.

Terug naar overzicht
50,100x gelezen

'Hoe heet dat ene nummer nou? Het klinkt een beetje zo: da da da da dadadada...'. Herken je dit probleem? Dan hebben we goed nieuws voor je! De toekomst is hier en dit dilemma is nu officieel verleden tijd. Je kunt namelijk door te neuriën of te fluiten een liedje vinden waarvan je de tekst niet weet. In dit blog leggen we uit hoe deze nieuwe functie van de Google-app muziek kan herkennen. Zo kun je eindelijk het deuntje in je hoofd toevoegen aan je afspeellijst.

Hum to search: haal je neurie-talenten uit de kast

Een paar maanden geleden heeft Google de optie toegevoegd aan zijn Google-app voor iOS en Android. Heb je een Google Assistent in huis? Ook voor dit apparaat is de nieuwe functie beschikbaar. Met neuriën, fluiten of iets anders wat je kunt doen om een deuntje na te bootsen krijg je binnen een fractie van een seconde één of meerdere resultaten te zien. Deze zijn niet altijd nauwkeurig, maar het is een goede plek om te beginnen als je opzoek bent naar een nummer.

Google geeft aan dat de zoekfunctie iets verschilt op de iOS en Android app. Heb je een iPhone of iPad, dan is het momenteel alleen mogelijk om Engelstalige muziek te herkennen. Op een Android-apparaat kunnen ook Nederlandstalige nummers gevonden worden. De plannen zijn er om in de toekomst meerdere talen toe te voegen.Hoe werkt het precies?

Stap 1: Open eerst de Google-app op je iOS of Android-apparaat.

Stap 2: Klik op het ‘Microfoon' icoontje in de zoekbalk. Op een Android-apparaat kun je ook op het 'Microfoon' icoontje klikken in de Google-widget op je startscherm.

Stap 3: Stel de volgende vraag: 'Welk nummer is dit?'.

Stap 4: Begin met het neuriën, fluiten, of zingen van het nummer dat je zoekt om de zoekresultaten op te halen.

Stap 5: Beluister de zoekresultaten en kijk of het nummer waar je naar opzoek bent ertussen zit!

Gevonden? Wat een opluchting, of niet?

Shazam: als het nummer op de radio te horen is en je er op tijd bij bent

Een beetje muziekliefhebber kent deze app vast al wel! Shazam werkt nog steeds als een trein en is met nieuwe updates zelfs nog handiger geworden. De app herkent de muziek die om je heen afspeelt. Door een korte opname te maken terwijl de muziek te horen is, gaat Shazam voor jou op zoek naar de artiest en titel. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de app in een rap tempo te openen voor het geval het nummer afloopt en je te laat bent. Klik vervolgens op de grote ronde Shazam knop en wachten maar. iPhone gebruikers kunnen ook Siri inschakelen om liedjes te herkennen met de zin ‘Hey Siri, Shazam.’. Binnen een aantal seconden weet de app bijna ieder muzieknummer te herkennen en laat het ook direct zien waar je deze kunt beluisteren of kopen. Klaar om mee te zingen? Shazam geeft je gelijk de songteksten erbij die je realtime kunt aflezen! Welk deuntje ga jij als eerste zoeken door te neuriën?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.