Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

software update Simyo
Terug naar overzicht
15,579x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Software update: wanneer, en waarom soms niet meer?

Een snelle telefoon die goed beveiligd is, óók als je ‘m al een tijdje hebt. Dat wil jij toch ook? Een software update voor je telefoon zorgt hiervoor. Maar wat is dit precies? En hoe kan het dat je telefoon op een gegeven moment niet meer wordt geüpdatet? Tijd om deze vragen te beantwoorden!

Wat is dat eigenlijk, een software update voor je smartphone?

Simyo onderzoekt software updateLaten we bij het begin beginnen. Wat is dat eigenlijk, een software update? Dit is een verzameling aan verbeteringen voor het besturingssysteem van je smartphone. Grofweg zijn er twee verschillende type software updates: kleine en grote.

Een grote software update installeert de nieuwste versie van een besturingssysteem op je telefoon. Zo’n update is vaak groter dan 100 MB. Een kleine update bevat kleine verbeteringen aan het besturingssysteem. In de software zitten namelijk altijd foutjes. Die staan ook wel bekend als ‘bugs’. Een kleine software update lost dit soort foutjes op. Vaak heb je het niet eens door dat je smartphone bugs heeft. Deze foutjes zorgen er meestal voor dat bijvoorbeeld een bepaalde app meer energie dan nodig verbruikt. Een software update lost dit probleem dan op zodat de batterij van je smartphone weer minder snel leeg gaat. Een kleine software update is vaak kleiner dan 100 MB.

Wie houdt je telefoon up to date?

Simyo telefoon updateDe fabrikant van je mobiele telefoon ontwikkelt de software update. Het is dus niet zo dat de ontwikkelaar van het besturingssysteem de update voor jouw mobiele telefoon ontwikkelt.

Voorbeeldje: Google, de ontwikkelaar van Android, maakt de nieuwe versie van Android. Telefoonfabrikanten zorgen er vervolgens voor dat deze versie geschikt is voor een specifieke telefoon. De fabrikant maakt hiervoor een op maat gemaakte update voor deze telefoon. Vervolgens plaatst de fabrikant deze update op zijn server. De telefoon kan deze update dan downloaden en installeren. Het is dus aan de telefoonfabrikant, en niet aan de ontwikkelaar, of de update beschikbaar is voor jouw telefoon.

Aan alles komt een eind, maar waarom?

Het kan gebeuren dat je telefoon op een gegeven moment geen updates meer krijgt. Dit komt omdat de fabrikant dan is gestopt met de technische ondersteuning voor dit apparaat. Fabrikanten stoppen hiermee omdat een telefoon dan relatief oud is. Andere redenen kunnen zijn dat relatief weinig mensen de telefoon nog gebruiken en dat de hardware van de telefoon niet goed genoeg is voor de eisen van de update.

Het verschilt per fabrikant hoe lang een telefoon updates ontvangt. Apple updatet zijn iPhones meestal minimaal twee jaar. Veel fabrikanten van Android-telefoons voorzien hun duurdere telefoons ook twee jaar van updates. Betaalbaardere smartphones worden meestal minder lang technisch ondersteund. Een budgetsmartphone van 150 euro krijgt bijvoorbeeld soms na een jaar geen updates meer. In de regel geldt: hoe duurder de telefoon, hoe langer hij updates krijgt.

Opkikkertje voor je telefoon: de voordelen van een software update

opkikkertje software updateWij raden aan dat je jouw smartphone updatet zodra er een update beschikbaar is. Hierdoor blijft je telefoon beter beschermd tegen bijvoorbeeld virussen en hackers. Ook zorgt een update er voor dat een telefoon goed blijft werken en beter presteert. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de Huawei Nexus 6. Nadat deze telefoon een update kreeg, maakte de camera – die al goed presteerde – nóg mooiere foto’s. Tot slot kan een update ervoor zorgen dat je telefoon extra functies of apps krijgt.

Altijd doen, of soms toch niet?

software update altijd of nietEen software update zorgt ervoor dat je telefoon goed beveiligd blijft. Toch zijn er ook nadelen. Zo bestaat er een kans dat een oudere telefoon langzamer wordt door een software update. Dit kan omdat de nieuwe software van het besturingssysteem dan meer rekenkracht van de hardware vereist. Er is dan minder rekenkracht beschikbaar voor het aansturen van apps. Apps die veel rekenkracht nodig hebben om zonder haperen te werken, zoals de Facebook-app, werken dan minder snel. Daarnaast kan het updaten van je telefoon eventjes duren. Je kunt de telefoon dan niet gebruiken. Het is verstandig om de telefoon alleen te updaten als hij verbonden is met wifi, anders verbruikt het updaten veel MB’s van je Sim Only internetbundel. Schakel ook  'slimme netwerkwissel'/'wifi-assistentie' uit, zodat je telefoon niet overschakelt naar het mobiele netwerk.

Is er een software update voor jouw telefoon beschikbaar?

Je komt er zo achter of er een software update voor jouw smartphone beschikbaar is.

Android

 • Open het instellingenmenu.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Software-update’.
 • Druk op ‘Updates handmatig downloaden’.
 • Je Android-telefoon controleert nu of er een update beschikbaar is.
 • Is er een update beschikbaar? Druk dan op ‘Nu installeren’.
 • De update wordt nu gedownload en geïnstalleerd.

iOS

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Algemeen’.
 • Druk op ‘Software-update’.
 • Je iPhone controleert nu of er een update beschikbaar is.
 • Is er een update beschikbaar? Druk dan op ‘Download en installeer’.
 • Voer vervolgens je ontgrendelcode in.
 • De update wordt nu gedownload en geïnstalleerd.

 

Gegarandeerde updategarantie van twee jaar met Android One

Android One software updateGoed, het is van tevoren dus niet altijd duidelijk hoe lang je updates voor je telefoon kunt verwachten. Daar valt dus nog wel wat winst te behalen voor fabrikanten. Android One van Google is wat dat betreft een stap in de goede richting. Dit is een smartphonelijn voor betaalbare telefoons. In ruil voor gratis promotie en hulp bij de ontwikkeling, moet de fabrikant van de Android One-telefoon aan een aantal voorwaarden voldoen. Eén daarvan is dat de betaalbare Android One-telefoons minimaal twee jaar lang software updates ontvangen. Met de meeste andere betaalbare telefoons heb je deze garantie niet. Met Android One weet je dus hoe lang jouw smartphone minimaal updates ontvangt.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.