.

leukste musea simyo
Terug naar overzicht
24,433x gelezen

Een leuk dagje op pad en iets bijzonders ontdekken? Of moet je van je CKV-leraar een culture opdracht buiten de deur doen? Met ruim 600 musea en tal van galerijen en exposities is Nederland een ontzettend rijk land wat betreft kunst en cultuur. Met deze tips en apps ontdek je de leukste musea.

Apps, je telefoon en een bezoekje aan het museum, hoe zit dat?

leukste musea app bezoekSteeds meer musea hebben een handige website of mooie app met informatie. Handig, zeker bij een groot museum. Daar kun je vaak niet alles tijdens één bezoek zien en een app of site helpt je dan keuzes te maken. Zo weet je van tevoren precies wat je wil zien en heb je de tijd om de kunst écht in je op te nemen. Zonder dat je dan binnen een mum van tijd weer ‘door’ moet om alles te kunnen zien. Lijkt je dat handig? Mooi! Je bent aan het goede adres, want wij zochten tips en apps die je hierbij helpen.

Wat zijn de leukste musea?

wat zijn de leukste museaDe leukste musea van Nederland, hoe vind je die? Natuurlijk zijn de populairste musea een bezoek waard als je er nog nooit eerder bent geweest. Verwonder je over de kunstschatten in het Rijksmuseum of ontdek de enorme collectie in het Van Gogh-museum. Of breng een bezoek aan Body Works of het Centrum voor Beeld en Geluid. In dit soort populaire musea kijk je je ogen uit.

Maar wat zijn de leukste musea als je iets nieuws wil ontdekken en als je iets wilt zien dat minder mensen hebben gezien? Zoek iets wat aansluit op je interesses. Ben je gek op gamen? Dan is het Game-museum in Zwolle bijvoorbeeld zeker een bezoekje waard. En wil je alles weten over de geschiedenis van telefoons? Dan is het Houweling Telecommuseum in Rotterdam zeker een van de leukste musea. Nog een laatste tip? Het Internetmuseum, natuurlijk alleen online te bezoeken en gratis entree!

Handige apps voor de leukste musea

Je museumbezoek tiptop voorbereiden? Of voor- of nagenieten van een bezoek? Met deze museum-apps haal je er alles uit. Zowel in het museum als thuis. Alvast een extra tip: met een ov app weet je precies hoe je het snelst bij het museum komt.

App van het Rijksmuseum

rijksmuseum leukste musea appIn samenwerking met KPN ontwikkelde het Rijksmuseum een ontzettend handige museum-app. Hiermee bekijk je vanuit huis in detail de meesterwerken van Rembrandt en kun je van tevoren kaartjes kopen. Zo sta je straks niet in de rij! Ben je in het museum? Ook dan komt de app van pas. Hiermee kun je met je telefoon een bepaalde route in het Rijksmuseum lopen en zie je precies de kunst die je wilt zien. Ook handig: per kunstwerk kun je via de app meer informatie opvragen. Koptelefoon in en gaan! Via de app word je bijgepraat over de bijzondere details in de mooiste kunstwerken die het Rijksmuseum te bieden heeft.

De app van het Rijksmuseum is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Google Arts & Culture

google arts culture leukste musea appMet deze app bekijk je vanuit huis meesterwerken van over de hele wereld. En het mooie is: dat kan ook in Virtual Reality via een Google Cardboard! Dit is een goedkope VR-bril waarmee je het meesterwerk aanschouwt alsof je er écht voor staat. Waan jezelf in The National Gallery in Londen, het Anne Frank Frank Huis in Amsterdam of The Metropolitan Museum of Art in New York. Ook leuk aan deze app: je kunt kunst per historische gebeurtenis bekijken. Vooral interesse in de tijd van de dinosaurussen? Google Arts & Culture bundelt alles wat erover te vinden valt. En heeft er nog mooie video’s over ook.

Google Arts & Culture is gratis te downloaden voor Android en iOS.

MuseumTV

leukste musea museumtv appNiet elk museum heeft het budget om een uitgebreide, interactieve app of site te maken. Daarom is MuseumTV zo’n mooi initiatief. Via deze app kom je aan de hand van video’s meer te weten over kleinere musea. Mooi, want vaak zitten daar de leukste musea tussen als je in iets specifieks bent geïnteresseerd. Bekijk minidocumentaires om alles over exposities te weten te komen. Zo weet je bij het bezoek precies waar je op moet letten. Tip: bekijk de video’s thuis via een wifi-verbinding om data te besparen van je Sim Only internetbundel.

MuseumTV is gratis te downloaden voor Android en iOS.

App van het Mauritshuis

mauritshuis app leukste museaHet Mauritshuis is een van Nederlands mooiste musea. Wil je de mooiste kunstwerken uit de Gouden Eeuw bekijken? Dan zit je goed bij dit museum. Ga je op bezoek? De app van het Mauritshuis is een aanrader. Hiermee zie je direct wat de hoogtepunten van het museum zijn. Ook helpt de app je de verdieping op te zoeken: het toont namelijk ook routes van minder bekende kunstwerken die óók een interessant verhaal van de Gouden Eeuw vertellen.

De app van het Mauritshuis is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Tentoonstellingsagenda-app

De leukste musea hebben vaak tijdelijke tentoonstellingen, maar ja: wanneer zijn die dan precies? Daar is deze app perfect voor. De Tentoonstellingsagenda-app doet precies wat z’n naam claimt te doen: het is een agenda van alle tentoonstellingen in Nederlandse musea. Per tentoonstelling kun je meer informatie bekijken, bijvoorbeeld tot wanneer de expositie is. Handig voor de echte kunstliefhebber: mooie reden om dat ene museum nog maar een keer te bezoeken!

De tentoonstellingsagenda-app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Tips voor een bezoekje aan de leukste musea

tips museumbezoek leukste museaApps zijn de ideale aanvulling op een bezoekje aan de leukste musea. Musea zijn vaak grote panden met enorme collecties. Een app helpt je keuzes te maken en het kaf van het koren te scheiden.

Andere tip: vooraf kaartjes kopen. Dit kun je eventueel ook onderweg naar het museum op je smartphone doen. Je ontvangt daarna een e-ticket op je smartphone die je als entreekaartje kunt gebruiken in het museum. Vooral bij populaire musea is dat handig, want hiermee bespaar je jezelf een lange wachttijd. Check ook op kortingsacties. Op rustigere dagen kan een museumticket goedkoper zijn dan bijvoorbeeld in het weekend.

Wat is jouw favoriete museum?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.