Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

planten herkennen app natuur apps
Terug naar overzicht
927x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Telefoons & Tech |

Vogels en planten herkennen? Apps voor in de natuur!

Iedereen is een buitenmens, ook jij! De lente bracht dit jaar al heerlijk weer en ook de zomer heeft vanaf 20 juni vást een fijn zonnetje voor ons in petto. Ideaal om lekker naar buiten te gaan. Bloemen staan in bloei en er zijn allerlei mooie wandelroutes om te hiken. Lees hier welke handige natuur apps er allemaal zijn: van een planten herkennen app tot een vogelgeluiden app om te weten wat er rondvliegt in de lucht!

De spelregels om naar buiten te gaan zijn dit jaar anders dan anders. We moeten afstand van elkaar houden, maar je zult merken dat er ook in Nederland genoeg ruimte is om ouderwets en volop van de natuur te genieten. Deze natuur apps helpen je daarbij een handje.

iNaturalist: weet wat je ziet met deze planten herkennen app

planten herkennen app inaturalistDe Nederlandse flora en fauna zijn meer divers dan je misschien denkt. Tijdens het wandelen kan je op jouw pad een heleboel verschillende planten tegenkomen. Welke dat zijn? iNaturalist is een natuur app die dieren en planten herkent. Het leuke is dat wetenschappers je via de app dan meer kunnen vertellen hierover. Extra leuk? Dat is dat je wetenschappers helpt door via de app dieren of planten te herkennen. Continu zijn wetenschappers namelijk bezig dieren en planten in Nederland te onderzoeken.

iNaturalist is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Vogelgeluiden apps voor hulp bij vogels herkennen

vogelgeluiden appBij een wandeling in de natuur kun je je oren goed de kost geven. Vooral ’s ochtends tjilpen vogels volop. Hoor je nu een grutto of toch een merel? Met vogelgeluiden apps als Warblr (Android en iOS) en Tjilp! (iOS) kom je erachter, want deze apps zijn een soort Shazam voor vogelgeluiden. Hiermee kan de app via de microfoon van je telefoon vogels identificeren. Zo kom je extra veel te weten over de beesten om je heen.

ObsIdentify: planten en insecten herkennen

natuur apps obsidentifyIn je tuin, het bos en in de duinen krioelt het van de vaak piepkleine dieren. Met je (klein)kind, broertje of nichtje een speurtocht doen? Met ObsIdentify kunnen jullie opgespoorde insecten herkennen. De app is een initiatief van onder andere museum Naturalis en Natuurpunt en is speciaal voor Nederland en België gemaakt. Het mooie aan deze natuur app is dat je bijdraagt aan de kennis over de natuur in Nederland en België. Door geautomatiseerde soortherkenning help je met ObsIdentify namelijk mee aan het herkennen van dieren, planten en insecten. Wetenschappers krijgen zo een beter beeld van de bewegingen van dieren en hoe goed planten het doen. Ook kan de app je over gespotte objecten meer informatie geven. Leuk om tijdens de wandeling te bespreken!

ObsIdentify is gratis te downloaden voor Android en iOS.

AllTrails: wandel app met de mooiste wandelroutes

wandel appiNaturalist, Warblr, Tjilp! en ObsIdentify zijn natuur apps die je standaard wandelronde extra interessant maken door je meer te vertellen over de dieren en planten om je heen. Zoek je nog mooie routes om planten en dieren met deze apps te gaan ontdekken, of wil je wel een keer iets anders dan je gewone ronde lopen? Dan is een wandel app als AllTrails een aanrader. Deze app heeft meer dan 100 duizend wandelroutes wereldwijd voor je in petto en er staan ook fietsroutes tussen. Voor Nederland zijn er 1408 wandelroutes en je kunt ook filteren. Zo weet je of de route kindvriendelijk is, of je hond mee kan en of de route rolstoelvriendelijk is. De AllTrails-app is gratis, maar je kunt ook een abonnement nemen voor € 2,50 per maand. Met AllTrails Pro kun je onder andere kaarten offline opslaan. Handig om MB’s te besparen voor je Sim Only internetbundel of als je buiten de EU gaat wandelen!

AllTrails is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Wikiloc: fiets en wandel app met mooie (offroad) routes

wikilocBen je meer van het fietsen? Dan is Wikiloc een fijne natuur app. Deze app blinkt uit in routes voor verschillende outdooractiviteiten. Van wandelen en fietsen tot mountainbiken en kajakken. Met deze app kunnen mensen makkelijk hun eigen routes delen. Ideaal om de keuze van ‘locals’ te ontdekken. De app is gratis, maar je kunt ook een abonnement nemen vanaf € 4,99 per kwartaal. Hiermee kun je onder andere live tracking inschakelen. Vrienden en familie kunnen je locatie dan live volgen tijdens je tocht.

Wikiloc is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Star Walk 2-app: hulp bij sterrenkijken

Ook ’s nachts valt er genoeg moois te zien. En niet alleen op aarde. Star Walk 2 is een sterrenkijken app die je vertelt wat er boven je allemaal te zien is. Van het herkennen van sterrenbeelden en satellieten tot andere planeten. Zo komt het weleens voor dat Venus met het blote oog te zien is. Het enige dat je hoeft te doen is je camera richten op de sterrenhemel. Op je scherm zie je vervolgens een toelichting bij de sterren waarop je camera staat gericht.

Star Walk 2 is gratis te downloaden voor Android en kost 2,99 euro voor iOS.

Met je telefoon de natuur in, waar moet je op letten?

telefoon natuur inGa je met je telefoon op zak de natuur in? Dan is het altijd slim om ‘m goed te beschermen met een hoesje. Vergeet het toestel ook niet op te laden. Goed om te weten: in de natuur heb je niet altijd bereik via het mobiele netwerk. Ook niet in Nederland. Het is dan slim om kaarten van tevoren te downloaden, want met gps heb je wel bereik. Dit kan onder andere met Google Maps instellingen. Zo kun je alsnog navigeren en bespaar je ook nog eens data van je Sim Only abonnement. Daarmee heb je écht een zorgeloze wandeling in de buitenlucht met al je natuur apps op zak!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.