Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

verdwijnt notch inkeping inham telefoon
Terug naar overzicht
3,919x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Weg met de ‘notch’: verdwijnt deze inkeping van je telefoonscherm?

Opeens was ‘ie daar, in 2017: de ‘notch’. Een inkeping aan de bovenkant van de iPhone X. Het leek de nieuwe standaard voor smartphones te worden, want al snel gingen ook andere telefoonmerken met de notch aan de haal. Nieuwe telefoons van Huawei, LG en OnePlus kregen al snel ook een notch. Toch lijkt het erop dat de inkeping gaat verdwijnen. Is de hype voorbij? Wij zochten het uit!

Wat is een notch?

wat is een notch simyoEen notch is een inkeping aan de bovenkant van een smartphonescherm. In de notch zit de selfiecamera van een telefoon en bij sommige telefoons zitten er ook andere sensoren in, bijvoorbeeld voor gezichtsherkenning. Een notch wordt links en rechts omringd door het scherm.

Waarom is de notch geïntroduceerd?

waarom notch dunne schermrandenDe notch kwam er niet voor niets. Fabrikanten brachten telefoons uit met steeds grotere schermen. Tot er een punt kwam dat toestellen onhandig groot werden. De oplossing? Dunnere schermranden. Hierdoor begon er een trend om de voorkant van telefoons zo veel mogelijk uit scherm te laten bestaan. Er was alleen wél een probleempje: waar is er dan nog plek voor de selfiecamera? De oplossing: een inkeping in het scherm! Sharp en Essential waren de eerste fabrikanten die hiermee kwamen, maar de notch brak bij het grote publiek door toen de iPhone X hem kreeg.

Notch, populaire trend in smartphones in alle prijsklassen

notch trend populairSinds de lancering van de iPhone X kozen ook veel andere fabrikanten voor de notch. Maar niet alleen dure telefoons zoals de Huawei P20 of OnePlus 6 kregen ‘m. Ook betaalbaardere telefoons, zoals de Wiko View 2 uit begin 2018, hadden redelijk snel na de iPhone X óók een notch. Hoe kon dat?

Schermfabrikanten maakten al displays met afgeronde hoeken. Ook een scherm met notch heeft afgeronde hoeken, alleen dan op meerdere plekken. Daardoor was het redelijk makkelijk en dus betaalbaar voor fabrikanten om een scherm met notch te maken. Het mooie daaraan is dat ook betaalbare telefoons een notch kregen, wat ze een modern uiterlijk geeft. Ideaal om een mooie, moderne telefoon voor bij je Sim Only abonnement te kopen die óók nog eens betaalbaar is.

Zijn dit de opvolgers van de notch?

opvolgers notchNu we met z’n allen niet meer omkijken naar een notch meer of minder, verdeelt de inkeping de meningen. You love it or you hate it. Het begint er ook steeds meer op te lijken dat de notch een tussenoplossing is voor telefoons met minimale schermranden. Er komen mondjesmaat telefoons uit zonder notch, maar met dunne schermranden. Wat is er allemaal mogelijk?

Selfiecamera in een gaatje in het scherm

notch selfiecameraEen mogelijke opvolger van de notch is een gaatje in het scherm. Hierin zit dan de selfiecamera. De Samsung Galaxy S10 is hier het bekendste voorbeeld van. Die heeft rechtsboven in het scherm een klein gaatje met daarin de selfiecamera. Hierdoor zijn ook de schermranden aan de bovenkant zo klein mogelijk gebleven. Wie weet dat andere fabrikanten dit voorbeeld volgen.

Selfiecamera die omhoog schuift

notch selfiecamera pop upSteeds meer fabrikanten experimenteren ook met andere oplossingen voor de notch. Zo heeft de Oppo Find X een achterkant die naar boven schuift. Hierin zit een selfiecamera die normaal dus onzichtbaar is, maar die je zó tevoorschijn tovert. Ideaal als je een foto wil maken, want dan schuift de selfiecamera van achter het scherm naar boven. Kijk maar!

Andere oplossingen zijn er ook. Zo hebben de Oppo F11 en Vivo Nex S een uitschuifbare selfiecamera die in en uit het toestel schuift als jij de selfiecamera wil gebruiken. Dit gebeurt door middel van een motortje en werkt best gelikt. Het gerucht gaat dat de OnePlus 7 ook zo’n ‘pop-up camera’ krijgt.

Telefoons met dubbele displays

Een radicalere oplossing voor de notch? Die komt er misschien in de vorm van telefoons met twee schermen. Hierbij is één scherm aan de achterkant van het toestel speciaal bedoeld voor het maken van selfies. Want wie zegt dat je selfies alleen kan maken met de camera aan de voorkant van je telefoon? Zodra je deze camera aan zet, gaat ook het bijbehorende selfiescherm aan. Zo zie je precies hoe je erop komt te staan. Een goed voorbeeld hiervan is de opvallende Nubia X of de opvouwbare Huawei Mate X. De Nubia X heeft een scherm aan de achterkant. Zo zie jij jezelf tijdens het schieten van een selfie met de ‘main camera’! De Mate X is inklapbaar en zo kun je de driedubbele camera als selfiecamera gebruiken als je ‘m inklapt.

Notch of niet?

De notch is zowel gehaat als geliefd. De een vindt het allemaal niet zo nodig en vindt het geen probleem dat zijn smartphone wat dikkere randen heeft. De ander wil juist een toestel met zo dun mogelijke schermranden.

Toch wordt het steeds duidelijker dat de notch een tussenoplossing is. En dat fabrikanten druk bezig zijn met de beste oplossing voor ultiem dunne schermranden. De notch houdt de gemoederen bezig, maar de vraag is: voor hoe lang nog?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.