Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

iPhone opladen? Zo doe je het
Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Iphone opladen? Zo doe je het

We scrollen wat af, we appen onze vingers lam en we willen digitaal op de hoogte blijven van alle nieuwtjes. Maar de batterij van onze allemansvriend, de iPhone, heeft ook wat oplaadtijd nodig. Hoe laad je nou precies je iPhone op? Dat lees je in dit blog.

Opladen: draadloos of met kabel

Je iPhone kun je op twee manieren opladen: je kunt je iPhone draadloos opladen of volgens de ‘ouderwetse’ manier opladen met de oplaadkabel. Het draadloos opladen klinkt flitsend, maar in praktijk is het vooral handig. De oplader verzendt stroom via een magnetisch veld naar de accu van je telefoon. Draadloze opladers komen in allerlei maten en vormen; telefoonhoesjes, matjes, ronde platte schijfjes en zelfs geïntegreerd in lampen, meubels en speakers. En allemaal doen ze één ding: opladen zonder dat je je iPhone met kabel hoeft in te pluggen. Op de ‘normale’ manier opladen gaat via de meegeleverde kabel die je aansluit op de kabel-ingang van je telefoon. Je kunt er vervolgens voor kiezen of je deze kabel aansluit op een powerbank (een portable oplader zonder stekker), je laptop of inplugt in de meegeleverde stekker.

Opladen doe je zo

Schieten de cijfers van je batterijpercentage onder de 10%? Dan geeft je iPhone zelf aan dat je hem op moet laden. Hieronder lees je stap voor stap hoe je je iPhone oplaadt op de ouderwetse manier, mét kabel.

Stap 1: De kabel en de stekker

Pak de originele kabel en de originele stekker uit de meegeleverde iPhone-doos. Een neppe of spotgoedkope kabel en stekker werken niet goed. Dit komt door nieuwe Apple updates, waardoor deze niet meer werken of zelfs schadelijk zijn voor je telefoon. Plug de kabel met USB-uitgang in de stekker en het andere uiteinde in je iPhone en stop de stekker in het stopcontact. Je kunt er ook voor kiezen om de meegeleverde kabel aan je laptop te hangen,. Heb je een MacBook? Dan kan het zijn dat je een koppelstukje nodig hebt om de kabel alsnog met je MacBook te laten verbinden.

Stap 2: Je iPhone laadt op

Wanneer je iPhone verbinding maakt met de oplader zul je op de plek van het batterij-icoontje op je scherm rechts bovenin een bliksemschicht-icoontje zien verschijnen. Als je iPhone op geluid staat zul je ook een connectie-geluid horen, of een lichte trilling voelen. Goed nieuws! Want nu weet je zeker dat je het kabeltje goed hebt ingeplugd.

Stap 3: Even geduld

Bij het iPhone model 8 of nieuwer kost het opladen van 0 tot 38% ongeveer tussen de 30 en 35 minuten. Heb je een oudere iPhone, dan kan het zijn dat de conditie van je batterij niet optimaal meer is en je batterij een stuk langer nodig heeft om op te laden, en sneller weer leeg is. Bij elk iPhone model werkt het principe van het opladen hetzelfde, soms heeft Apple ervoor gekozen om nieuwere iPhones een andere kabelingang te geven, dus dan kan het kabeltje er anders uitzien. Benieuwd naar de gezondheid van jouw batterij? Ga dan naar ‘Instellingen’, ‘Batterij’ en ‘Batterijconditie’.

Stap 4: Oplaadtruc

Wanneer je je telefoon op vliegtuigmodus zet tijdens het opladen, laadt je telefoon veel sneller op. Deze modus zorgt ervoor dat de draadloze verbindingen die je normaal aan hebt staan (zoals Wifi of Bluetooth) tijdelijk uitgezet worden. . Let op: wanneer je deze modus aanzet kunnen mensen je tijdelijk niet bellen, je kunt niet gebruik maken van de internetbundel van je Sim Only abonnement internetten, sms'en of appen. Je kunt natuurlijk ook je telefoon helemaal uitzetten, dan zorg je er ook voor dat je telefoon sneller oplaadt, maar de vliegtuigmodus aanzetten is natuurlijk veel makkelijker.

Handig om te weten bij het opladen

Een slimme iPhone-gebruiker kent de klappen van de zweep. Wanneer je batterijpercentage in de kleine cijfers schiet, is het hoog tijd om hem op te laden. Maar er bestaan wat foefjes waardoor jouw iPhone-batterij een stuk langer meegaat.

Blijf up-to-date

Wanneer je helemaal up-to-date bent, heb je de allerlaatste versie van iOS geïnstalleerd. En dat is niet alleen goed nieuws voor je besturingssysteem, maar ook voor je batterij. Apple komt continu met slimme verbeteringen om alles uit je batterij te halen, dus zonde wanneer jij niet kunt profiteren van deze fijne updates.

Apps op de achtergrond

Heb je veel apps openstaan die je eigenlijk niet aan het gebruiken bent? Een slimme batterij-bespaarder sluit deze apps af. Zo voorkom je dat apps op de achtergrond je batterij leegtrekken, terwijl je ze eigenlijk niet gebruikt. Daarnaast is het zonde van je Sim Only MB’s. Dit kun je ook in je instellingen aanpassen. Ga naar ‘Algemeen’ en schakel ‘Ververs apps op achtergrond’ uit. Daaronder zie je direct in één oogopslag welke apps je wel wilt laten draaien, zoals Spotify of WhatsApp bijvoorbeeld.

De helderheid

Sommige instellingen van je iPhone kunnen behoorlijk wat energie verbruiken. Zoals de helderheid van je beeldscherm. Hoe hoger de helderheid, hoe meer energie dit kost en hoe sneller je je iPhone moet opladen. Met Auto-helderheid zorgt je iPhone ervoor dat je scherm automatisch wordt aangepast aan de hoeveelheid omgevingslicht. Kortom: geen verspilling van je batterij. Ga naar ‘Instellingen’, ‘Algemeen’, ‘Toegankelijkheid’, ‘Aangepaste weergave’ en ‘Pas automatisch aan’.

Batterij besparen

Zet je iPhone op de handige energiebesparingsmodus. Zodra je iPhone aangeeft nog maar 20% aan batterij te hebben, kun je met deze handige instelling net wat langer met je batterij doen. En dat is natuurlijk heel mooi meegenomen! Ga naar ‘Instellingen’, ‘Batterij’ en ‘Energiebesparingsmodus’.

Wil je nog meer lezen over het opladen van je iPhone?

Alles weten over het opladen en draadloos opladen van je telefoon? Of wil je tot in de kleine puntjes op de hoogte zijn van alle feiten en fabeltjes over hoe je je telefoon batterij optimaal gebruikt? Je leest er alles over in dit blog.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.