie kiekjes en kunnen digitaal bewerkt worden, maar ze zullen nooit van professionele kwaliteit zijn. Een telefoon met twee camera’s kan al iets meer. Deze telefoons hebben meestal een ‘algemene’ camera en een camera die specifiek te gebruiken is voor, bijvoorbeeld, portretten of landschappen.

Verschillende lenzen

Bij een triple camera telefoon hebben de drie camera’s hebben allemaal een andere functie voor het fotograferen. Zo is het te vergelijken met de verschillende lenzen die spiegelreflexfotografen altijd bij zich dragen. De ene keer wil de fotograaf iets van heel dichtbij fotograferen, de andere keer wil hij iets heel ver weg vastleggen. Hier zal hij vaak niet dezelfde lens voor gebruiken. Maar de telefooncamera’s draaien om meer dan alleen de techniek in de lens. Ze kunnen ook verschillen in de sensor, kleuropvang en megapixels. Wat de verschillende functies per camera allemaal zijn verschilt per telefoon.

Digitale zoom vs. optische zoom

De meeste telefoons met één camera maken gebruik van digitale zoom. Dit houdt in dat de telefoon het beeld simpelweg digitaal vergroot maar dat er verder niks gebeurt met de camera, waardoor het resultaat vaak veel minder scherp wordt. Een telefoon met meerdere camera’s heeft daarom vaak een telelens. Deze lens maakt gebruik van optische zoom waarmee je het onderwerp van veel dichterbij kan fotograferen, zonder hierbij kwaliteit te verliezen.

notch selfiecamera pop upSuper groothoeklens

Veel telefoons met triple camera beschikken ook over de ‘ultra wide-angle lens’ (de super groothoeklens). Deze lens maakt het mogelijk om veel meer van je omgeving op beeld vast te leggen, wat ideaal is voor landschap- en architectuurfotografie. Bovendien gebruiken veel mensen deze lens om ervoor te zorgen dat al hun vrienden en vriendinnen op de groepsfoto in beeld zijn.

De perfecte focus

Voor de mooiste portretfoto’s is het belangrijk om de focus op het gezicht te houden en om de achtergrond te vervagen. Veel telefoons vervagen digitaal de achtergrond met behulp van gezichtsherkenning, maar dit kan er erg nep uit zien als het per ongeluk delen van het gezicht of haar ook vervaagt. De triple camera telefoons hebben meerdere lenzen met verschillende diafragma’s, waardoor de scherptedieptefocus niet digitaal aangepast hoeft te worden. Bovendien hebben sommige lenzen een bepaalde sensor die de diepte letterlijk meten om zo het autofocuspunt te bepalen.

Krachten bundelen

De camera’s hebben ieder dus hun eigen kracht, maar deze worden niet alleen individueel gebruikt. Door de krachten te bundelen komen de foto’s nóg mooier uit de verf en krijg jij de beste kwaliteit foto’s. De Huawei P20 Pro heeft bijvoorbeeld een zwartwitcamera, een kleurcamera en een telelens. De zwartwitcamera legt de details extra scherp vast, de 40MP kleurcamera voegt de kleurdetail en resolutie toe en de telelens zorgt voor het behouden van de kwaliteit bij het inzoomen. Bovendien kunnen deze drie camera’s ook de krachten bundelen om in een donkere omgeving nog steeds een prachtige foto te kunnen maken.

Nóg meer camera’s

Je kan je het bijna niet voorstellen, maar er zijn ook nog telefoons op de markt met nóg meer camera’s. Zo hebben de Samsung Galaxy A9 en gloednieuwe Huawei P30 Pro vier camera’s en de Nokia 9 zelfs vijf camera’s!

Wat moet ik kiezen?

beste prepaid provider nederland awardHoeveel camera’s het beste bij jou passen ligt aan het soort foto’s dat jij neemt. Neem je hier en daar een foto van vrienden of van jouw omgeving maar hoef je verder geen kunstwerken vast te leggen? Dan zit je met één camera prima. Al helemaal aangezien de software voor deze camera’s steeds beter wordt. Maak je graag scherpe portretfoto’s of indrukwekkende landschapsfoto’s? Zoek dan naar een telefoon met een tweede camera die hier goed geschikt voor is. Wil je het hele pakket en áltijd de perfecte camera voor elke situatie bij je hebben? Dan is less zeker niet more. Ga dan voor drie (of zelfs meer!) camera’s achterop je smartphone. Maar, vergeet niet dat er bij het maken van een mooie foto meer komt kijken dan veel camera’s en megapixels.

Wat denk jij, zijn spiegelreflexcamera’s straks verleden tijd?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.