Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

ov-app-simyo
Terug naar overzicht
1,326x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Sim only |

De handigste OV-apps op een rij

Op bezoek bij oma met de trein? Een belangrijke afspraak waarvoor je de tram pakt? Voor het eerst naar je stage met de bus? Met handige OV-apps vind je de snelste route om op tijd te arriveren. Deze apps mogen niet ontbreken op je telefoon als je met het openbaar vervoer gaat!

OV-chipkaart app: snel je saldo checken

ov app chipkaart sim only simyoWelk openbaar vervoersmiddel je ook pakt: je OV-chipkaart neem je altijd mee. Anders mag je niet mee of moet je een tijdelijk vervoersbewijs kopen dat een stuk duurder is. De app van de OV-chipkaart is een ‘must’ als je met het OV gaat, want hiermee kun je zien hoeveel saldo er op je kaart staat. Zo sta je niet voor een dicht poortje!

Opwaarderen via de app kan ook, maar dan moet je daarna wel nog langs een oplaadautomaat. Beetje omslachtig. De app heeft wél een andere handige functie: als je vergeet uit te checken kun je dit aangeven. Je krijgt het te veel betaalde bedrag dan terug.

9292: alles-in-een OV-app

ov app 9292 sim only simyoZoek je een OV-app voor alle vervoersmiddelen? Dan mag 9292 niet ontbreken op je telefoon. Met deze app plan je de snelste route als je het OV pakt. Je weet precies welke tram, bus, metro of trein moet pakken en via de kaart vind je altijd het juiste perron of de juiste halte waar je naartoe moet lopen bij een overstap. 9292 is gratis en veelzijdig. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je een bepaald openbaar vervoersmiddel niet wil gebruiken. Ideaal als je de bus wilt ontlopen!

NS: hoognodig om niet te ontsporen

Als je veel met de trein reist, is de NS-app dé ultieme OV-app. Hiermee zie je de snelste route naar je eindstation en de app toont vertragingen en storingen. Tip: voor vertrek kun je zo thuis al checken of de treinen op tijd rijden. Is er een storing en rijden de treinen niet? Dan bespaar je een onnodig ritje naar het station. Handig: je vaste treinroute toevoegen in deze OV-app. Je ontvangt dan pushberichten als er vertraging is. Inmiddels is de NS-app ook te gebruiken als alles-in-1 OV-app, net als 9292. Je kunt daarmee van deur tot deur de snelste route plannen.

Google Maps: pakt de snelste route

ov app google maps sim only simyoHeb je een Android-telefoon? Grote kans dat er dan standaard al een handige OV-app op je telefoon staat. Met Google Maps (ook beschikbaar voor de iPhone) plan je gemakkelijk de snelste route van a naar b. Daarbij kun je ook kijken wat de snelste route met het OV is. Tegenwoordig toont Google Maps in sommige steden en dorpen zelfs de actuele locatie van bussen. Je weet dan extra goed wanneer ‘ie ongeveer bij jouw halte stopt.

Moovit: OV-app die ook buiten Nederland handig is

ov app moovit buitenland sim only simyo9292, NS en Google Maps zijn handige apps als je in Nederland het openbaar vervoer pakt. Buiten de landsgrenzen komt Google Maps ook van pas, maar een andere handige ov app voor het buitenland is Moovit. Hiermee weet je precies waar je het beste welk vervoersmiddel kunt pakken. Wel zo fijn als je de taal niet (goed) spreekt en je moeite hebt de borden op het station te begrijpen.

Wat als het OV niet rijdt?

ov app storing sim only simyoBladeren op het spoor? Bus stuk? Soms ontkom je er niet aan: jouw trein, bus, tram of metro gaat niet. Wil je de vertraging omzeilen? Er zijn andere manieren om op je bestemming te arriveren. Met handige taxi-apps zoals Uber bijvoorbeeld. Oké, het is duurder dan het OV, maar als de nood aan de man is kan het een goede uitkomst zijn.

Wifi-netwerken in het openbaar vervoer: altijd even opletten

ov app wifi netwerken opletten sim only simyoIn het openbaar vervoer kun je vaak een gratis openbaar wifi-netwerk gebruiken. Handig, want zo bespaar je MB’s van je Sim Only internetbundel. Wel is het zo dat het gebruik van streaming-apps, zoals YouTube of Spotify, vaak geblokkeerd is. Dit omdat een openbaar wifi-netwerk in de tram of bus vaak niet voldoende capaciteit hiervoor heeft. Andere apps, bijvoorbeeld om te appen of om nieuws te lezen, doen het als het goed is wél. Openbare wifi-netwerken zijn echter niet altijd helemaal veilig, dus het gebruik van mobiel bankieren apps wordt afgeraden.

Reizen in het openbaar vervoer en je datagebruik, hoe zit dat?

De handige OV-apps verbruiken nauwelijks data. Wel zo fijn, want zo kun je ook met weinig Prepaid tegoed of een kleine Sim Only internetbundel de apps probleemloos gebruiken. Is je data op? Dan kun je altijd MB’s bijkopen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app: 500 MB is meer dan genoeg om OV-apps te gebruiken. Busje komt zo!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.