Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

ladyphones gekke telefoons allure sim only simyo
Terug naar overzicht
1,198x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Ladyphones, game-telefoons en andere bijzondere telefoons van vroeger

De mobiele telefoon: sinds een jaar of twintig niet meer weg te denken, toch? Talloze telefoons kwamen er al uit. Van grijze muizen tot flagships en alles daar tussenin. Waaronder ook een heleboel ladyphones en andere gekke, bijzondere toestellen. Wij zochten de opmerkelijkste concepten voor je uit!

Korte trip down memory lane met de mobiele telefoon

ladyphones gekke telefoons sim only simyoDe mobiele telefoon gaat dus alweer een tijdje mee. Een korte geschiedenis van de mobiele telefoon: in de jaren ’70 zagen de eerste mobiele telefoons zoals we die nu kennen het levenslicht. Met het formaat als een baksteen, maar wél baanbrekend. Vanaf de jaren ’80 konden consumenten voorzichtig aan mobieltjes gaan gebruiken. Vooral onder zakenmensen in de financiële sector was het een gewild item.

In de jaren ’90 volgde de échte doorbraak. Mobiele telefoons werden een stuk betaalbaarder en daardoor waren ook de gewone vrouw en man om. Mobiele telefoons kwamen in alle soorten en maten uit en kregen ook steeds meer functies. Uiteindelijk luidde de jaren ’00 daarmee het tijdperk van de smartphone in en in de jaren ’10 zit vrijwel iedereen aan de smartphone.

Een greep uit de gekste mobiele telefoons

Ontelbare mobiele telefoons kwamen er in de afgelopen veertig jaar al uit. Daartussen zaten ook een boel bijzondere exemplaren. Wij konden het niet laten en zochten een paar gekke apparaten voor je uit.

Ladyphones: hevige trend in de ‘zeroes’

ladyphones samsung allure s sim only simyoOpeens waren ze er, vooral tussen 2005 en 2010: ladyphones, mobiele telefoons speciaal voor vrouwen. Kleurrijke toestellen die vooral opvielen door hun opvallende ontwerp en die vaak extra apps hadden speciaal gericht op vrouwen. Denk daarbij aan shop-apps of een sport-app waarbij je calorieën telt. Rondom deze op de vrouw gerichte telefoons werden zelfs hele evenementen georganiseerd, zoals het Samsung LadyPhone Event in Amsterdam in 2009. Hier werd de Samsung Allure S gelanceerd, een van de vele telefoons voor vrouwen. Rond 2010 verdween dit type mobieltje steeds meer. De reden? De opkomst van smartphones maakten het overbodig. Smartphones kon je immers ook steeds beter naar eigen wens aanpassen. Niet alleen qua software, maar ook aan de buitenkant met allerlei verschillende hoesjes.

Eén van de markantste Nokia-creaties: Nokia 7600

Nokia 7600 sim only simyoZoals je in dit lijstje kunt zien, is Nokia een van de hofleveranciers van gekke, opvallende telefoons. Eentje die niet mag ontbreken is de markante Nokia 7600. Inderdaad, een ronde telefoon! Hij kwam uit in 2003 en viel op met zijn kleurenscherm en de knoppen die daar omheen waren geplaatst. Nokia experimenteerde op dat moment druk met telefoons en dit is misschien wel een van de opvallendste. Handig was anders: zo moest je twee handen gebruiken om te sms’en. In de T9-tijd eigenlijk een doodzonde natuurlijk ;-). Compleet was ‘ie wel, zo had de Nokia 7600 ook een 0,3-megapixelcamera en startknop, vergelijkbaar met de homeknop zoals we die nu kennen.

Nog een opmerkelijke Nokia: de N-Gage

nokia n gage sim only simyoWe blijven nog even bij Nokia, want in 2003 bracht het nóg een opvallende smartphone uit: de Nokia N-Gage. Hetzelfde jaar, maar een totaal ander type telefoon. De Nokia N-Gage was namelijk een echte gametelefoon die qua design was vormgegeven als controller. In het midden? Een 2,1-inch scherm om op te gamen. Over spelletjes gesproken, daaraan was ook geen gebrek. Rally rijden met Colin McRae Rally 2005? Check. Potje voetballen? Kon met FIFA 2004 en 2005. En je kon óók nog eens The Sims spelen. Toch werd de telefoon geen succes: Nokia verkocht ongeveer 2 miljoen exemplaren van de N-Gage, wat ver onder de doelstelling lag. De verklaring? Echt praktisch was de telefoon niet. Zo moest je bellen door de onderkant van de N-Gage tegen je gezicht te houden. Gezien de vorm die de telefoon daardoor had, werd de N-Gage daarom ook wel de ‘Taco Phone’ genoemd.

siemens xelibri 6 sim only simyoSiemens Xelibri 6: high-tech poederdoos

2003 lijkt het jaar te zijn waarin alles op gebied van telefoonontwerpen kon. Een van de gekste creaties was misschien wel de Siemens Xelibri 6. Dit was een uitklaptelefoon met het ontwerp van een poederdoos. Daarmee zou je het inderdaad een ladyphone kunnen noemen. De ultieme ladyphone misschien wel, want hij beschikte over twee ingebouwde spiegels.

Toshiba G450: uniek in zijn (gekke) soort

toshiba g450 sim only simyoDe Toshiba G450 uit 2008 is ook zo’n one of a kind telefoon. Qua uiterlijk lijkt het niet eens op een telefoon, maar meer op een MP3-speler. En dat was ook precies wat deze telefoon óók was. Eigenlijk een MP3-speler waarmee je ook kon bellen. Supercompact en daardoor makkelijk mee te nemen, maar behalve muziek luisteren bood ‘ie niet veel meer. Tóch een leuke, opmerkelijke telefoon!

Vierkant Android-toestel: de Motorola Flipout

motorola flipout sim only simyoVierkante telefoons zijn er ook, zoals de Motorola Flipout uit 2010. Deze telefoon bewijst dat ook toestellen uit het smartphonetijdperk nogal afwijkende designs konden hebben. De Flipout draaide namelijk op Android, versienummer 2.1 Eclair om precies te zijn. Hij had zowel een touchscreen (van 2,8 inch) als QWERTY-toetsenbord. Omdat het uitdraaibaar was, was het een heel compacte telefoon waarbij je het scherm uit het toestel kon draaien. Ook had de telefoon best aardige specificaties. Zo had ‘ie 512 MB werkgeheugen en een 3,15-megapixelcamera. Opmerkelijk apparaat uit vervlogen tijden!

Telefoon met twee schermen: LG DoublePlay

LG DoublePlay sim only simyoRonde telefoons, uitdraaibare vierkante telefoons… dacht je alles gezien te hebben? Dan ken je de LG DoublePlay nog niet. Een Android-telefoon uit 2011 met 2 GB opslag, 512 MB werkgeheugen én… twee schermen, mét een QWERTY-toetsenbord. Het ene scherm zat tussen het toetsenbord in, het andere scherm was uitschuifbaar met een formaat van 3,5 inch. Nóg zo’n type telefoon die je niet vaak ziet!

De twee gezichten van de Yotaphone 2

Yotaphone 2 sim only simyoEen smartphone en e-reader in een, dat is eigenlijk de beste samenvatting van de Yotaphone 2 uit 2014. Op het oog was dit een doodnormale smartphone: rechthoekig ontwerp, normaal scherm… tot je ‘m omdraaide. Aan de achterkant van deze telefoon zat namelijk een e-inkt scherm. Inderdaad, het scherm van een e-reader. Een display dat nauwelijks stroom verbruikte en waarop je prima mails kon lezen of foto’s op kon tonen. Leuke gimmick, maar vanwege zijn hoge prijskaartje geen doorslaand succes.

Ladyphones en gekke toestellen: iets van vroeger?

Zo zie je maar weer: over de jaren heen kwamen er een boel gekke, opmerkelijke telefoons uit. ‘Vroeger’ stond het ‘concept’ van de mobiele telefoon nog niet zo vast als nu. Daarom werd er druk geëxperimenteerd. Nu staat het wel vast hoe een telefoon eruit moet zien: rechthoekig, met touchscreen en dan ben je er wel.

Veel geëxperimenteerd wordt er daardoor niet, al komen er sporadisch buigbare telefoons, zoals de LG G Flex, uit en zijn fabrikanten voorzichtig bezig met opvouwbare schermen. Jammer? Of toch niet? In elke prijsklasse is er nu wel een goede smartphone verkrijgbaar, waardoor je sneller een Sim Only abonnement kunt nemen omdat je het bedrag voor een telefoon makkelijker in een keer kunt betalen. Niet lenen, maar kopen: een goede ontwikkeling, toch?

Wat vind jij de gekste telefoon ooit?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.