Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

ios 12 nieuw besturingssysteem iphone sim only simyo
Terug naar overzicht
829x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Alles over iOS 12, het nieuwe iPhone-besturingssysteem

Misschien heb je de melding op je iPhone al gekregen: iOS 12 is beschikbaar! Dit is het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone dat je nu kunt installeren. Wat is er nieuw aan iOS 12? Lees hier alle ins en outs.

Wat is iOS?

wat is ios 12 sim only simyoiOS is het besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Apple komt hiervoor elk jaar met een grote update en dit jaar is dat iOS 12. Het is de opvolger van iOS 11 en bevat een hele verzameling aan grote én talloze kleine verbeteringen. Tipje van de sluier: iOS 12 heeft een nieuwe instelling waarmee je applimieten kunt instellen. Handig om een app niet te vaak te gebruiken en om data te besparen van je Sim Only internetbundel!

Van heel veel verbeteringen merk je niet zoveel. Dit zijn zogenaamde bugfixes die kleine foutjes oplossen zodat je iPhone beter werkt. Het zijn piepkleine verbeteringen die het besturingssysteem zuiniger en sneller maken zonder dat er meer werk wordt verwacht van de hardware in je iPhone. iOS 12 is tegelijkertijd met de nieuwe iPhones gelanceerd.

De belangrijkste vernieuwingen van iOS 12

Naast de ontelbare bugfixes en kleine verbeteringen zitten er in iOS 12 ook een paar belangrijke vernieuwingen. Die zetten we hieronder in het zonnetje.

Extra snel in gebruik

ios 12 extra snelle iphone sim only simyoDe allerbelangrijkste vernieuwing van iOS 12? Je iPhone wordt er een stuk sneller door. Zo starten apps tot wel 40 procent sneller op. Ook handig: de camera opent tot 70 procent sneller als je via het vergrendelscherm naar rechts veegt. Daarnaast kun je nog sneller een berichtje typen, want het toetsenbord verschijnt tot 50 procent sneller. Laatste snelheidsverhoging? Het deelvenster, om bijvoorbeeld een foto supersnel te versturen, verschijnt twee keer zo snel.

Schermtijd: zo zit je niet te vaak op je telefoon

ios 12 app limits applimiet sim only simyoVind je stiekem weleens dat je soms te vaak op je telefoon zit? iOS 12 bevat een mooie verbetering die je hiervan bewust maakt. Je iPhone houdt namelijk met iOS 12 de tijd bij dat het scherm aan staat en je dus de telefoon gebruikt. Extra handig: met App Limits kun je instellen dat je bepaalde apps maar een bepaalde hoeveelheid tijd per dag mag gebruiken. Ideaal om je tijd niet te verdoen aan onnodig lang je Instagram-tijdlijn door te scrollen. Nog een voordeel: je bespaart zo aardig wat MB’s van je Sim Only internetbundel, die je mooi ergens anders voor kunt gebruiken. En zo voorkom je dus ook mooi een telefoonverslaving.

Een minder druk notificatiescherm

ios 12 minder notificaties notificatiescherm sim only simyoMet iOS 12 neemt Apple het notificatiescherm van je iPhone op de schop. Notificaties van dezelfde app bundelt je telefoon tegenwoordig. Zo oogt het vergrendelscherm van je iPhone een stuk rustiger en overzichtelijker, zonder dat je extra tijd kwijt bent aan het lezen van alle meldingen.

Extra mooie portretfoto’s

ios 12 camera app verbeterde portret modus iphone sim only simyoiOS 12 brengt ook een paar verbeteringen aan de camera-app met zich mee. De beste aanvulling? De verbeterde modus om portretfoto’s te maken. Hiermee kan de achtergrond  onscherp worden gemaakt, zodat het gezicht op de foto extra goed naar voren komt. Ook leuk: dankzij deze modus kun je bij allerlei soorten foto’s spelen met de scherptediepte. Bijzonder leuke update!

Siri nog handiger en behulpzamer met Siri Shortcuts

ios 12 siri shortcuts sim only simyoEen andere mooie verbetering in iOS 12 zit ‘m in Siri, de spraakassistent van het besturingssysteem. Het heeft nu Siri Shortcuts, een functie waarmee je op basis van een spraakopdracht je telefoon meerdere handelingen laat uitvoeren. Voorbeeld: zeg je tegen Siri dat je gaat slapen? Dan kun je instellen dat Siri een welterustenberichtje naar je geliefde stuurt, dat HomeKit de kachel thuis uitzet en dat de wekker voor de volgende dag aan staat. Wat een paar woordjes al wel niet kunnen regelen!

Memoji: je eigen Emoji maken!

ios 12 momoji emoji maken iphone sim only simyoApple introduceerde vorig jaar de Animoji. Hierbij neemt je gezicht, die je met de selfiecamera ziet, de vorm aan van een Emoji. Daar doet de fabrikant met iOS 12 een schepje bovenop. Je kunt namelijk een Memoji maken. Inderdaad, je eigen, unieke Emoji. Let je er wel een beetje op dat je de groeps-app niet helemáál volspamt? ;-). Goed om te weten: dit werkt alleen met de iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xs Max en iPhone XR.

Deze apparaten krijgen iOS 12

iOS 12 is sinds medio september beschikbaar om te downloaden. Hieronder zie je een lijst van alle apparaten die geschikt zijn voor iOS 12:

 • iPhone 5s
 • iPhone SE
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone Xs
 • iPhone Xs Max
 • iPhone XR
 • iPad mini 2
 • iPad mini 3
 • iPad mini 4
 • iPad, vijfde generatie
 • iPad Air
 • iPad Air 2
 • iPad 9,6 inch
 • iPad Pro 9,7 inch
 • iPad Pro 10,5 inch
 • iPad Pro 12,9 inch, eerste generatie
 • iPad Pro 12,9 inch, tweede generatie
 • iPad Touch, zesde generatie

iOS 12 installeren, zo doe je dat!

ios 12 installeren iphone sim only simyoStaat jouw apparaat ertussen? Top! Dan kun je iOS 12 installeren. Zorg er wel voor dat je telefoon is verbonden met een wifi-netwerk en sluit ‘m eventueel aan op het stroom. Het updaten kan namelijk even duren. iOS 12 installeren doe je zo:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Algemeen’.
 • Druk op ‘Software-update’.
 • Je kunt nu iOS 12 installeren.

Wat vind jij de beste verbetering van iOS 12?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.