.

Terug naar overzicht
7,876x gelezen

Stel je voor dat je vanuit je bed met je smartphone alvast een kop koffie kan zetten. Lekker, hè? Waar dit een aantal jaren geleden nog tot de verre toekomst werd gerekend, is dit tegenwoordig de realiteit. Steeds meer gadgets beschikken over wifi en dit biedt veel nieuwe mogelijkheden. Lees in dit blog meer over ‘slimme’ huishoudelijke apparaten die je met je smartphone kan bedienen.

Thuiskomen in een warm huis

Veel huishoudens zijn tegenwoordig al uitgerust met een slimme thermostaat. De thermostaat staat daarbij in verbinding met het internet en kan je met je smartphone bedienen. Hiernaast programmeert het zichzelf en past ‘ie zich automatisch aan jouw leefritme aan. De thermostaat leert welke temperaturen jij prettig vindt in de verschillende kamers van je huis en brengt de temperatuur omlaag als je niet thuis bent. Dit kan ook nog eens veel schelen op je energierekening.

Creëer sfeer met je smartphone

Doe jij ’s avonds de lichten nog uit met een schakelaar? Met de Philips Hue-collectie gebruik je hier je smartphone voor. Via een app creëer jij de sfeer in huis. Zo pas jij de kleuren van het licht aan bij een spannende film. Daarnaast kan je timers instellen in om te besparen op je energie rekening. Handig, want zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je het licht bent vergeten uit te doen.

Daarnaast kan je de lampen ook gebruiken als notificatiemelder of wekker. Zo stel je bijvoorbeeld in dat jouw lamp rood wordt wanneer je een berichtje ontvangt of dat jouw lamp naar blauw schakelt wanneer je beste vriend belt.

Nooit meer wachten op je was

Er bestaan ook al verschillende ‘slimme wasmachines’. Deze wasmachines kunnen ook bediend worden met je smartphone. Zo krijg je een berichtje wanneer de wasbeurt klaar is en daarnaast selecteert de wasmachine zelf het beste wasprogramma op basis van de hoeveelheid en kleur van de was. Dit is erg slim, want zo kan je op afstand je wasmachine bedienen. Niet meer wachten om het huis uit te gaan, omdat je de wasmachine nog moet uitzetten. Het enige wat je wel nog even zelf moet doen, is de was in de machine stoppen en er uit halen.

Ping! Je favoriete bakkie koffie staat klaar

Steeds vaker verschijnen er slimme koffiezetapparaten op de markt, zoals de Saeco GranBaristo Avanti Via een app stel je jouw favoriete koffie samen en sla je ‘m op in je favorieten. Zo serveert elk slim koffiezetapparaat jouw favoriete bakkie. Gewoon vanaf je werkplek. Je moet hem dan alleen wel nog even zelf gaan ophalen of een collega lief aankijken.

App jij al met je stofzuiger of koelkast?

Ken je dat, dat je in de supermarkt loopt en denkt: had ik nou nog yoghurt of niet? Zo kan je aan je koelkast vragen om een afbeelding te sturen van de inhoud wanneer je boodschappen aan het doen bent. Zoals al eerder verteld, zijn er een aantal apparaten die het mogelijk maken om mee te appen. Zo kan je, naast de wasmachine, ook al op afstand, aan je stofzuiger vragen om de woonkamer te stofzuigen. En dan ga je thuis met je yoghurtje op de bank zitten en app je ondertussen je stofzuiger even om de woonkamer te stofzuigen. Erg slim!

Welke apparaten bedien jij al met je smartphone?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.