.

De beste apps van Google die je misschien niet kende
Terug naar overzicht
26,556x gelezen

Ooit gehoord van Sky Map, de Google Maps voor het heelal? Of de Jacquard-app waarmee je je telefoon kunt bedienen via de mouw van je jas? Vast niet. Natuurlijk kennen we allemaal Gmail, Google Translate en Chrome, maar van het gros van de Google-apps heb je ongetwijfeld nog nooit gehoord. Dit zijn de 6 interessantste en handigste onbekende apps van dit spraakmakende bedrijf!

Google Arts & Culture: uit de kunst!

Met de app Google Arts & Culture (Android en iOS, gratis) kun je onbeperkt van kunst genieten. Zonder dat je in de rij moet staan voor musea of dure entreetickets hoeft te kopen. Met de app kun je kunstwerken bekijken uit topexposities en door duizenden verhalen, foto’s, video’s en manuscripten bladeren. Zoom in op de kleinste details, volg rondleidingen die zijn samengesteld door experts en leer meer over de kunst die je bekijkt. Zelf curator spelen? Stel dan je eigen collecties samen en deel ze met vrienden.

 

Google Family Link: verantwoord internetten voor kinderen

Hoe zorg je dat je kind veilig en verantwoord omgaat met telefoons, tablets, internet en sociale media? Nou, bijvoorbeeld dankzij onze 7 tips. Maar je kunt ook de gratis app Google Family Link (Android en iOS) installeren. Daarmee kun je digitale huisregels instellen om je kind te begeleiden bij het leren, spelen en ontdekken op internet. Beheer bijvoorbeeld de apps van je kind door ze bij het downloaden goed- of af te keuren en stel limieten in voor de schermtijd.

 

Jacquard™ by Google: bedien je smartphone met de mouw van je jas

Een tijdje geleden schreven we over het Jacquard-jack van Google en Levi’s. De linkermouw van dit jack is een touchpad, waarmee je je smartphone veilig en snel kunt bedienen op de fiets. Met de app Jacquard™ by Google (Android en iOS, gratis) stel je precies in met wat voor gebaren je welke functies wilt activeren. Wrijf bijvoorbeeld even over de mouw om het volgende nummer op te zetten of een telefoontje op te nemen.

 

Science Journal: als jouw proefjes naar meer smaken

Schuilt er een Einstein in jou en doe je, vanuit je hobby of je beroep, graag proefjes? Download dan eens de gratis app Science Journal (Androiden iOS). Niet alleen kun je met de app notities en foto's maken om al je wetenschappelijke experimenten mee te documenteren. Ook kun je de sensoren van je telefoon gebruiken om onder meer licht, geluid, acceleratie en luchtdruk te meten (en grafisch weer te geven). Tof? Exact!

 

Vertrouwde Contacten: een oogje in het zeil

Met de app Vertrouwde Contacten (Android en iOS, gratis) kunnen jij en je familieleden of vrienden elkaar in de gaten houden in potentieel gevaarlijke situaties. Je kunt een aantal vertrouwde contacten instellen, die bijvoorbeeld jouw locatie kunnen opvragen. Antwoord je niet op een locatieverzoek, dan wordt je laatst bekende locatie doorgegeven (zelfs als je offline bent of je batterij leeg is). Voel je je onveilig? Dan kun je je locatie ook proactief met deze contacten delen.

 

 

Sky Map: Google Maps voor het heelal

Sky Map (Android, gratis) is een plattegrond van het heelal, waarmee je sterren, planeten en nevels kunt identificeren. Beweeg je je telefoon, dan beweegt de plattegrond mee. Cool: met de tijdreisfunctie kun je opzoeken hoe de hemel er op bepaald moment in het verleden uitzag. De app heette ooit Google Sky Map en werd ontwikkeld binnen het 20%-project van Google, waarin Google-medewerkers een vijfde van hun tijd mogen besteden aan zelfgekozen projecten. De app is later ‘gedoneerd’ aan de gemeenschap en wordt nu bijgehouden door vrijwilligers.

 

Google: hoe twee promovendi de wereld hebben veranderd

Google, je kunt er bijna niet omheen. Google.com is de meestbezochte website ter wereld. En waarschijnlijk gebruik je dagelijks Google-apps als Gmail, Google Maps en de browser Chrome. Of het mobiele besturingssysteem Android, net zoals miljarden andere mensen.

Naast software maakt Google ook hardware, waarond de Pixel-smartphones, de Chromecast voor draadloos streamen, de smart speaker Google Home, Google Wifi om thuis overal wifi te hebben, de virtual reality-bril Daydream en – over een tijdje – zelfrijdende auto’s. Tel je alles bij elkaar op, dan kom je tot een marktwaarde van maar liefst 766 miljard dollar, waarmee Google een van de grootste bedrijven ter wereld is.

Daardoor kunnen we gerust stellen dat Sergey Brin en Larry Page, de twee promovendi die Google in 1998 oprichtten, de wereld een beetje hebben veranderd. Dat heeft ze trouwens geen windeieren gelegd: samen hebben ze een vermogen van meer dan 100 miljard dollar.

Wat vind jij de leukste of handigste Google-app?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.