.

planten herkennen app natuur apps
Terug naar overzicht
56,763x gelezen

Iedereen is een buitenmens, ook jij! De lente bracht dit jaar al heerlijk weer en ook de zomer heeft vanaf 20 juni vást een fijn zonnetje voor ons in petto. Ideaal om lekker naar buiten te gaan. Bloemen staan in bloei en er zijn allerlei mooie wandelroutes om te hiken. Lees hier welke handige natuur apps er allemaal zijn: van een planten herkennen app tot een vogelgeluiden app om te weten wat er rondvliegt in de lucht!

De spelregels om naar buiten te gaan zijn dit jaar anders dan anders. We moeten afstand van elkaar houden, maar je zult merken dat er ook in Nederland genoeg ruimte is om ouderwets en volop van de natuur te genieten. Deze natuur apps helpen je daarbij een handje.

iNaturalist: weet wat je ziet met deze planten herkennen app

planten herkennen app inaturalistDe Nederlandse flora en fauna zijn meer divers dan je misschien denkt. Tijdens het wandelen kan je op jouw pad een heleboel verschillende planten tegenkomen. Welke dat zijn? iNaturalist is een natuur app die dieren en planten herkent. Het leuke is dat wetenschappers je via de app dan meer kunnen vertellen hierover. Extra leuk? Dat is dat je wetenschappers helpt door via de app dieren of planten te herkennen. Continu zijn wetenschappers namelijk bezig dieren en planten in Nederland te onderzoeken.

iNaturalist is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Vogelgeluiden apps voor hulp bij vogels herkennen

vogelgeluiden appBij een wandeling in de natuur kun je je oren goed de kost geven. Vooral ’s ochtends tjilpen vogels volop. Hoor je nu een grutto of toch een merel? Met vogelgeluiden apps als Warblr (Android en iOS) en Tjilp! (iOS) kom je erachter, want deze apps zijn een soort Shazam voor vogelgeluiden. Hiermee kan de app via de microfoon van je telefoon vogels identificeren. Zo kom je extra veel te weten over de beesten om je heen.

ObsIdentify: planten en insecten herkennen

natuur apps obsidentifyIn je tuin, het bos en in de duinen krioelt het van de vaak piepkleine dieren. Met je (klein)kind, broertje of nichtje een speurtocht doen? Met ObsIdentify kunnen jullie opgespoorde insecten herkennen. De app is een initiatief van onder andere museum Naturalis en Natuurpunt en is speciaal voor Nederland en België gemaakt. Het mooie aan deze natuur app is dat je bijdraagt aan de kennis over de natuur in Nederland en België. Door geautomatiseerde soortherkenning help je met ObsIdentify namelijk mee aan het herkennen van dieren, planten en insecten. Wetenschappers krijgen zo een beter beeld van de bewegingen van dieren en hoe goed planten het doen. Ook kan de app je over gespotte objecten meer informatie geven. Leuk om tijdens de wandeling te bespreken!

ObsIdentify is gratis te downloaden voor Android en iOS.

AllTrails: wandel app met de mooiste wandelroutes

wandel appiNaturalist, Warblr, Tjilp! en ObsIdentify zijn natuur apps die je standaard wandelronde extra interessant maken door je meer te vertellen over de dieren en planten om je heen. Zoek je nog mooie routes om planten en dieren met deze apps te gaan ontdekken, of wil je wel een keer iets anders dan je gewone ronde lopen? Dan is een wandel app als AllTrails een aanrader. Deze app heeft meer dan 100 duizend wandelroutes wereldwijd voor je in petto en er staan ook fietsroutes tussen. Voor Nederland zijn er 1408 wandelroutes en je kunt ook filteren. Zo weet je of de route kindvriendelijk is, of je hond mee kan en of de route rolstoelvriendelijk is. De AllTrails-app is gratis, maar je kunt ook een abonnement nemen voor € 2,50 per maand. Met AllTrails Pro kun je onder andere kaarten offline opslaan. Handig om MB’s te besparen voor je Sim Only internetbundel of als je buiten de EU gaat wandelen!

AllTrails is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Wikiloc: fiets en wandel app met mooie (offroad) routes

wikilocBen je meer van het fietsen? Dan is Wikiloc een fijne natuur app. Deze app blinkt uit in routes voor verschillende outdooractiviteiten. Van wandelen en fietsen tot mountainbiken en kajakken. Met deze app kunnen mensen makkelijk hun eigen routes delen. Ideaal om de keuze van ‘locals’ te ontdekken. De app is gratis, maar je kunt ook een abonnement nemen vanaf € 4,99 per kwartaal. Hiermee kun je onder andere live tracking inschakelen. Vrienden en familie kunnen je locatie dan live volgen tijdens je tocht.

Wikiloc is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Star Walk 2-app: hulp bij sterrenkijken

Ook ’s nachts valt er genoeg moois te zien. En niet alleen op aarde. Star Walk 2 is een sterrenkijken app die je vertelt wat er boven je allemaal te zien is. Van het herkennen van sterrenbeelden en satellieten tot andere planeten. Zo komt het weleens voor dat Venus met het blote oog te zien is. Het enige dat je hoeft te doen is je camera richten op de sterrenhemel. Op je scherm zie je vervolgens een toelichting bij de sterren waarop je camera staat gericht.

Star Walk 2 is gratis te downloaden voor Android en kost 2,99 euro voor iOS.

Met je telefoon de natuur in, waar moet je op letten?

telefoon natuur inGa je met je telefoon op zak de natuur in? Dan is het altijd slim om ‘m goed te beschermen met een hoesje. Vergeet het toestel ook niet op te laden. Goed om te weten: in de natuur heb je niet altijd bereik via het mobiele netwerk. Ook niet in Nederland. Het is dan slim om kaarten van tevoren te downloaden, want met gps heb je wel bereik. Dit kan onder andere met Google Maps instellingen. Zo kun je alsnog navigeren en bespaar je ook nog eens data van je Sim Only abonnement. Daarmee heb je écht een zorgeloze wandeling in de buitenlucht met al je natuur apps op zak!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.