Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

telefoon spelletjes
Terug naar overzicht
2,257x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

De voordelen en nadelen van telefoonspelletjes

Van het mierzoete Candy Crush Saga via vrolijk Despicable Me: Minion Rush tot het schietgrage PUBG Mobile: games spelen op je telefoon is verschrikkelijk leuk. Iedereen kent natuurlijk een mogelijk nadeel van smartphonespelletjes: gameverslaving. Maar wist je dat mobiele spellen lang niet zo verslavend zijn als games op bijvoorbeeld de PlayStation of pc? En dat er ook een hoop voordelen zitten aan gamen? We zetten alle voordelen en nadelen van gamen op je smartphone op een rij.

Duizelingwekkende cijfers

De meest gedownloade telefoonspelletjes van het afgelopen decennium zijn Subway Surfers (1,5 miljard downloads), Candy Crush Saga (1,2 miljard), gevolgd door Temple Run 2 en My Talking Tom (beide 800 miljoen). Momenteel voeren onder meer spellen als PUBG Mobile (ruim een half miljard actieve spelers) en Fortnite Mobile (spelersaantal onbekend) de ranglijsten van populairste mobiele games aan. In Nederland spelen zo’n 5 miljoen mensen mobiele games, zo schreven we al eerder. De wereldwijde omzet van mobiele games? Maar liefst zo’n 60 miljard euro! Het zijn duizelingwekkende cijfers, die aangeven hoe leuk we telefoonspelletjes vinden. Maar wat zijn, buiten vertier, de andere voordelen?

telefoon spelletjes

Subway Surfers: 1,5 miljard downloads in het vorige decennium

De voordelen van games spelen op je telefoon

Dit zijn de zes belangrijkste voordelen van mobiele games:

 1. Je wordt er gelukkig van. Alle systemen in je brein die te maken hebben met geluk worden geactiveerd, wat leidt tot positieve emoties.
 2. Het is ontspannend. Je maakt je hoofd leeg en ontsnapt even helemaal aan de werkelijkheid.
 3. Het is goed voor je reactievermogen, oog-handcoördinatie en strategisch inzicht.
 4. Je leert om optimistisch te blijven en tegenslagen te verwerken, waar je ook in het echte leven profijt van hebt.
 5. Het is (vaak) een sociale aangelegenheid waarbij je in contact komt met anderen en je verbonden voelt met hen. Interessant: uit onderzoek blijkt dat Farmville-spelers de helft van de tijd bezig zijn met het helpen van mensen uit hun vriendenkring.
 6. Vooral bij kinderen is het spelen van games goed voor hun Engels.

Subway Surfers: 1,5 miljard downloads in het vorige decennium

Candy Crush Saga: 1,2 miljard downloads

En wat zijn de nadelen?

Helaas kleeft er ook een aantal nadelen aan games spelen op je telefoon:

 1. Het kan leiden tot een gameverslaving, waarover dadelijk meer.
 2. Door in-app aankopen kan het spelen van telefoonspelletjes duur uitpakken. Vooral kinderen worden makkelijk verleid geld uit te geven aan bijvoorbeeld outfits of powerups. Ook als je niet je creditcard trekt, is het storend om steeds dit soort aanbiedingen te krijgen.
 3. Andere mensen kunnen het als irritant ervaren wanneer jij aan het gamen bent en geen oog meer hebt voor je sociale omgeving.
 4. Verliezen van (met name online) games kan leiden tot bijvoorbeeld woede-uitbarstingen en vloeken. Om een hardnekkige mythe te ontkrachten: meerdere onderzoeken wijzen uit dat games niet leiden tot gewelddadiger gedrag in het algemeen.

telefoon spelletjes

Temple Run 2: 800 miljoen downloads

‘Verslavend leuk’?

Van games wordt vaak gezegd dat ze verslavend leuk zijn. Eigenlijk een vreemde aanprijzing, want een gameverslaving is bepaald geen pretje. Je bent gameverslaafd als het gamen ten koste gaat van je werk of studie, je onrustig wordt als je niet kunt spelen, je langer doorgaat dan je van plan bent en je het grootste deel van de tijd denkt aan gamen. Nederland telt volgens verslavingsinstelling Jellinek ongeveer 20.000 gameverslaafden.

Opvallend is dat bij de traditionele gameverslaafden – die spelen op PC of gameconsole – 92 procent man is (en doorgaans heel jong), terwijl de mobiele gameverslaafden overwegend bestaan uit vrouwen van boven de 18. Zij spelen vooral spelletjes als Candy Crush Saga en Farmville.

De meest verslavende games zijn geen mobiele games, maar, zo constateren instellingen voor verslavingszorg, zogeheten ‘massively multiplayer online role playing games’ zoals World of Warcraft en Black Desert. Het aantal (met name jongere) mensen dat daaraan verslaafd raakt, neemt snel toe.

telefoon spelletjes

My Talking Tom: 800 miljoen downloads

Feitje: games worden expres zo verslavend gemaakt

De makers van mobiele games maken de spelletjes vaak expres zo verslavend mogelijk. Méér spelers en méér speeltijd betekent immers ook méér inkomsten.

Daarvoor passen ze onder andere deze technieken toe:

 • ‘Delighters’: leuke dingen die je niet verwacht, zoals gratis extra’s.
 • Nieuwsgierigheid opwekken via informatie waarvan een deel ontbreekt. Wat zit er bijvoorbeeld achter die gesloten deur?
 • ‘Feedback loops’: je krijgt vaak feedback om de nadruk te leggen op hoe goed of slecht je speelt.
 • Doelen halen en beloningen (zoals trofeeën) bemachtigen.
 • Groepsdruk, bijvoorbeeld als je jouw resultaten kunt vergelijken met die van anderen.
 • Je kunt zo lang en zo vaak spelen als je maar wilt, het spel is nooit klaar.

telefoon spelletjes

PUBG Mobile: ruim een half miljard actieve spelers

Wat vind jij het grootste voordeel of nadeel van telefoonspelletjes spelen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.