Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

iPhone terug naar fabrieksinstellingen: zo werkt het
Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

iPhone terug naar fabrieksinstellingen: zo werkt het

Zorgen de kuren van je iPhone voor grote ergernissen of wil je je iPhone verkopen? Dan is dit blog voor jou, want in dit blog lees je hoe je je iPhone kunt oplappen en leegmaken door hem terug te zetten naar fabrieksinstellingen.

Back it up: veilig je apps en contacten bewaren

Voordat je aan het echte werk begint, is het zaak om al je documenten, contacten, apps en foto’s veilig te bewaren. Kortom: maak een back-up. Je wilt natuurlijk niet je soepele selfie of handige contacten verliezen aan de grillen van je telefoon. Wanneer je je telefoon terugzet naar fabrieksinstellingen, worden alle telefoongegevens echt gewist van je telefoon. Want de naam zegt het al: je iPhone gaat terug naar de instellingen die hij vanuit de fabriek heeft meegekregen, inclusief de allerlaatste iOS updates.

Reservekopie via iCloud

Heb je nog genoeg ruimte over in je iCloud? Dan kun je daar superhandig een reservekopie opslaan van je telefoon. Goed om te weten: je iPhone heeft hiervoor een batterijpercentage nodig van minimaal 50% en een verbinding met Wifi.

Stap 1

Heb je genoeg batterij? En ben je verbonden met Wifi? Zo ja, ontgrendel je iPhone.

Stap 2

Ga naar ‘Instellingen’, selecteer je iCloud-accountnaam en klik op ‘iCloud’.

Stap 3

Klik op ‘iCloud-reservekopie’ om dit aan te zetten. Staat het al aan? Dan zie je dit vanzelf.

Stap 4

Klik op ‘Maak nu een reservekopie’ en je iPhone maakt een kopie. Is je iPhone klaar met de kopie? Dan zie je dat de knop ‘Maak nu reservekopie’ weer clickable is. Daaronder zie je direct ‘Nieuwste geslaagde reservekopie’ staan met de datum en tijd.

Reservekopie via iTunes

Geen ruimte in je iCloud of wil je liever een reservekopie maken via je Mac of Windows PC? Dat kan ook. Houd je telefoonkabel en iPhone in de aanslag.

Stap 1

Open iTunes op je Mac(Book) of Windows computer.

Stap 2

Sluit vervolgens je iPhone aan op de computer met de meegeleverde iPhone-kabel.

Stap 3

Waarschijnlijk vraagt je iPhone nu of je de computer wilt vertrouwen. Ontgrendel dan je iPhone en klik op ‘Vertrouw’.

Stap 4

Zie je de iPhone in de bovenbalk (onder de play- en volumebalk ) van je iTunes-scherm verschijnen? Hebbes! Klik hierop.

Stap 5

Klik vervolgens op ‘Maak reservekopie’. Is de reservekopie helemaal gelukt? Dan zie je, net als bij de back-up via je iCloud staan, ‘Nieuwste reservekopie’ met de datum en tijd.

Terug naar fabrieksinstellingen met je iPhone

We leggen je hieronder haarfijn uit hoe je je iPhone terug naar de fabrieksinstellingen zet. Voordat je hieraan begint stellen we je de hamvraag: heb je (zoals hierboven beschreven) al een back-up van je iPhone gemaakt?

Stap 1

Zorg dat je iPhone in ieder geval 50% is opgeladen. Zo niet, hang hem aan de oplader terwijl je hem terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Stap 2

Ga naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘Algemeen’.

Stap 3

Scrol naar ‘Stel opnieuw in’ en klik op ‘Wis alle inhoud en instellingen’.

Stap 4

Bevestig dit en wacht totdat je iPhone volledig is teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Laat je iPhone gedurende dit proces even met rust.

Terug naar fabrieksinstellingen via je Mac(Book)

Voor deze methode heb je een Mac of MacBook nodig met de allerlaatste macOS Big Sur. Gebruik je een oudere versie van macOS, zoals Mojave? Dan heb je voor deze methode je iTunes nodig. Checken welke macOS je hebt? Ga naar het appeltje linksboven op je scherm, klik op ‘Over deze Mac’ en je krijgt een schermpje te zien met de macOS.

Stap 1

Koppel je iPhone met het meegeleverde iPhone-kabeltje aan je Mac of MacBook.

Stap 2

Open Finder (of iTunes) en selecteer het desbetreffende apparaat.

Stap 3

Wanneer je via iTunes verbonden is, vind je je apparaat onder de play-button en volumebalk in het iTunes-scherm. Wanneer je via je Finder verbonden bent, vind je je iPhone in de linkerbalk van je Finder-scherm.

Stap 4

Selecteer je iPhone in de balk en klik op ‘Algemeen’.

Stap 5

In dit scherm kun je kiezen uit ‘Reservekopie’, maar ook de optie ‘Herstel iPhone’. Selecteer deze optie.

Stap 6

Je iPhone wordt nu teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Laat je iPhone gedurende dit proces even met rust.

De herstelmodus

Sommige iPhones, vooral de nieuwste serie iPhones, vragen om een herstelmodus voordat je je telefoon kunt wissen. Deze modus zorgt ervoor dat je iPhone teruggezet kan worden naar de fabrieksinstellingen. Hoe je dit doet? Zo dus:

iPhone 8 of nieuwer

Heb jij een iPhone 8, of een iPhone boven de 8-serie? Druk dan op de volume omhoog-knop, en druk daarna op de volume omlaag-knop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt en je ziet het scherm van de herstelmodus verschijnen.

iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod Touch?

Heb jij een iPhone 7, iPhone 7 Plus of iPod Touch? Druk dan tegelijkertijd op de zijknop en de volume omlaag-knop. Houd de knoppen ingedrukt totdat je het scherm van de herstelmodus ziet verschijnen.

iPhone 6s of ouder

Heb je een iPhone 6s of ouder? Druk de thuisknop (homebutton) en de zijknop tegelijk in, en wacht heel even. Je ziet vanzelf het scherm van de herstelmodus verschijnen.

Te koop: iPhone

Ga jij je iPhone verkopen, en heb je hem daarom teruggezet naar de fabrieksinstellingen? Snappen we! Met jouw Sim Only abonnement of eSIM hoef je niets te regelen. Jouw simkaart en dus jouw nummer en abonnement reizen gewoon met je mee naar je nieuwe telefoon. Lekker makkelijk! Krijg je een nieuwe telefoon waarmee je razendsnel wil streamen, surfen en Instagrammen? Dan kun jij maandelijks je Sim Only abonnement naar jouw wens aanpassen via Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app.

In het bezit van een Samsung of Android telefoon? Lees dan dit blog met een stappenplan voor het terugzetten van de Android naar fabrieksinstellingen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.