Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

leukste musea simyo
Terug naar overzicht
764x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Slimme tips |

Handige apps om de leukste musea te ontdekken

Een leuk dagje op pad en iets bijzonders ontdekken? Of moet je van je CKV-leraar een culture opdracht buiten de deur doen? Met ruim 600 musea en tal van galerijen en exposities is Nederland een ontzettend rijk land wat betreft kunst en cultuur. Met deze tips en apps ontdek je de leukste musea.

Apps, je telefoon en een bezoekje aan het museum, hoe zit dat?

leukste musea app bezoekSteeds meer musea hebben een handige website of mooie app met informatie. Handig, zeker bij een groot museum. Daar kun je vaak niet alles tijdens één bezoek zien en een app of site helpt je dan keuzes te maken. Zo weet je van tevoren precies wat je wil zien en heb je de tijd om de kunst écht in je op te nemen. Zonder dat je dan binnen een mum van tijd weer ‘door’ moet om alles te kunnen zien. Lijkt je dat handig? Mooi! Je bent aan het goede adres, want wij zochten tips en apps die je hierbij helpen.

Wat zijn de leukste musea?

wat zijn de leukste museaDe leukste musea van Nederland, hoe vind je die? Natuurlijk zijn de populairste musea een bezoek waard als je er nog nooit eerder bent geweest. Verwonder je over de kunstschatten in het Rijksmuseum of ontdek de enorme collectie in het Van Gogh-museum. Of breng een bezoek aan Body Works of het Centrum voor Beeld en Geluid. In dit soort populaire musea kijk je je ogen uit.

Maar wat zijn de leukste musea als je iets nieuws wil ontdekken en als je iets wilt zien dat minder mensen hebben gezien? Zoek iets wat aansluit op je interesses. Ben je gek op gamen? Dan is het Game-museum in Zwolle bijvoorbeeld zeker een bezoekje waard. En wil je alles weten over de geschiedenis van telefoons? Dan is het Houweling Telecommuseum in Rotterdam zeker een van de leukste musea. Nog een laatste tip? Het Internetmuseum, natuurlijk alleen online te bezoeken en gratis entree!

Handige apps voor de leukste musea

Je museumbezoek tiptop voorbereiden? Of voor- of nagenieten van een bezoek? Met deze museum-apps haal je er alles uit. Zowel in het museum als thuis. Alvast een extra tip: met een ov app weet je precies hoe je het snelst bij het museum komt.

App van het Rijksmuseum

rijksmuseum leukste musea appIn samenwerking met KPN ontwikkelde het Rijksmuseum een ontzettend handige museum-app. Hiermee bekijk je vanuit huis in detail de meesterwerken van Rembrandt en kun je van tevoren kaartjes kopen. Zo sta je straks niet in de rij! Ben je in het museum? Ook dan komt de app van pas. Hiermee kun je met je telefoon een bepaalde route in het Rijksmuseum lopen en zie je precies de kunst die je wilt zien. Ook handig: per kunstwerk kun je via de app meer informatie opvragen. Koptelefoon in en gaan! Via de app word je bijgepraat over de bijzondere details in de mooiste kunstwerken die het Rijksmuseum te bieden heeft.

De app van het Rijksmuseum is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Google Arts & Culture

google arts culture leukste musea appMet deze app bekijk je vanuit huis meesterwerken van over de hele wereld. En het mooie is: dat kan ook in Virtual Reality via een Google Cardboard! Dit is een goedkope VR-bril waarmee je het meesterwerk aanschouwt alsof je er écht voor staat. Waan jezelf in The National Gallery in Londen, het Anne Frank Frank Huis in Amsterdam of The Metropolitan Museum of Art in New York. Ook leuk aan deze app: je kunt kunst per historische gebeurtenis bekijken. Vooral interesse in de tijd van de dinosaurussen? Google Arts & Culture bundelt alles wat erover te vinden valt. En heeft er nog mooie video’s over ook.

Google Arts & Culture is gratis te downloaden voor Android en iOS.

MuseumTV

leukste musea museumtv appNiet elk museum heeft het budget om een uitgebreide, interactieve app of site te maken. Daarom is MuseumTV zo’n mooi initiatief. Via deze app kom je aan de hand van video’s meer te weten over kleinere musea. Mooi, want vaak zitten daar de leukste musea tussen als je in iets specifieks bent geïnteresseerd. Bekijk minidocumentaires om alles over exposities te weten te komen. Zo weet je bij het bezoek precies waar je op moet letten. Tip: bekijk de video’s thuis via een wifi-verbinding om data te besparen van je Sim Only internetbundel.

MuseumTV is gratis te downloaden voor Android en iOS.

App van het Mauritshuis

mauritshuis app leukste museaHet Mauritshuis is een van Nederlands mooiste musea. Wil je de mooiste kunstwerken uit de Gouden Eeuw bekijken? Dan zit je goed bij dit museum. Ga je op bezoek? De app van het Mauritshuis is een aanrader. Hiermee zie je direct wat de hoogtepunten van het museum zijn. Ook helpt de app je de verdieping op te zoeken: het toont namelijk ook routes van minder bekende kunstwerken die óók een interessant verhaal van de Gouden Eeuw vertellen.

De app van het Mauritshuis is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Tentoonstellingsagenda-app

De leukste musea hebben vaak tijdelijke tentoonstellingen, maar ja: wanneer zijn die dan precies? Daar is deze app perfect voor. De Tentoonstellingsagenda-app doet precies wat z’n naam claimt te doen: het is een agenda van alle tentoonstellingen in Nederlandse musea. Per tentoonstelling kun je meer informatie bekijken, bijvoorbeeld tot wanneer de expositie is. Handig voor de echte kunstliefhebber: mooie reden om dat ene museum nog maar een keer te bezoeken!

De tentoonstellingsagenda-app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Tips voor een bezoekje aan de leukste musea

tips museumbezoek leukste museaApps zijn de ideale aanvulling op een bezoekje aan de leukste musea. Musea zijn vaak grote panden met enorme collecties. Een app helpt je keuzes te maken en het kaf van het koren te scheiden.

Andere tip: vooraf kaartjes kopen. Dit kun je eventueel ook onderweg naar het museum op je smartphone doen. Je ontvangt daarna een e-ticket op je smartphone die je als entreekaartje kunt gebruiken in het museum. Vooral bij populaire musea is dat handig, want hiermee bespaar je jezelf een lange wachttijd. Check ook op kortingsacties. Op rustigere dagen kan een museumticket goedkoper zijn dan bijvoorbeeld in het weekend.

Wat is jouw favoriete museum?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.