.

Misverstanden over Sim Only Simyo
Terug naar overzicht
23,032x gelezen

‘Kan ik mijn telefoonnummer wel meenemen als ik overstap naar Sim Only? En kan ik dan mijn huidige telefoon wel blijven gebruiken?’ Het kan zijn dat je wil overstappen naar Sim Only, maar twijfelt omdat er iets niet helemaal duidelijk is. Wie weet zit de reden van jouw twijfel wel tussen één van de onderstaande drie misverstanden over Sim Only.

Misverstand 1: Ik raak mijn telefoonnummer kwijt als ik overstap naar Sim Only

Sim Only overstappen telefoonnummer kwijt Simyo“Als ik een Sim Only abonnement neem, raak ik mijn huidige telefoonnummer kwijt. Ik verander namelijk van provider en zodra ik overstap, moet ik mijn telefoonnummer inwisselen. Dat wil ik helemaal niet!”

Wees gerust, je kunt altijd je telefoonnummer meenemen naar een nieuwe provider! Dit is gratis en fhet mooie is: de providers regelen dit onderling. Bij het afsluiten van een Sim Only abonnement hoef je dan alleen maar nummerbehoud aan te vragen. Je nieuwe provider regelt dan de rest.

Van welk abonnementstype je ook overstapt: je kunt je nummer dus altijd gratis meenemen naar een andere provider. Dus ook als je overstapt naar Sim Only. In ons blog over nummerbehoud leggen we precies uit hoe dit werkt. Dat kun je mooi bij de hand houden als je overstapt naar Sim Only!

Misverstand 2: Met Sim Only kan ik mijn huidige telefoon niet gebruiken

Sim Only telefoon blijven gebruiken Simyo“Ik nam mijn telefoon in combinatie met een abonnement. Daarom kan ik ‘m alleen voor dit abonnement gebruiken bij mijn huidige provider en niet voor Sim Only bij een andere provider.”

Gelukkig is dat ook een fabeltje. Vroeger kwam dat nog weleens voor: telefoons die je alleen bij één provider kon gebruiken. Deze mobieltjes hadden hiervoor een simlock, maar dat komt nu eigenlijk nooit meer voor. Mocht je telefoon toch een simlock hebben? Zodra je abonnementsperiode is verstreken, is je provider van wie je het toestel gekregen hebt verplicht je telefoon gratis simlockvrij te maken. Je kunt ‘m dan gewoon gebruiken voor een Sim Only abonnement bij een andere provider.

Wil je jouw telefoon simlockvrij laten maken? Je hebt hiervoor een unlockcode nodig, die je huidige provider naar je toestuurt. In dit artikel lees je alles over telefoons met een simlock. Succes!

Misverstand 3: Sim Only is alleen voor particulieren en niet voor zakelijk gebruik

Sim Only zakelijk Simyo“Ik heb een eigen bedrijf en wil voor zakelijk gebruik een Sim Only abonnement afsluiten. Dit bespaart kosten, want zo kan ik makkelijk de btw terugvragen. Bij de provider die ik op het oog heb, kan ik echter alleen een particulier Sim Only abonnement nemen.”

Meerdere providers, waaronder Simyo, bieden geen zakelijke abonnementen aan. Goed om te weten: een particulier Sim Only abonnement kun je ook puur zakelijk gebruiken. Bij Simyo kun je op de factuur zelfs de naam van je bedrijf laten zetten en zie je duidelijk hoeveel btw je terug kunt vragen.

Stap gemakkelijk over naar Sim Only van Simyo

Is jouw misverstand over Sim Only weggenomen? Je zult merken dat overstappen naar Sim Only heel makkelijk is. Lees hier hoe je dat doet, of kies direct je Sim Only abonnement via deze link. En mocht je toch nog een vraag hebben, stel ‘m gerust aan onze klantenservice. Succes met overstappen naar Sim Only!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.