.

iPhone terug naar fabrieksinstellingen: zo werkt het
Terug naar overzicht
10,788x gelezen

Zorgen de kuren van je iPhone voor grote ergernissen of wil je je iPhone verkopen? Dan is dit blog voor jou, want in dit blog lees je hoe je je iPhone kunt oplappen en leegmaken door hem terug te zetten naar fabrieksinstellingen.

Back it up: veilig je apps en contacten bewaren

Voordat je aan het echte werk begint, is het zaak om al je documenten, contacten, apps en foto’s veilig te bewaren. Kortom: maak een back-up. Je wilt natuurlijk niet je soepele selfie of handige contacten verliezen aan de grillen van je telefoon. Wanneer je je telefoon terugzet naar fabrieksinstellingen, worden alle telefoongegevens echt gewist van je telefoon. Want de naam zegt het al: je iPhone gaat terug naar de instellingen die hij vanuit de fabriek heeft meegekregen, inclusief de allerlaatste iOS updates.

Reservekopie via iCloud

Heb je nog genoeg ruimte over in je iCloud? Dan kun je daar superhandig een reservekopie opslaan van je telefoon. Goed om te weten: je iPhone heeft hiervoor een batterijpercentage nodig van minimaal 50% en een verbinding met Wifi.

Stap 1

Heb je genoeg batterij? En ben je verbonden met Wifi? Zo ja, ontgrendel je iPhone.

Stap 2

Ga naar ‘Instellingen’, selecteer je iCloud-accountnaam en klik op ‘iCloud’.

Stap 3

Klik op ‘iCloud-reservekopie’ om dit aan te zetten. Staat het al aan? Dan zie je dit vanzelf.

Stap 4

Klik op ‘Maak nu een reservekopie’ en je iPhone maakt een kopie. Is je iPhone klaar met de kopie? Dan zie je dat de knop ‘Maak nu reservekopie’ weer clickable is. Daaronder zie je direct ‘Nieuwste geslaagde reservekopie’ staan met de datum en tijd.

Reservekopie via iTunes

Geen ruimte in je iCloud of wil je liever een reservekopie maken via je Mac of Windows PC? Dat kan ook. Houd je telefoonkabel en iPhone in de aanslag.

Stap 1

Open iTunes op je Mac(Book) of Windows computer.

Stap 2

Sluit vervolgens je iPhone aan op de computer met de meegeleverde iPhone-kabel.

Stap 3

Waarschijnlijk vraagt je iPhone nu of je de computer wilt vertrouwen. Ontgrendel dan je iPhone en klik op ‘Vertrouw’.

Stap 4

Zie je de iPhone in de bovenbalk (onder de play- en volumebalk ) van je iTunes-scherm verschijnen? Hebbes! Klik hierop.

Stap 5

Klik vervolgens op ‘Maak reservekopie’. Is de reservekopie helemaal gelukt? Dan zie je, net als bij de back-up via je iCloud staan, ‘Nieuwste reservekopie’ met de datum en tijd.

Terug naar fabrieksinstellingen met je iPhone

We leggen je hieronder haarfijn uit hoe je je iPhone terug naar de fabrieksinstellingen zet. Voordat je hieraan begint stellen we je de hamvraag: heb je (zoals hierboven beschreven) al een back-up van je iPhone gemaakt?

Stap 1

Zorg dat je iPhone in ieder geval 50% is opgeladen. Zo niet, hang hem aan de oplader terwijl je hem terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Stap 2

Ga naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘Algemeen’.

Stap 3

Scrol naar ‘Stel opnieuw in’ en klik op ‘Wis alle inhoud en instellingen’.

Stap 4

Bevestig dit en wacht totdat je iPhone volledig is teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Laat je iPhone gedurende dit proces even met rust.

Terug naar fabrieksinstellingen via je Mac(Book)

Voor deze methode heb je een Mac of MacBook nodig met de allerlaatste macOS Big Sur. Gebruik je een oudere versie van macOS, zoals Mojave? Dan heb je voor deze methode je iTunes nodig. Checken welke macOS je hebt? Ga naar het appeltje linksboven op je scherm, klik op ‘Over deze Mac’ en je krijgt een schermpje te zien met de macOS.

Stap 1

Koppel je iPhone met het meegeleverde iPhone-kabeltje aan je Mac of MacBook.

Stap 2

Open Finder (of iTunes) en selecteer het desbetreffende apparaat.

Stap 3

Wanneer je via iTunes verbonden is, vind je je apparaat onder de play-button en volumebalk in het iTunes-scherm. Wanneer je via je Finder verbonden bent, vind je je iPhone in de linkerbalk van je Finder-scherm.

Stap 4

Selecteer je iPhone in de balk en klik op ‘Algemeen’.

Stap 5

In dit scherm kun je kiezen uit ‘Reservekopie’, maar ook de optie ‘Herstel iPhone’. Selecteer deze optie.

Stap 6

Je iPhone wordt nu teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Laat je iPhone gedurende dit proces even met rust.

De herstelmodus

Sommige iPhones, vooral de nieuwste serie iPhones, vragen om een herstelmodus voordat je je telefoon kunt wissen. Deze modus zorgt ervoor dat je iPhone teruggezet kan worden naar de fabrieksinstellingen. Hoe je dit doet? Zo dus:

iPhone 8 of nieuwer

Heb jij een iPhone 8 (bij Simyo te koop als iPhone 8 Refurbished), of een iPhone boven de 8-serie? Druk dan op de volume omhoog-knop, en druk daarna op de volume omlaag-knop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt en je ziet het scherm van de herstelmodus verschijnen.

iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod Touch?

Heb jij een iPhone 7, iPhone 7 Plus of iPod Touch? Druk dan tegelijkertijd op de zijknop en de volume omlaag-knop. Houd de knoppen ingedrukt totdat je het scherm van de herstelmodus ziet verschijnen.

iPhone 6s of ouder

Heb je een iPhone 6s of ouder? Druk de thuisknop (homebutton) en de zijknop tegelijk in, en wacht heel even. Je ziet vanzelf het scherm van de herstelmodus verschijnen.

Te koop: iPhone

Ga jij je iPhone verkopen, en heb je hem daarom teruggezet naar de fabrieksinstellingen? Snappen we! Met jouw Sim Only abonnement of eSIM hoef je niets te regelen. Jouw simkaart en dus jouw nummer en abonnement reizen gewoon met je mee naar je nieuwe telefoon. Lekker makkelijk! Krijg je een nieuwe telefoon waarmee je razendsnel wil streamen, surfen en Instagrammen? Dan kun jij maandelijks je Sim Only abonnement naar jouw wens aanpassen via Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app.

In het bezit van een Samsung of Android telefoon? Lees dan dit blog met een stappenplan voor het terugzetten van de Android naar fabrieksinstellingen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.