Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

gmail app apple mail tips sim only simyo
Terug naar overzicht
1,453x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips | Telefoons & Tech |

Slimme instellingen van populaire apps: Apple Mail en de Gmail app

Zowel iOS als Android heeft zijn eigen standaard mail-app. Voor de iPhone is dat Apple Mail, voor Android-smartphones is dat de Gmail app. Wij zochten voor beide apps de slimme instellingen voor je uit. Zo haal je extra veel uit jouw mail-app!

De Gmail app, standaard op je Android-telefoon

de gmail app sim only simyoOp Android-telefoons is Gmail een e-mail-app die standaard op de telefoon staat. Fabrikanten leveren ook vaak hun eigen mail-app met het toestel mee, maar van Gmail weet je zeker: die kun je gebruiken en is misschien wel een van de beste mail-apps.

Net als Apple Mail is het snel en makkelijk in gebruik. Toch zijn er ook veel verschillen. Je kunt bijvoorbeeld instellingen gewoon in de app zelf aanpassen. Wel zo makkelijk. Gmail is trouwens ook gratis beschikbaar voor de iPhone en je kunt, naast Gmail, ook andere mail-accounts toevoegen aan de Gmail-app.

Out-of-office instellen

gmail app out of office sim only simyoMet Gmail kun je gemakkelijk een out-of-office bericht instellen. Dit is een bericht dat automatisch wordt verstuurd naar degene die je een bericht hebben gestuurd. Handig als je op vakantie bent. Of als je een vaste dag in de week vrij bent en je op je werkmail een bericht ontvangt.

Zo stel je het in:

 • Open de Gmail-app.
 • Druk op de drie streepjes en druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op je account en daarna op ‘Automatisch antwoord’.
 • Druk op ‘Automatisch antwoord’.
 • Schuif de slider naast ‘Automatisch antwoord’ naar rechts.
 • Je kunt nu de periode instellen wanneer je afwezig bent en het onderwerp en bericht typen.
 • Eventueel kun je ook instellen dat het afwezigheidsbericht alleen wordt verstuurd als een contactpersoon je mailt. Er wordt dan niet gereageerd op bijvoorbeeld nieuwsbrieven.
 • Klaar? Druk op ‘Gereed’ om het automatische bericht bij afwezigheid definitief in te stellen.

Mail snoozen

Wil je buiten werktijd niet gestoord worden met werk gerelateerde e-mails? Dan kun je voor dit specifieke e-mailaccount de meldingen uitschakelen.

Zo stel je het in:

 • Open de Gmail-app.
 • Druk op de drie streepjes en druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op het account waarvan je meldingen wilt snoozen.
 • Druk op ‘Meldingen’.
 • Druk op ‘Geen’.
 • Je ontvangt van dit e-mailaccount nu geen meldingen meer bij nieuwe e-mail.

Vertrouwelijke modus instellen

gmail app vertrouwelijke modus sim only simyoWil je een mail versturen waarvan de inhoud niet voor iedereens ogen bestemd is? Met de vertrouwelijke modus kun je een paar instructies met de mail meesturen. Je kunt de mail beveiligen met een inlogcode en je kunt instellen hoe lang de mail te lezen is. Daarna vernietigt de mail zichzelf. Goed om te weten: dit kan alleen met een Gmail-account.

Zo stel je het in:

 • Open de Gmail-app.
 • Stel een mail op door rechtsonder op het pennetje te drukken.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes en dan op ‘Vertrouwelijke modus’.
 • Je kunt nu een vervaltijd instellen en een toegangscode instellen.
 • Als je de mail verstuurt, vul je aanvullende informatie in van degene die de mail ontvangt. Zoals zijn telefoonnummer.

Apple Mail, de gebruiksvriendelijke mail-app voor de iPhone

apple mail app sim only simyoOverzichtelijk, snel in gebruik en gebruiksvriendelijk: dát is Apple Mail, aangenaam! Apple Mail is de standaard mail-app voor de iPhone. Met de app kun je e-mailaccounts van alle soorten sites en providers gebruiken. Je kunt natuurlijk de app gebruiken om mails te sturen met je Apple ID-e-mailadres, maar ook Gmail of je KPN-mail is in te stellen in de mail-app van Apple. Mail staat bekend om zijn eenvoud. Je kunt alleen mail lezen en versturen. Wil je instellingen aanpassen? Dat kan alleen via de speciale ‘Instellingen’-app van je iPhone.

Hoe haal je alles uit de Apple Mail app?

Het is dus even zoeken naar de instellingen van Apple Mail, maar in het instellingenmenu kun je ‘settings’ aanpassen om alles uit Apple Mail te halen. Wij zochten een paar handige instellingen voor je uit.

Verwijderen of archiveren?

apple mail archiveren sim only simyoHou je van een opgeruimde Postvak IN? Je hebt twee keuzes om de boel opgeruimd te houden: mails verwijderen of archiveren. Door ze te verwijderen ben je ze definitief kwijt, door ze te archiveren verdwijnen mails uit Postvak IN, maar kun je ze later alsnog teruglezen. Je kunt Apple Mail zo instellen dat je mails verwijdert door in Postvak IN naar rechts te vegen en door een mail te archiveren door naar links te vegen.

Zo stel je in dat je bij elke mail kunt kiezen of je ‘m wilt archiveren:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mail’.
 • Druk op ‘Veegopties’.
 • Druk op ‘Veeg naar rechts’.
 • Selecteer ‘Archiveer’.

Databesparende maatregelen Apple Mail

Mail-apps verbruiken in principe niet veel data. De meeste mails bestaan alleen uit tekst en dat vereist maar enkele kb’s van je internetbundel. Toch kan het datagebruik oplopen als je bijvoorbeeld mails opent waarin afbeeldingen staan. Heb je een kleine Sim Only-internetbundel en wil je zuinig omspringen met je MB’s? Je kunt Mail zo instellen dat afbeeldingen niet automatisch laden als je een e-mail ontvangt. Deze worden pas geladen als je een mail opent.

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mail’.
 • Schuif de slider naast ‘Laad afbeeldingen’ naar links.

Je kunt ook instellen dat de app helemaal geen mobiele data mag verbruiken.

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mail’.
 • Schuif de slider naast ‘Mobiele data’ naar links.
 • Je kunt nu alleen via wifi mail ophalen.

Meer van een mail lezen zonder de mail te openen

Zodra je de Mail-app op je iPhone opent, zie je per e-mail al een klein voorproefje van de inhoud. Voorvertoning heet dat. Wist je dat je kunt instellen hoeveel je van een mail al kunt lezen zonder ‘m te openen? Ideaal om in een oogopslag te zien of de mail de moeite waard is om te lezen, want je krijgt nét iets meer van de inhoud mee.

Zo stel je het in:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mail’.
 • Druk op ‘Voorvertoning’.
 • Selecteer ‘5 regels’.

Bijlage versturen via Apple Mail

Met Apple Mail kun je bijlages versturen, maar de mogelijkheid is wel een beetje verborgen. Hieronder lees en zie je daarom hoe je bestanden toevoegt aan een mail.

Zo doe je dat:

 • Open Apple Mail.
 • Druk rechtsonder op het icoontje om een nieuwe mail op te stellen.
 • Stel in naar wie je de mail wilt verzenden en typ een bericht.
 • Druk daarna met je vinger op het bericht en hou het scherm ingedrukt.
 • Er verschijnt een keuzemenu.
 • Druk op het pijltje naar rechts.
 • Je kunt nu foto’s of video’s toevoegen door op ‘Voeg foto of video in’ te drukken.
 • Wil je een ander bestandstype versturen? Druk dan opnieuw naar rechts.
 • Druk nu op ‘Voeg bijlage toe’.
 • Je kunt nu een bestand toevoegen.

Slimme instellingen van die andere mail-app: Outlook

Simyo lekker bezigMet Apple Mail en Gmail heb je keuze uit twee zeer goede standaard e-mail-apps. Wil je tóch wat anders? Dan is de Outlook mail app een aanrader. Ook deze app heeft veel in zijn mars en er zijn allerlei slimme instellingen voor beschikbaar om de app naar je zin te maken.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.