Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
1,352x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

De (on)zin van online keurmerken: dit zijn de beste tips

Zo’n 70.000 Nederlandse websites verkopen producten. Maar welke zijn betrouwbaar? En welke juist niet? Om dat duidelijk te maken aan consumenten, zijn er online keurmerken voor webshops. Tegenwoordig zijn er echter zóveel online keurmerken, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen wij je op weg bij het webwinkelen. We leggen uit waar je op moet letten als je online iets koopt. En gidsen je door het woud van online keurmerken.

Iedereen kan een keurmerk beginnen

In Nederland kan iedereen zelf een keurmerk beginnen. Er zijn geen wettelijke regels voor, behalve dat je niet mag misleiden. Voor een keurmerk is niet veel meer nodig dan een idee, een logo en een website. Zo heeft bijvoorbeeld hygiënekeurmeester en tv-presentator Rob Geus zijn eigen ‘hygiënekeurmerk’, dat je – zo ontdekte tv-programma Rambam – gewoon bij zijn bedrijf kunt kopen voor 2800 euro. Omdat het zo makkelijk is om een keurmerk te beginnen, is er ook een heel woud aan online keurmerken voor webshops ontstaan. Hoe vind je je weg door dit woud?

De bekendste online keurmerken voor e-commerce

Waarschijnlijk zullen de logo’s van Thuiswinkel Waarborg (2200 aangesloten webwinkels) en Webshop Keurmerk (4500 winkels) je het bekendst voorkomen. Deze twee e-commerce keurmerken hebben zelf een soort keurmerk voor keurmerken, namelijk een virtuele oké-stempel van de Consumentenbond. Dat wil zeggen dat alle leden van deze twee keurmerken algemene voorwaarden hebben die zijn afgesproken met – en goedgekeurd door – de Consumentenbond. Bovendien zijn ze aangesloten bij de Geschillencommissie, een soort praktijkrechter voor geschillen.

Andere e-commerce keurmerklogo’s die je misschien wel kent, zijn die van Qshops Keurmerk (3000 winkels), mkbOK (1200 winkels), Webwinkelkeur (4200 winkels) en Thuiswinkel Keurmerk (winkels leden). Simpel gesteld komt het erop neer dat deze keurmerken aan de ene kant toetsen of webondernemers zich wel aan het consumentenrecht houden. En aan de andere kant bemiddelen ze tussen consumenten en webwinkels in het geval van klachten.

Het is misgegaan. Wat nu?

Stel, je hebt iets gekocht en het is niet goed. Of je vindt het niet mooi. Volgens het Nederlandse consumentenrecht heb je een bedenktijd van 14 dagen, waarbinnen je het product zonder opgaaf van redenen kunt terugsturen. Of kunt annuleren, als het gaat om een dienst. In principe zou íedere webshop – met of zonder keurmerk – het aankoopbedrag en de verzendkosten moeten teruggeven. Maar de website waar jij hebt besteld, weigert dit. Wat dan?

De webwinkels van Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk zijn aangesloten bij de onafhankelijke Geschillencommissie. Dat is een soort praktijkrechter die bindende uitspraken kan doen. Qshops Keurmerk, MkbOk en Webwinkelkeur laten geschillen oplossen door geschillenwebsites, waarvan minder transparant is hoe (onafhankelijk) ze werken. De Consumentenbond geeft daarom de voorkeur aan geschillenoplossing door de Geschillencommissie.

online keurmerken

Vijf webwinkels hebben in 2016 totaal 590.000 euro boete gekregen van de Autoriteit Consument & Markt. Ze namen het namelijk niet zo nauw met het terugbetalen van aankoopbedragen en verzendkosten. Terwijl enkele van hen wel zijn aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg of Webshop Keurmerk. Oftewel: het kan geen kwaad om bij online winkelen altijd op te letten, of een winkel nou een keurmerk heeft of niet.

Checklist voor kopen op internet

Koop je graag spullen op internet? Dan is het goed om hierop te letten:

 • Bekijk op de ledenpagina van Thuiswinkel Waarborg, Webshop Keurmerk of welk online keurmerk dan ook of een webwinkel wel echt lid is.
 • Druk de betaalpagina af of maak een printscreen voor eventuele latere geschillen.
 • Bekijk of het afrekenen gaat via https://<URL van de webshop> en of er een slotje staat in de adresbalk van je browser voor de URL. Staat daar een uitroepteken? Dan kun je beter niet bestellen, de website is namelijk niet veilig genoeg.
 • Gaat het afrekenen via een beveiligde methode zoals iDEAL of PayPal? Zo niet, dan kun je het beste kiezen voor achteraf betalen.
 • Heb je het idee dat er een luchtje zit aan de webshop, dan kun je kijken of er (veel) klachten staan over deze site op www.klachtenkompas.nl.

Chinese webshops: Alibaba en 40 rovers?

Volgens Thuiswinkel.org kopen Nederlanders jaarlijks voor honderden miljoenen euro’s bij Chinese webshops. Je hoort er allerlei horrorverhalen over. Maar hoe goed of slecht zijn websites als Alibaba.com, Dealextreme.com en Miniinthebox.com? Nou, best goed! Dat blijkt uit een groot onderzoek dat de Consumentenbond heeft gehouden. Zo zou 80 procent van de ondervraagden zo weer iets bestellen bij een Chinese webshop. En de klantenservice waarderen ze gemiddeld met een 7,2.

Maar er zijn ook schaduwzijdes. De levertijd was gemiddeld 27 dagen en kan oplopen tot ruim twee maanden. Soms krijg je namaakartikelen. En tablets en andere elektronica bleken af en toe al na een dag stuk tegaan. Bovendien moet je veel importheffing betalen voor producten boven de 22 euro.

online keurmerken

Tips voor online kopen in China

Wil je geld besparen en in China bestellen? Dan hebben we ter afsluiting nog wat tips voor je:

 • Is een product prima of juist rommel? Dat zie je natuurlijk niet aan de foto en omschrijving. Maar je kunt het mogelijk wel achterhalen als je reviews van de verkoper en het product googelt.
 • Handleidingen en menu’s kunnen in het Chinees zijn en elektronicastekkers passen mogelijk niet in Nederland. Twijfel je hierover, dan kun je het beste even informeren bij de verkoper.
 • Betaal je met een creditcard of via PayPal, dan is je aankoop meteen beschermd.
 • Geduld is een schone zaak. Het kan gerust gebeuren dat je pakketje pas zes weken na het bestellen aankomt.
 • Benader gerust de klantenservice als je een klacht hebt, veel Nederlanders hebben goede ervaringen met de Chinese helpdeskmedewerkers.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.