Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
1,187x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Privacy & veiligheid |

TikTok: dit moet je weten over deze populaire video-app

Het is na Instagram de populairste smartphone-app van dit moment: TikTok! Tieners (en hun ouders) zijn waarschijnlijk al wel bekend met deze nieuwste social media-app, die ideaal is om grappige filmpjes mee op te nemen. Tijd om je erover bij te praten. Van handige TikTok tips tot slimme dingen om op te letten.

Wat is TikTok?

wat is tiktokTikTok is een social media-app waarbij het maken van video’s centraal staat. De app begon in 2014 als Musical.ly en was van originele een app om mee te playbacken en op muziek te dansen. Dat kan met TikTok nog steeds. Daarmee is het dé app om mee te zingen met je lievelingsnummer of er een dansje op te doen.

Dat is niet het enige dat je met TikTok kunt doen. Veel mensen gebruiken de app ook om korte, grappige filmpjes mee op te nemen. Net zoals je dat vroeger met Vine kon doen. TikTok volgt deze app daarin eigenlijk op. Met succes, want de app werd in 2018 voor 1 miljard dollar gekocht door het Chinese Bytedance. Inmiddels is het na Instagram zelfs de populairste app, met meer dan 1 miljard downloads. In Nederland heeft TikTok al meer dan 1 miljoen gebruikers, blijkt uit onderzoek van Multiscope. Daarvan zijn 830 duizend gebruikers tussen de zes en achttien jaar.

TikTok-tips? Deze hebben we voor je in petto!

Razend populair is het dus, ‘tiktokken’! Met deze tips haal je alles uit de app én blijf je in controle over je privacy en Sim Only internetbundel.

Tip 1: video’s offline opslaan

tiktok video offline opslaanTikTok gebruik je om leuke video’s te kijken. De app kan daardoor behoorlijk veel MB’s van je internetbundel verbruiken. Zit je krap in je data en wil je toch de app blijven gebruiken? Je kunt dan video’s offline opslaan. Zo kijk je de leukste video’s zonder dat er MB’s van je internetbundel gaan.

Zo sla je video’s offline op in TikTok:

 • Open de TikTok-app op je telefoon.
 • Ga naar de video die je offline wilt opslaan.
 • Houd je vinger op het scherm, zodat er een menu verschijnt.
 • Druk op ‘Video opslaan’. Let op: dit kan niet bij alle video’s.

Tip 2: timer instellen

tiktok timer instellenDoe je dansje! Met TikTok laat jij je moves zien aan de wereld. De app heeft een handige instelling zodat je klaar kunt staan voordat het opnemen begint. Deze timer telt af van drie of tien seconden, aan jou de keuze. Daarna start de opname van vijftien seconden, tenzij je aangeeft dat het korter mag.

Zo stel je een timer in met TikTok:

 • Open de TikTok-app op je telefoon.
 • Druk onderin op het plusje.
 • Druk rechts in beeld op ‘Timer’.
 • Je kunt nu met ‘3s’ of ‘10s’ aangeven hoe lang TikTok aftelt voor de opname start.
 • Ook kun je het stoppunt markeren met de slider.
 • Klaar? Druk op ‘Beginnen met aftellen’ om klaar te gaan staan!

Tip 3: mensen én hashtags volgen

tiktok hashtags en mensen volgenNet als met Instagram kun je bij TikTok zowel mensen als hashtags volgen. Wil je bijvoorbeeld video’s zien waarin moppen worden getapt? Dan kun je hashtags die hierover gaan volgen. En wil je jouw vrienden volgen? Dan kan dat dus ook.

Zo volg je mensen of hashtags:

 • Open de TikTok-app op je telefoon.
 • Druk onderin op ‘Ontdekken’.
 • Druk op ‘Zoeken’.
 • Typ nu de naam of hashtag in die je wilt volgen.
 • Een persoon kun je volgen, een hashtag kun je toevoegen aan je favorieten.
 • Hashtag toegevoegd? Ga naar je profiel om al jouw favoriete hashtags op een rijtje te zien.

Tip 4: baas over je privacy

Met social media-apps is het altijd slim om na te denken over wat je wilt dat anderen van jou kunnen zien. Ook met TikTok heb je allerlei instellingen hiervoor. Zo kun je jouw account op privé zetten, zodat je zelf bepaalt wie jou kunnen volgen. Je kunt ook aangeven dat de app jouw video’s niet aanbeveelt aan anderen. Zo is een video waarin je bijvoorbeeld een mop vertelt niet te vinden voor mensen die jou niet volgen.

Zo stel je dat in:

 • Open de TikTok-app op je telefoon.
 • Druk rechtsonder op ‘Ik’.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes.
 • Druk op ‘Privacy en veiligheid’.
 • Je kunt nu je account op privé zetten en aangeven dat de app jouw video’s niet aanbeveelt.
 • Daarnaast zijn er hier ook andere instellingsmogelijkheden rondom je privacy.

Tip 5: Tijdbeheer instellen

Wil je voorkomen dat je de app teveel gebruikt? Of dat je zoon of dochter net iets te lang op TikTok zit? In de app kun je tijdbeheer en een beperkte modus instellen. Tijdbeheer is hoe lang je de app per dag kunt gebruiken. Beperkte modus is dat je ‘content die mogelijk niet gepast is voor bepaald publiek’ niet te zien krijgt, zoals mogelijke 18+-beelden. Op die manier scherm je dit soort beelden af met een pincode.

Zo stel je beperkingen in op TikTok:

 • Open de TikTok-app op je telefoon.
 • Druk rechtsonder op ‘Ik’.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes.
 • Druk op ‘Digitaal welzijn’.
 • Bij ‘Tijdbeheer’ stel je een tijdslimiet in.
 • Bij ‘Beperkte modus’ zet je de beperkte modus aan.

Tip 6: Gegevensbesparing inschakelen

tiktok data besparen tipsWil je video’s zien die je niet offline hebt opgeslagen? Dat kan, maar daarbij is het ook mogelijk alsnog data van je Sim Only internetbundel te besparen. Je kunt namelijk gegevensbesparing inschakelen. Via het mobiele netwerk kijk je dan video’s in een lagere resolutie.

Zo stel je gegevensbesparing in op TikTok:

 • Open TikTok.
 • Druk rechtsonder op ‘Ik’.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes.
 • Druk op ‘Gegevensbesparing’.
 • Schuif de slider naar rechts.

Leuke TikTok-liedjes

tiktok liedjesMet TikTok dans en zing je mee met welk liedje je maar wilt. Wil je helemaal op de hoogte zijn van de leukste TikTok-liedjes om een filmpje mee te maken? Check dan deze Spotify-afspeellijst van TikTok-liedjes. Handig als je een leuk dansje in gedachte hebt, maar daar nog geen passend nummer bij hebt gevonden!

Kritiek is er ook

tiktok privacyTikTok heeft volgens Multiscope in Nederland ruim 1 miljoen gebruikers, het merendeel hiervan is onder de 18. Heel belangrijk dus dat de app goed met de privacy van gebruikers omgaat. Hier schort het soms nog wat aan, want het kreeg in 2019 een boete van 5,7 miljoen dollar voor het schenden van de privacy van Amerikaanse kinderen. Er werden gegevens verzameld zonder dat de ouders om toestemming werden gevraagd.

Ook zou er censuur zijn op video’s en berichten waarin kritiek wordt geuit op de Chinese overheid, al ontkent TikTok dit. In het westen zijn er vooral zorgen of informatie via de app niet bij de Chinese overheid terechtkomt, al is het aannemelijk dat Nederlandse gebruikersdata in het westen is opgeslagen en niet in China.

Zoals met alle social media-apps geldt: goed opletten met wat je deelt. Dan kun je er een heleboel lol aan beleven! Check vooral ook het TikTok-account van Simyo, waar we vanaf nu steeds meer leuke filmpjes op zullen plaatsen: @simyonl!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.