Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Memoji
Terug naar overzicht
2,602x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Bitmoji, Animoji, Memoji, Facebook Avatar: een avatargids

Je hebt ze vast al voorbij zien komen op Facebook: de cartooneske profielfoto’s en stickers van je vrienden. Facebook Avatar is het (rijkelijk late) antwoord van Mark Zuckerberg c.s. op de razend populaire concepten Bitmoji van Snapchat en de geanimeerde Animoji en Memoji van Apple. Wat zijn nou precies deze emoji avatars? En wat kun je ermee?

Emoji + avatar = emoji avatar: een geschiedenis

Een emoji avatar is een cartooneske afbeelding van jezelf in de vorm van een emoji. Om het concept beter te kunnen begrijpen, nemen we je mee terug in de tijd. Emoji, oftewel stripachtige verbeeldingen van emoticons (zoals ;-)), zijn razend populair sinds ze in de laatste jaren van het vorige millennium verschenen op Japanse mobiele telefoons. Emoji blijven boeien: zo schreven we al eerder over de werkelijke betekenis van bepaalde emoji en verrassende dingen die je óók kunt doen met emoji.

Het bedrijf Bitstrips voegde daar in 2014 een mogelijkheid aan toe: een emoji maken van jezelf. Zie daar de geboorte van de Bitmoji. Facebook haakt – in tegenstelling tot Bitmoji en Apple – liever niet aan bij de term emoji maar kiest voor ‘avatar’, oftewel een figuur of icoon dat een bepaalde real-life persoon representeert in online media zoals forums en videogames.

Memoji

Mark Zuckerberg en zijn avatar met mondkapje

First things first: Bitmoji

De emoji avatar-trend begon in 2014, toen het bedrijf Bitstrips Bitmoji introduceerde: een app (Android en iPhone) waarmee je stripversies van jezelf kunt maken. Snapchat zag de potentie, kocht de app in 2016 en integreerde de Bitmoji-functie in de eigen app. Het succes van Bitmoji explodeerde daarna, zo was Bitmoji in 2017 de meest gedownloade app in de app store van Apple (met Snapchat als nummer twee).

Memoji

Wat kun je met Bitmoji?

Je Bitmoji kun je versturen met tal van apps, zoals Facebook, WhatsApp, Gmail, Instagram en zelfs zakelijke apps als Slack. Daarnaast zijn er integraties met iMessage, Gboard (oftewel het toetsenbord van Android) en de Google Chrome-browser. Meer mensen=meer Bitmoji-fun: in Snapchat kun je ook Friendmoji’s gebruiken, oftewel een Bitmoji met jou én een vriend. Geinig: sinds 2019 beschikt Snapchat over de multiplayer mobile game Bitmoji Party, waar je je Bitmoji-karakter kunt gebruiken om als jezelf in spelletjes te spelen.

Memoji

Handig: met de Live Spiegel krijg je meteen een Bitmoji die op je lijkt.

Genoeg animo voor Animoji

In 2017, hét jaar van Bitmoji, kwam Apple in iOS 11 met een antwoord op Bitmoji: de ‘animated moji’, oftewel Animoji. Middels motion capture wordt je gezicht in kaart gebracht en geprojecteerd als geanimeerd karakter. Daardoor lijkt het bijvoorbeeld of een stripversie van een eenhoorn, robot, alien of aap jouw woorden uitspreekt en beweegt zoals jij ook doet, zoals wenkbrauwen fronzen, hoofd schudden of lachen.

GIF

Wat kun je met Animoji?

De korte animaties kun je gebruiken in onder andere Berichten, FaceTime en externe apps zoals Twitter en Instagram. Ook kun je er stickers van maken en ze als GIF gebruiken. Om je Animoji meer te laten opvallen, kun je een camera-effect toevoegen. Rondom Animoji zijn een paar grappige hypes ontstaan, zoals Animoji Karaoke (klik hier voor een instructievideo) en Animoji Movies Quotes, waarbij (zoals je kunt zien in deze video) de oh zo olijke Animoji’s quotes van bad-ass filmkarakters uitspreken.

Memoji: Animoji, maar dan ‘mij’

De Memoji, beschikbaar sinds iOS 12 in 2018, is een doorontwikkeling van de Animoji. Trek ‘ani’ van Animoji af, plak er het Engelse woord voor ‘mij’ (oftewel ‘me’) voor in de plaats en je krijgt Memoji. Je kunt het nu al raden: het is een geanimeerde emoji met je eigen gezicht erop in plaats van bijvoorbeeld een eenhoorn, robot, alien of aap.

GIF Memoji

Wat kun je met Memoji?

Je Memoji kun je vrij echt laten lijken omdat je bijvoorbeeld je huidskleur, haarkleur, sieraden en de vorm van je oren op maat kunt maken. Eenmaal gemaakte Memoji’s kun je gemakkelijk dupliceren en weer aanpassen: handig als je bijvoorbeeld in real life van stijl of kapsel verandert. Met Memoji’s kun je hetzelfde als met Animoji’s, zoals stickers maken, filters toepassen en delen via andere apps.

Memoji

Tip: heb jij een Android-telefoon en wil je een Animoji of Memoji gebruiken? Kan! Maak ‘m op de iPhone van een vriend, verstuur hem via WhatsApp aan jezelf en voeg ‘m op je eigen telefoon toe als sticker.

Zo maak je je eigen Memoji

Facebook Avatar: nieuwste eend in de bijt

Zes jaar na Bitmoji en drie jaar na Apple kwam Facebook met een eigen variant: Facebook Avatar. Facebook zelf zegt dat Avatars vooral geïntroduceerd zijn om jezelf beter te kunnen uiten, maar volgens experts moeten ze Facebook weer wat opfrissen en jongere gebruikers terug naar het platform trekken.

Facebook Avatar kent wel wat nadelen. Zo zijn de personaliseringsopties minder geavanceerd als bij andere emoji avatarsoorten en kun je geen foto van jezelf uploaden zoals bij Bitmoji. Bovendien kun je alleen maar Avatars maken met de app, dus niet met je browser.

Memoji

Wat kun je met Facebook Avatar?

Met je Facebook Avatar kun je alles wat je met stickers ook kunt. Zo kun je ze gebruiken in opmerkingen, Stories, Messenger en statusupdates met achtergronden. Bovendien kun je gebruiken als profielfoto en delen via WhatsApp, Snapchat, Twitter en Instagram.

Hoe maak je een Facebook Avatar?

Een Facebook Avatar maken kan alleen via de apps van Facebook en Messenger, niet via de browser. Het kan op drie manieren.

Memoji

Bij Facebook Avatar moet je ‘from scratch’ beginnen met ontwerpen

Manier 1:

 • Klik onder een post op ‘Opmerking plaatsen’
 • Druk op de emoticon rechts van het GIF-logootje
 • Druk op de paarse emoticon zonder ogen
 • Druk op ‘Avatar maken’

Manier 2:

 • Ga in het beginscherm van de app naar Instellingen via de drie streepjes rechtsboven
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Meer weergeven’
 • Druk op ‘Avatars’
 • (Hier kun je later eventueel je Avatar ook weer wijzigen)

Manier 3:

 • Druk op ‘Probeer uit’ als je een avatar van iemand anders voorbij ziet komen

Heb jij een emoji avatar? Zo ja, waarom vind je het leuk of handig?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.