Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
13,394x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Lifehacks: bedien je smartphone sneller met NFC tags

Grote kans dat je NFC dagelijks gebruikt, al sta je er misschien niet altijd bij stil. Je gebruikt het bijvoorbeeld als je contactloos betaalt of incheckt met je OV-chipkaart. Heb je al gehoord van de simpele ‘lifehack’, oftewel een slimme oplossing voor een praktisch probleem, waarmee je dankzij de NFC-techniek een hoop tijd kunt besparen? Het is makkelijk toe te passen, kost je nauwelijks iets en werkt voor alle Android-toestellen (voor iPhones helaas niet). Op bepaalde handige plekken plak je NFC tags, dat zijn stickers met een chip. Houd je bijvoorbeeld je telefoon voor een tag op je nachtlampje, dan schakel je automatisch jouw ideale nachtinstellingen in. Met deze 5 handige NFC lifehacks wordt de bediening van je smartphone een stuk sneller en eenvoudiger!

Wat is NFC en hoe werkt het?

NFC staat voor ‘Near Field Communication’. Het is een draadloze communicatiemethode met een bereik van ongeveer 10 centimeter. Twee apparaten kunnen via deze techniek communiceren. Maar het kan ook worden gebruikt voor ‘eenrichtingsverkeer’, waarbij een apparaat een tag afleest, zoals je OV-chipkaart of bankpas. Zo’n tag – en dat is het handige van NFC – heeft geen eigen stroom nodig.


Wat zijn NFC tags?

NFC tags zijn microchips waarop wat gegevens staan. Dankzij de kleine antenne op de tag kun je de gegevens met je smartphone aflezen en programmeren. NFC tags kunnen bijvoorbeeld zijn verwerkt in pasjes, polsbandjes, sleutelhangers en zelfs bierviltjes, visitekaartjes en posters.

 

Maak je smartphone nog slimmer met NFC

De meeste smartphones hebben NFC, het ontbreekt alleen bij een stel budgettoestellen. Op de site van de fabrikant kun je opzoeken of jouw telefoon het heeft. Vanaf de iPhone 6 zijnook Apple-telefoons voorzien van de techniek. Maar… Apple heeft de ingebouwde chips (nog?) niet opengesteld voor app-ontwikkelaars. NFC in iPhones wordt uitsluitend gebruikt voor contactloos betaalsysteem Apple Pay. Tussen twee Android-toestellen met NFC kun je, met dank aan de functie Android Beam, razendsnel data als contacten, locaties voor plattegronden en links van YouTube-video’s uitwisselen. In ons artikel over NFC-simkaarten lees je hoe je je smartphone kunt gebruiken als OV-chipkaart en om contactloos te betalen.

NFC: veilig of niet?

Als NFC aanstaat op je telefoon, zijn je gegevens dan veilig? Simpel gesteld: in principe wel. Allereerst: het is bijzonder moeilijk om in te breken of af te luisteren via NFC. Iemand kan immers niet verder dan een paar centimeter van je telefoon vandaan zijn. Bovendien heb je, net zoals bij bijvoorbeeld bluetooth, niks aan alleen verbinden. Dat stelt namelijk niet meteen je hele telefoon open, er zit nog een veiligheidslaag overheen. Hoewel NFC inmiddels wereldwijd op grote schaal wordt gebruikt, zijn er nog nauwelijks inbreuken geweest. Toch moet je wel opletten. Betaal je of identificeer je je via NFC? Dan moet je natuurlijk wel meteen actie ondernemen als je telefoon of pas kwijt of gestolen is. Anders kan de vinder of dief er misbruik van maken.

Aan de slag!

Goed, aan de slag met die lifehack! Dit moet je doen
ter voorbereiding:

  • Koop tags. Stickers zijn het handigst. Nfc-store.nl verkoopt ze bijvoorbeeld per stuk (vanaf ongeveer 1 euro), op bol.com kun je een setje TecTiles van Samsung kopen.
  • De tags kun je alleen gebruiken met Android-toestellen. Met apps zoals TagWriter of NFC Tools programmeer je de tags en je telefoon.
  • Zet NFC aan op je telefoon (let op: dit kost een klein beetje batterij, maar veel minder dan bijvoorbeeld bluetooth).

Heb jij deze checklist afgevinkt? Dan kun je vanaf nu tijd gaan besparen met deze 5 NFC lifehacks!

1. Slapengaan en opstaan

Plak je een tag onder de rand van je bed of op het nachtkastje? Houd je telefoon ervoor en hij is in één seconde nachtklaar. Vliegtuigmodus aan, schermhelderheid zo laag mogelijk, wekker ingeschakeld op de vaste tijd. Ben jij zo’n slaapkop die ’s ochtends niet uit bed is te branden? Misschien is een tag op je koffiezetapparaat dan de oplossing. Met de app Sleep as Android moet je per se de tag scannen voordat je wekker uitgaat. Zit die tag op je koffiezetapparaat? Dan kun je net zo goed meteen een kopje koffie zetten en je dag beginnen!

2. Alles automatisch in je auto

Ben jij veel onderweg? Dan is een tag op je dashboard of het stuur een uitkomst. Even scannen en hop! Bluetooth ingeschakeld (voor je carkit), GPS aan, navigatieapp opgestart en wifi uit. Eventueel kun je zelfs telkens automatisch een berichtje naar je geliefde laten sturen dat je over <vul maar in> minuten thuis bent.

3. Meteen verbinden met bluetooth headset of speaker

Met een NFC sticker op je bluetooth headset of speaker kun je bluetooth aanzetten en de apparaten meteen koppelen.

4. Voordeur: kids monitoren wordt kinderspel

Maak jij je weleens zorgen of en hoe laat je kinderen thuiskomen als je zelf niet thuis bent? Dan kun je NFC tags op de voordeur plakken. Eén aan de binnenkant waar je kids hun telefoon voor houden als ze weggaan. Die aan de buitenkant moeten ze scannen bij thuiskomst. Dankzij de automatische notificatie die je krijgt, blijf jij zorgenvrij.

5. Eieren koken: een eitje

Kook jij ’s ochtends graag een eitje terwijl je door het huis vliegt om je klaar te maken voor werk of school? Zodra de eieren in de pan met kokend water liggen, scan je de tag onder het aanrecht. Je timer gaat dan af na 4 minuten (voor een zacht gekookt ei), 8 minuten (half hard) of 10 minuten (hard gekookt). En rennen maar, de trap af om het gas uit te draaien. Zo wordt eieren koken een eitje!

Gebruik jij NFC Tags? En weet je een nóg slimmere toepassing?

https://www.youtube.com/watch?v=kc2MM8z6X7k

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.