Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Je telefoon sneller maken kan met deze 10 tips.
Terug naar overzicht
157,347x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips | Telefoons & Tech |

Je telefoon sneller maken met deze 10 tips

Niets is zo vervelend als dat je favoriete apps maar met moeite willen laden, omdat je telefoon bijvoorbeeld verouderd is. Het liefst wil je natuurlijk je telefoon weer sneller maken. Om ervoor te zorgen dat je oude toestel snel blijft, hebben wij 10 tips voor je verzameld.

Een nieuwe start

Het ligt misschien voor de hand, maar een oplossing hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Zet je smartphone uit en start ‘m opnieuw op. Hierbij worden alle achtergrondprocessen stopgezet en komt er weer meer werkgeheugen vrij. Zie het als een soort snelle reset, waarbij je instellingen en bestanden uiteraard bewaard blijven. Toch mag je geen onrealistische verwachtingen hebben van je telefoon. Als hij bijvoorbeeld over minder dan 2 GB RAM beschikt en op Android 7 versie draait dan kun je geen wonderen verwachten. Vergeet daarom ook niet steeds de laatste updates te installeren.

Zet je wifi-modus uit

Maak je even geen gebruik van een WiFi-netwerk? Zorg er dan voor dat je de WiFi-modus uitschakelt wanneer je de deur uitgaat. Je telefoon is namelijk continu op zoek naar WiFi-netwerken, wat de snelheid van je smartphone beïnvloedt en daarnaast slecht voor je accu is. Vergeet dan uiteindelijk niet om je WiFi ook weer aan te zetten. Zo voorkom je onnodig verbruik van MB’s uit je internetbundel. Sinds iOS 12 kun je dit op iPhones automatiseren via shortcuts.

De grote schoonmaak

Heel leuk dat je meer dan vijfduizend foto’s en 500 video’s op je telefoon hebt verzameld, maar eigenlijk staan ze ook prima op je computer. Een grote schoonmaak is raadzaam. Je kunt je telefoon opschonen met deze tips uit dit blog. Video’s nemen bovendien veel ruimte in beslag. Wat dacht je van een back-up op Google Foto’s, Dropbox of iCloud? Je kunt ook op andere manieren uit dit blog je foto’s uploaden en een back-up maken van foto’s en video’s.

Naast al die foto’s zijn er ook vaak nutteloze bestanden te vinden op je toestel. Gelukkig bestaat er gratis apps om deze bestanden van je telefoon af te halen. Voor Android-gebruikers is de app Files by Google een geschikte app. De app Phone Cleaner is voor iPhone-gebruikers de oplossing. Zo maak je je telefoon binnen de kortste keren weer sneller.

'Slapende’ Android-apps

Druk jij ook altijd op je home-knop als je klaar bent met een spelletje of na het lezen van je laatste WhatsApp-bericht? Om stroom te besparen, kiezen veel Android-telefoons ervoor om apps te laten ‘slapen’. Notificaties en andere meldingen komen hierdoor later of niet binnen. Toch meldingen blijven ontvangen? Deze slaapfunctie kun je eenvoudig uitzetten door op ‘niet optimaliseren’ in je geavanceerde instellingen van ‘apps en meldingen’ te klikken.

Apps verwijderen

Denk na welke apps je wel of nauwelijks gebruikt voordat je apps verwijdert. Zo kan het zijn dat jij eenmalig of minder gebruik maakt van bijvoorbeeld een bezorgdienstapp als Deliveroo. Je kunt in de instellingen ook terugvinden wanneer je een bepaalde app voor het laatst hebt geopend. Dit is echter alleen beschikbaar voor iPhones en niet voor Androidtoestellen.

Apps verwijderen iPhone:

 • Ga naar ‘Instellingen’
 • Kies vervolgens voor ‘Algemeen’
 • Ga nu naar ‘iPhone opslag’
 • Onder elke app lees je wanneer de app voor het laatst gebruikt is.
 • Druk op een app om ruimte vrij te maken op je telefoon. Dit doe je door te kiezen voor ‘Ruim op’ of ‘Verwijder app’.
 • Je kunt ook op de achtergrond van je beginscherm drukken en het ingedrukt houden totdat de app beweegt. Vervolgens verschijnt er een minnetje. Als je daarop drukt, verwijder je de app.

snellere telefoon

Apps verwijderen Android:

 • Ga naar ‘Instellingen’
 • Kies vervolgens voor ‘Apps’
 • Druk op een app om ruimte vrij te maken op je toestel. Dit doe je door te kiezen voor ‘‘uitschakelen’. Dit kan alleen bij apps die niet al automatisch op je telefoon staan.

Snellere telefoonAan de Lite

Heb je een Android-toestel op leeftijd? Dan is het raadzaam om Lite versies van verschillende apps te installeren. Deze optie is tot nog toe alleen beschikbaar voor Androidgebruikers. Lite-apps zijn lichtere versies van bestaande apps en nemen minder geheugen in beslag. Zo zijn de apps een stuk minder zwaar en werken ze ook prima op een wat oudere telefoon. Wil je graag Facebook gebruiken, maar wordt je telefoon daar erg traag van? De afgeslankte versie van de Facebook-app is dus een goede vervanger. Naast een Lite versie voor Facebook zijn er ook Lite versies voor YouTube, Twitter en Skype en TikTok. Extra tip: maak een bladwijzer bijvoorbeeld van de Facebookwebsite en voeg deze site als een snelkoppeling toe op je homepagina. Je kunt de Facebook-app verwijderen en rechtstreeks inloggen via Safari.

Verwijder gedownloade bestanden

Naast het verwijderen van je weinig gebruikte apps, kun je ook losse gedownloade bestanden verwijderen. Zoals de Spotify lijsten, Netflix series of Videoland films die je voor offline gebruik had gedownload. Voor iOS-toestellen ga je naar je iPhone-opslag en klik je per applicatie aan of je gedownloade bestanden wil verwijderen. Zo maak je in een handomdraai meer ruimte op je telefoon vrij. Meer weten over offline downloaden? Lees hier alles over hoe je offline films en series kunt kijken.

Extra tip voor de fanatieke bingewatcher: de Netflixfunctie ‘Smart Downloads’. Je beheert hiermee je gedownloade series. Het verwijdert automatisch de aflevering die je hebt gekeken en downloadt vervolgens de volgende aflevering, alleen op wifi. Via de Netflix app-instellingen zet je deze functie handig aan of uit.

App instellingen Netflix

Zeg Siri vaarwel

Genoeg van Siri-meldingen? Zet Siri voor je geïnstalleerde apps uit. Je stelt dit eenvoudig in voor elke app via je eigen telefoon-instellingen ‘Siri en zoeken’. Zo sta je Siri niet meer toe om op basis van je gebruik app-suggesties te geven.

Schakel bluetooth uit

Eén van de grote boosdoeners is het aan laten staan van je bluetooth. Het is natuurlijk handig om bluetooth te gebruiken als je met apparaten moet verbinden, maar heb je het niet nodig zet hem dan gewoon uit. Ook het aan hebben staan van je locatie slurpt ontzettend veel batterij en maakt je telefoon ook trager.

Terug naar de basis

Je hebt alles geprobeerd, maar niets helpt. Wil je alsnog je telefoon sneller maken? In dat geval kun je je telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Let er wel op dat je eerst een back-up maakt, want alle apps, bestanden en overige informatie worden verwijderd. Ook als je je smartphone aan iemand anders geeft of het toestel verkoopt is het raadzaam om ‘m terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Heb jij nog een extra goede tip om je telefoon sneller te maken?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.