Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Thuiswerken tips
Terug naar overzicht
2,828x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Thuiswerken: de top 3 onmisbare tips en tricks die jij nodig hebt

Thuiswerken is (weer) de norm op dit moment. Een laptop en een flinke dosis discipline is alles wat je nodig hebt. Geen files, geen collega die net iets te hard typt en zelf je tijd indelen. Heerlijk! Of toch niet? Stiekem missen we allemaal de lunch op kantoor. Het is zoeken naar concentratie na een hele ochtend videobellen. Worden we afgeleid door het geluid van de wasmachine. Dat thuiswerken stelt je flink op de proef. Hoe pak je dat nou goed aan en wat heb je nodig om thuiswerken tot een succes te maken? We delen graag onze top 3 onmisbare tips en tricks!

Met deze tips word jij een pro in thuiswerken

word een pro in thuiswerkenThuiswerken, dat gebeurde eerst een enkele keer, maar sinds de eerste lockdown moet heel Nederland er aan geloven. In sneltreinvaart leerden we hoe we online moesten vergaderen. We werden heel goed in het inrichten van meerdere werkplekken thuis. Ook de privé-werkbalans werd een thema, nu alles in dezelfde ruimte moet gebeuren. Kortom: de thuiswerkomgeving is een feit! Valt er nog wat te verbeteren? Altijd. Met deze tips word jij een pro in thuiswerken, van gadgets tot videobellen en handige apps.

1. Kies je gadgets voor het thuiswerken

Op kantoor heb je andere gadgets nodig dan met thuiswerken. Docking stations en archiefkasten zijn verruild voor verlengsnoeren en headsets. Zo zorg jij ervoor dat je paraat staat voor de volgende call. En niet alleen jij, maar ook je huisgenoten die ook thuiswerken. Maar wat als je nou allemaal tegelijk moet inbellen vanaf dezelfde eettafel? Of dat de ander een belangrijke presentatie moet geven terwijl jij doorbeukt aan dat voorstel dat met spoed de deur uit moet? 

Onze tip: noise cancelling headphones. Ze zijn er als oortelefoontje en als koptelefoon, met en zonder snoer, van betaalbare merken zoals Sony en JBL tot aan high-end opties van Beats. Het mooie van noise cancelling is dat het omgevingsgeluid weggefilterd wordt, zelfs als je geen audio aan hebt staan. Meestal zit de microfoon ingebouwd, waardoor ze ook heel geschikt zijn voor je online meetings.

2. Dit heb je nodig om te videobellen

Webcam, check! Headset, ook check! Inbellen via… Tja, welk programma is het handigst om te gebruiken voor je vergadering? Want Skype is nu Microsoft Teams, maar je contactpersoon belt liever via Zoom en met Google Meet zie je niks meer als je je scherm deelt.

Onze tip: bedenk wat het doel is van je meeting. Soms is het standaardprogramma op je laptop handiger en soms wil je liever met een app videobellen. Hieronder nemen we een aantal situaties met je door om je op weg te helpen.

Meetings, vergaderingen en ander overleg

Vaak heeft de ICT-afdeling een programma dat ze aanbevelen voor jou en je collega’s. Daar hebben ze zakelijke licenties voor afgenomen, adresboeken aan gekoppeld en de privacy van gewaarborgd. De bekendste programma’s zijn Microsoft Teams (onderdeel van Office365), Google Meet (onderdeel van Google Products) en Zoom Meetings (ook bekend van webinars). Meestal zijn ze gekoppeld aan agenda’s en chatfuncties die bedrijfsbreed gebruikt worden. Wil je iets overleggen met een collega of zelfs je hele team, intern of extern, dan is het het makkelijkst om het aanbevolen programma te gebruiken. Wil je het wasrek achter je niet in beeld? Via instellingen kies je in een paar klikken een andere achtergrond, of blur je de kamer achter je. Webcam gesneuveld? Ook daar weten we wat op: gebruik je telefoon als webcam!

Inbellen met je telefoonInbellen met je telefoon

Nog een voordeel van videochatten: je kunt ook inbellen met je tablet of smartphone. Meestal kan dat via je browser app, en anders kun je de app downloaden. Stel dat je problemen hebt met je computer, geen zorgen! Je kan altijd switchen van scherm en toch meepraten. Zorg er wel voor dat je je inloggegevens bij de hand hebt als je via de browser inbelt. Een kleine tip van onze klantenservice: check even of je mobiel met wifi is verbonden. Videobellen slurpt namelijk sneller MB’s op dan dat je het woord videochat kunnen spellen.

Om te presenteren en je scherm te delen

Je hebt hard gewerkt aan je presentatie en nu mag je je voorstel doornemen met de hele projectgroep. De meeste programma’s laten het toe dat je je scherm deelt met de deelnemers in de vergadering. Maar niet elk programma is even handig voor jou als presentator. Zo nemen Microsoft Teams en Google Meet je volledige scherm over als je presenteert en zie je hooguit één persoon in beeld. Gelukkig valt ook dat makkelijk op te lossen, door extra in te bellen met je telefoon of simpelweg een tweede scherm aan te sluiten. Zo heb je toch een beeld, letterlijk, van hoe je presentatie ontvangen wordt. Voor de luisteraars werkt het gelukkig anders, want zij zien minimaal zes mensen in beeld naast jouw presentatie.

Voor de kletspraat met je collega's

Lunchen jullie tegenwoordig online met het team? Met de app Houseparty val je zonder link of uitnodiging binnen bij een groepje van maximaal acht mensen, gewoon door ze aan te klikken in de app. Handig als jullie onderling nog wel eens wisselen van lunchtijden. Google Meet en Microsoft Teams zijn goede opties als je een vast moment in je agenda wilt plannen, ook op terugkerende momenten zoals de vrijmibo.

3. Apps die jouw leven makkelijker maken

Met een paar goed gekozen apps kun jij lekker thuiswerken, én de broodnodige pauzes inlassen. Het klinkt tegenstrijdig, maar juist door te ontspannen kan je beter focussen op je werk. Zo helpen meditatie apps je met je dagelijkse ontspanning. Koffiepauzes zijn niet meer wat ze zijn geweest, maar met spelletjes apps hou je toch op speelse wijze contact met je collega’s en heb je even pauze tijdens het thuiswerken. Zit je altijd te wachten op dezelfde collega? Breek het ijs met een leuk weetje dat je vandaag hebt geleerd van deze kennis apps. Ook als je een bak werk hebt liggen maar je steeds gestoord wordt, is er een app die jou kan helpen. Met Freedom - Block Distractions stel je in welke apps je geen notificaties meer mogen sturen terwijl je werkt. Zo streep je opeens een stuk meer van je to-do lijstje in Google Keep af!

Vergeet je werkplek thuis niet

Waarschijnlijk heb je al de nodige zaken geregeld sinds je thuiswerkt, zoals een werkplek geclaimd aan de eettafel, ruimte gemaakt voor een bureautje of zelfs je rommelkamer omgetoverd tot een heus kantoor aan huis. Nu thuiswerken weer de norm is en de dagen korter duren, is het goed om te checken of je thuiswerkplek nog past bij wat je nodig hebt.

Ben je heel erg mobiel?

Een ondergewaardeerde aanvulling op je werkplek is een telefoonstandaard. Ze worden gemaakt als clip-on voor je scherm en als losse standaard, soms met draadloze oplader. Daarmee breng je je smartphone letterlijk op hetzelfde niveau als je andere schermen, en daar ga je je nek een plezier mee doen tijdens het videobellen! Vergeet ook niet om regelmatig van houding te wisselen, of beter nog: ga een rondje wandelen terwijl je met je collega aan de telefoon hangt.

Verbinding videobellenHoe ben je verbonden?

Wat doe je als de hele straat maandag om 10 uur aan het videobellen is? Je merkt waarschijnlijk dat je internetsnelheid thuis daar onder lijdt, want door het thuiswerken is het drukker op de vaste kabelnetwerken. Is het niet zo eenvoudig om je meeting op een ander moment te houden? Dan kun je ook inbellen met je telefoon via je databundel. Maar let op: zoals we al eerder zeiden, vlieg je door je MB’s heen met een videocall. De meeste apps bieden ook de optie om via een telefoonnummer in te bellen. Ben je klant bij KPN? Dan heb je een extra voordeeltje: je komt in aanmerking voor dubbele data met Simyo Compleet!

Hoe verlicht is jouw werkplek?

Daglicht is van grote invloed, want dat geeft ons energie om ons werk te doen. Hoe zit dat eigenlijk bij jou thuis? Staat je bureau in een donkere hoek? Werk je aan de keukentafel naast het raam? Het liefst heb je genoeg daglicht in aanvulling op alle schermtijd. Dan gaat je werk een stuk makkelijker, en het is ook nog eens beter voor je ogen.

Zit je wel lekker?

Op kantoor heb je niet voor niets kantoorstoelen en bureaus staan van een andere kwaliteit dan thuis. Merk je dat je last hebt van je nek en rug, dan is dat een teken dat je stoel en bureau niet op de juiste hoogte staan afgesteld. Je zit namelijk het lekkerste als je ellebogen, bekken en knieën een hoek van negentig graden maken en je je nek niet hoeft te buigen om naar je scherm te kijken. Vraag je werk eens of je een kantoorstoel, een extra beeldscherm of laptopstandaard mag lenen. En als je toch bezig bent met je werkplek, dan zijn een plat toetsenbord en een muis ook mooi meegenomen.

Met deze tips en tricks til jij het thuiswerken naar een hoger niveau en ben je lekker voorbereid op het nieuwe normaal! Heb jij nog tips die je wilt delen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.