.

ov-app-simyo
Terug naar overzicht
19,752x gelezen

Op bezoek bij oma met de trein? Een belangrijke afspraak waarvoor je de tram pakt? Voor het eerst naar je stage met de bus? Met handige OV-apps vind je de snelste route om op tijd te arriveren. Deze apps mogen niet ontbreken op je telefoon als je met het openbaar vervoer gaat!

OV-chipkaart app: snel je saldo checken

ov app chipkaart sim only simyoWelk openbaar vervoersmiddel je ook pakt: je OV-chipkaart neem je altijd mee. Anders mag je niet mee of moet je een tijdelijk vervoersbewijs kopen dat een stuk duurder is. De app van de OV-chipkaart is een ‘must’ als je met het OV gaat, want hiermee kun je zien hoeveel saldo er op je kaart staat. Zo sta je niet voor een dicht poortje!

Opwaarderen via de app kan ook, maar dan moet je daarna wel nog langs een oplaadautomaat. Beetje omslachtig. De app heeft wél een andere handige functie: als je vergeet uit te checken kun je dit aangeven. Je krijgt het te veel betaalde bedrag dan terug.

9292: alles-in-een OV-app

ov app 9292 sim only simyoZoek je een OV-app voor alle vervoersmiddelen? Dan mag 9292 niet ontbreken op je telefoon. Met deze app plan je de snelste route als je het OV pakt. Je weet precies welke tram, bus, metro of trein moet pakken en via de kaart vind je altijd het juiste perron of de juiste halte waar je naartoe moet lopen bij een overstap. 9292 is gratis en veelzijdig. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je een bepaald openbaar vervoersmiddel niet wil gebruiken. Ideaal als je de bus wilt ontlopen!

NS: hoognodig om niet te ontsporen

Als je veel met de trein reist, is de NS-app dé ultieme OV-app. Hiermee zie je de snelste route naar je eindstation en de app toont vertragingen en storingen. Tip: voor vertrek kun je zo thuis al checken of de treinen op tijd rijden. Is er een storing en rijden de treinen niet? Dan bespaar je een onnodig ritje naar het station. Handig: je vaste treinroute toevoegen in deze OV-app. Je ontvangt dan pushberichten als er vertraging is. Inmiddels is de NS-app ook te gebruiken als alles-in-1 OV-app, net als 9292. Je kunt daarmee van deur tot deur de snelste route plannen.

Google Maps: pakt de snelste route

ov app google maps sim only simyoHeb je een Android-telefoon? Grote kans dat er dan standaard al een handige OV-app op je telefoon staat. Met Google Maps (ook beschikbaar voor de iPhone) plan je gemakkelijk de snelste route van a naar b. Daarbij kun je ook kijken wat de snelste route met het OV is. Tegenwoordig toont Google Maps in sommige steden en dorpen zelfs de actuele locatie van bussen. Je weet dan extra goed wanneer ‘ie ongeveer bij jouw halte stopt.

Moovit: OV-app die ook buiten Nederland handig is

ov app moovit buitenland sim only simyo9292, NS en Google Maps zijn handige apps als je in Nederland het openbaar vervoer pakt. Buiten de landsgrenzen komt Google Maps ook van pas, maar een andere handige ov app voor het buitenland is Moovit. Hiermee weet je precies waar je het beste welk vervoersmiddel kunt pakken. Wel zo fijn als je de taal niet (goed) spreekt en je moeite hebt de borden op het station te begrijpen.

Wat als het OV niet rijdt?

ov app storing sim only simyoBladeren op het spoor? Bus stuk? Soms ontkom je er niet aan: jouw trein, bus, tram of metro gaat niet. Wil je de vertraging omzeilen? Er zijn andere manieren om op je bestemming te arriveren. Met handige taxi-apps zoals Uber bijvoorbeeld. Oké, het is duurder dan het OV, maar als de nood aan de man is kan het een goede uitkomst zijn.

Wifi-netwerken in het openbaar vervoer: altijd even opletten

ov app wifi netwerken opletten sim only simyoIn het openbaar vervoer kun je vaak een gratis openbaar wifi-netwerk gebruiken. Handig, want zo bespaar je MB’s van je Sim Only internetbundel. Wel is het zo dat het gebruik van streaming-apps, zoals YouTube of Spotify, vaak geblokkeerd is. Dit omdat een openbaar wifi-netwerk in de tram of bus vaak niet voldoende capaciteit hiervoor heeft. Andere apps, bijvoorbeeld om te appen of om nieuws te lezen, doen het als het goed is wél. Openbare wifi-netwerken zijn echter niet altijd helemaal veilig, dus het gebruik van mobiel bankieren apps wordt afgeraden.

Reizen in het openbaar vervoer en je datagebruik, hoe zit dat?

De handige OV-apps verbruiken nauwelijks data. Wel zo fijn, want zo kun je ook met weinig Prepaid tegoed of een kleine Sim Only internetbundel de apps probleemloos gebruiken. Is je data op? Dan kun je altijd MB’s bijkopen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app: 500 MB is meer dan genoeg om OV-apps te gebruiken. Busje komt zo!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.