Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

telefoon instellen programmeren
Terug naar overzicht
1,426x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips | Telefoons & Tech |

Telefoon instellen: zo is jouw smartphone écht slim

Hartstikke slim is ‘ie, die telefoon van jou. Je kunt er immers mee appen, gamen, streamen en werken. Maar dat doet hij alleen als jij zegt wat hij moet doen. Oftewel, door zelf handelingen uit te voeren. Wil je een écht slimme smartphone, die dingen zelf kan? Dan moet je je telefoon instellen. Oftewel: programmeren met je smartphone. Zo doe je dat!

Telefoon instellen met programmeren

telefoon instellen programmerenJe programmeert je smartphone via het instellingenmenu of met een app. Hiermee stel je in dat je telefoon bij een bepaald scenario bepaalde handelingen uitvoert. Voorbeeldje: zodra je ’s morgens wakker wordt, toont jouw telefoon de weers- en verkeersinformatie op het startscherm. Zodat jij weet of je bijvoorbeeld een jas aan moet en of je beter met de auto of trein kunt gaan. Een smartphone die ook écht smart is, het kan!

Telefoon instellen: welke manieren zijn er?

Je kunt op allerlei manieren je telefoon instellen dat hij automatisch precies doet wat jij wilt. Hieronder lees je hoe je aan aantal heel handige functies programmeert!

Niet storen-functie automatiseren

telefoon instellen mogelijkhedenEen makkelijke manier van slim je telefoon instellen is het automatiseren van de niet storen-functie. Hiermee zet je je telefoon op stil, word je dus niet gestoord en ontvang je geen notificaties. Handig als je niet wil dat jouw telefoon je ’s avonds afleidt.

Zo stel je dat in op je iPhone:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Niet storen’.
 • Schuif de slider naast ‘Gepland’ naar rechts.
 • Je kunt nu instellen tussen welke tijden je niet gestoord wilt worden en of je dan ook niet gestoord wilt worden door meldingen van andere apps.

Zo stel je dat in op je Android-telefoon:

 • Ga naar het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Geluid’.
 • Druk op ‘Niet storen’.
 • Druk op ‘Automatisch inschakelen’.
 • Je kunt nu instellen wanneer je de niet storen-functie precies automatisch wilt laten inschakelen. Dit kan elke avond zijn, maar bijvoorbeeld ook als je een afspraak in je agenda hebt.

Batterijbesparende functie automatiseren

telefoon instellen automatiseren batterijbesparende functieDe batterij van je smartphone houdt de gemoederen nog weleens bezig. Vooral als ‘ie wéér voor het einde van de dag op is. Dit kun je voorkomen door de batterijbesparende modus op tijd in te schakelen. Alleen zou het natuurlijk veel handiger zijn als deze automatisch inschakelt bij een bepaald batterijpercentage. Doordat hij op de achtergrond minder taken uitvoert, verbruikt je telefoon minder energie.

Goed nieuws: je kunt je telefoon instellen zodat de batterijbesparende modus automatisch inschakelt.

Zo stel je dat in op je Android-telefoon:

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Batterij’.
 • Druk op ‘Batterijbesparing’.
 • Schuif de slider naast ‘Automatisch inschakelen’ naar rechts’.
 • Je kunt nu instellen bij welk percentage je de besparende modus wilt laten inschakelen.

Helaas kun je niet op een iPhone instellen dat de batterijbesparende modus automatisch inschakelt bij een bepaald batterijpercentage.

Telefoon instellen met opdrachten

telefoon instellen opdrachten siri iftttWil je zelf bepalen wat jouw telefoon automatisch doet in een bepaalde situatie? Op je iPhone kan dat met de app Opdrachten en op Android-telefoons is de app IFTTT (If This, Then That) daar ideaal voor. Deze app is trouwens ook voor iOS beschikbaar. Met Opdrachten en IFTTT kun je een serie aan handelingen instellen die je telefoon uitvoert, inclusief in welke situatie dat moet gebeuren.

Een opdracht die je met Opdrachten kunt instellen op je iPhone:

 • Open ‘Opdrachten’.
 • Druk rechtsboven op het plusje.
 • Druk op ‘Voeg taak toe’ en op ‘Scripten’.
 • Druk op ‘Schakel Niet storen’ in.
 • Druk op ‘Uit’ en op ‘Ik vertrek’.
 • Druk op ‘Voeg taak toe’ en op ‘Media’.
 • Druk op ‘Stel volume in’.
 • Druk op ‘50%’ en schuif de slider naar 0%.
 • Druk rechtsboven op ‘volgende’ en noem het bestand ‘Slapen’.
 • Zeg je nu tegen je iPhone: ‘Hé, Siri, slapen’,dan schakelt hij de niet storen-functie in en zet hij het volume op 0%, zodat je ’s nachts niet wordt gestoord door meldingen.

Een opdracht die je met IFTTT kun instellen? Daarvoor kan, maar hoef je niet zelf allerlei handelingen in te stellen. Je kunt in de app ook kiezen uit opdrachten:

 • Open IFTTT.
 • Druk onderaan op ‘Get more’.
 • Je kunt nu kiezen uit verschillende handelingen. Met sommige kun je ook andere apparaten gebruiken, zoals de Amazon Alexa-assistent voor thuis. Zoek een handeling uit die voor jou mogelijk is én waar je wat aan hebt. Zoals de ‘Get the weather forecast every day at 7:00 am’-opdracht.
 • Je krijgt nu elke ochtend om 7.00 uur het weerbericht via een melding op je telefoon. Handig om te weten of je een paraplu mee moet als je naar de trein loopt!

Telefoon instellen? Steeds meer mogelijkheden

telefoon instellen meer mogelijkhedenEr is steeds meer mogelijk met het instellen van je telefoon. Toch staat het programmeren van je smartphone nog in zijn kinderschoenen. Het is dan ook een lastige taak. Zowel voor jou als programmeur als je telefoon. Voor superslimme handelingen is namelijk de informatie van meerdere apps nodig.

Bijvoorbeeld als je automatisch data wilt besparen als je Sim Only internetbundel bijna op is. Je telefoon kan nu nog niet de informatie van de Mijn Simyo app inzien. Nu is het dus nog niet mogelijk om je telefoon zo in te stellen dat hij dan automatisch de databesparende modus inschakelt.  Het zou mooi zijn als dat op een gegeven moment wel kan. Want zo is jouw telefoon helemáál superslim! Wel kun je op een Android-telefoon al instellen dat mobiel internet automatisch uit gaat als je een bepaalde hoeveelheid data hebt verbruikt. Zo ga je nooit meer over je mobiele datalimiet heen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.