.

Wakker worden met muziek doe je zo
Terug naar overzicht
42,921x gelezen
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Wakker worden met muziek? Zo stel je een wekker in

Wakker worden met een goed humeur, hoe lekker is dat? Gelukkig kun je daar zelf voor zorgen door een fijn muziekje af te laten spelen als wekker. Gebruik hier Spotify, YouTube Music of een radiowekker voor. Zo stel je een muziek wekker in.

Google Klok voor Android

Google Klok is alleen beschikbaar voor Androidgebruikers. De app download je gratis uit de Google Play Store. Sommige Android-gebruikers hebben deze app al standaard op de telefoon staan en kunnen de app direct openen. De toevoeging van Spotify werkt voor zowel Premium-klanten, als mensen met een gratis abonnement.

Zo krijg je Spotify in Google Klok

 1. Download de apps als je deze nog niet hebt en open Google Klok. Heb je beide apps al? Zorg er dan voor dat je ze bijwerkt naar de nieuwste versies.
 2. Zet een wekker voor een bepaalde tijd en klik op ‘Ok’.
 3. Vervolgens krijg je automatisch een melding om Spotify te koppelen. Krijg je de melding niet? Dan vind je hem ook onder de instellingen van je wekker.
 4. Zoek vervolgens een nummer waar je wakker mee wilt worden.

 

Bovenaan staan je onlangs geluisterde nummers en afspeellijsten. Daaronder vind je suggesties voor een goede morgen. Zet je de wekker uit, dan krijg je de optie om het lied verder te luisteren in Spotify.

YouTube Music in Google Klok

YouTube Music koppelen aan Google Klok werkt precies hetzelfde als bij Spotify. Het enige verschil is, is dat je bij deze koppeling een abonnement op YouTube Music Premium moet hebben.

Wakker worden met een iPhone

Ook op een iPhone kun je een specifiek lied instellen als wekker. Dit kun je op verschillende manieren instellen. Spotify en Apple Music geven je deze optie op de iPhone.

Muziek met Apple Music

 1. Open Apple Music en zoek het nummer dat je wilt instellen
 2. Speel het nummer af en druk op de drie puntjes
 3. Download het liedje
 4. Open de Klok-app
 5. Maak een nieuwe wekker aan
 6. Tik op ‘Geluid’
 7. Kies het nummer dat je net hebt opgeslagen.

Spotify als wekker

Spotify gebruiken als wekker is ook op een iPhone mogelijk, maar je moet er wel een extra stap voor doen. Het is namelijk niet mogelijk om muziek uit Spotify te halen, maar gelukkig wel met behulp van een andere app zoals Music Alarm Clock.

 1. Download de app
 2. Stel een alarm in en kies Spotify als muziekdienst
 3. Zoek het gewenste nummer
 4. Sla het liedje of de afspeellijst en de wekker op
 5. Word heerlijk rustig wakker.

Wakker worden met je favoriete radiozender

Word je liever wakker gemaakt door de radio? Ook dat kan! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een wekker app met radiofunctie. Een handige app is Bedr Alarm Clock. Deze apps is gratis beschikbaar voor zowel Android- als iPhone-gebruikers. De app werkt heel simpel. Je installeert allereerst een tijd en vervolgens kies je de radiozender die je wilt horen. Zo word je voortaan heerlijk wakker met je favoriete radiozender.

Wist je dat de meeste Nederlanders wakker worden met hun mobiele telefoon? Wij deden onderzoek naar het telefoon gebruik in Nederland en ondervonden interessante antwoorden. Klik hier en kom er onder andere achter hoeveel mensen hun telefoon op het toilet gebruiken!

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.