Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Slimme Instellingen Outlook Simyo blog header
Terug naar overzicht
6,448x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Slimme instellingen van populaire apps: Outlook mobiel

Een alles-in-1 app om te mailen, contacten te beheren en je agenda te bekijken? Op mobiel is Outlook hiervoor de ideale mail-app. De app heeft veel mogelijkheden en daarom zochten we voor je uit wat slimme Outlook-instellingen zijn.

Slimme_Instellingen_Outlook_mobiel_veelzijdig_Simyo_blogOutlook, een veelzijdige alles-in-1 mail app

Outloo is een gratis app voor Android en iOS. Hij is van Microsoft, dat in 2014 de app Acompli kocht en deze vervolgens verder uitbouwde. Met de Outlook-app kun je meerdere mail-accounts tegelijk gebruiken. Je kunt e-mails versturen en ontvangen en het handige is dat Outlook je mail in twee hoofdmappen sorteert: prioriteit en overige. Zo zie je dus direct welke mail wél en niet belangrijk is. Een ander voordeel van Outlook is zijn veelzijdigheid. Je kunt de app namelijk ook gebruiken als agenda én je kunt contactpersonen beheren.

Hoe gebruik je Outlook mobiel optimaal?Slimme_Instellingen_Outlook_wat_is_outlook_mobiel_Simyo_blog

Outlook voor mobiel werkt snel en makkelijk. Het is snel klaar voor gebruik, maar met een paar instellingen gebruik je de app extra soepel.

Zo verbruikt Outlook extra weinig MB’s

Het mooie aan Outlook is dat het snel en soepel werkt zonder veel data te gebruiken. Handig in combinatie met een Sim Only abonnement met kleine internetbundel. Je kunt met een simpele instelling de app nog zuiniger met MB’s om laten gaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om externe afbeeldingen te blokkeren. Deze worden dus niet automatisch geladen en dat scheelt data van je internetbundel.

 • Open de ‘Outlook’-app.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk nu linksonder op het tandwieltje.
 • Druk op je e-mailaccount.
 • Schuif de slider naast ‘Externe afbeeldingen blokkeren’ naar rechts.

Outlook op mobiel extra beveiligen

Je e-mail, dat is alleen voor jouw ogen bedoeld. Toch zijn de meeste mail-apps met een druk op het icoontje in hun geheel toegankelijk. Outlook is een van de weinige apps die je kunt beveiligen met een vingerafdruk, mits je smartphone zo’n sensor heeft. Zo kan alleen jij de mail-app openen.

Zo beveilig je Outlook op iOS met een vingerafdruk

 • Open de ‘Outlook’-app.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk nu linksonder op het tandwieltje.
 • Scroll naar beneden.
 • Schuif onder ‘Voorkeuren’ de slider naast ‘Touch ID vereist’ naar rechts.
  • Deze instelling is niet mogelijk op een Android-telefoon.

Account toevoegen aan Outlook op mobiel

Wil je meerdere mail-accounts gebruiken? Met Outlook hoef je daar geen andere app voor te gebruiken. Je kunt in de app zelf meerdere mail-accounts gebruiken. Je moet ze dan wel toevoegen aan de app. Let wel: het kan per type mail-account verschillen hoe het werkt. We gaan daarom uit van een Google-account, omdat dit het meest gebruikt is.

Zo voeg je een mail-account van Google toe aan Outlook op mobiel

 • Open de ‘Outlook’-app.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk nu linksonder op het tandwieltje.
 • Druk op ‘Account toevoegen’.
 • Druk op ‘E-mailaccount toevoegen’.
 • Vul het e-mailadres in dat je wil gebruiken.
 • Log in op het mail-account en geef toestemming.
 • Je hebt nu het mail-account toegevoegd.

Meldingen beheren met Outlook op mobiel

Je kunt met de app instellen voor welke mails je wel en niet een melding krijgt. Zo word je niet continu lastiggevallen: Outlook brengt dan alleen de belangrijkste mails onder jouw aandacht door middel van een notificatie.

Zo stel je meldingen in met Outlook

 • Open de ‘Outlook’-app.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk nu linksonder op het tandwieltje.
 • Druk onder ‘E-Mail’ op ‘Meldingen’.
 • Hier kun je per account instellen voor welk type mails je meldingen krijgt:
  • ‘Postvakken IN met prioriteit en andere postvakken’.
  • ‘Alleen Postvakken IN met prioriteit’.
  • ‘Geen’.
 • Dit kun je voor elk toegevoegde mail-account los instellen.
 • Met ‘Geluid voor nieuwe e-mail’ of en wat voor geluid de app maakt als je een mailtje ontvangt.

Handtekening personaliseren

Je ziet ze vast weleens onder een mail: ‘verzonden vanaf mijn iPhone’ of iets in die richting. Ook Outlook heeft een standaard ‘handtekening’, zoals dit wordt genoemd. Mails die vanaf een iPhone via Outlook verstuurd worden hebben bijvoorbeeld een standaard afsluiting: ‘Outlook voor iOS downloaden’. Je kunt de handtekening veranderen of aanpassen.

Zo personaliseer je je handtekening

 • Open de ‘Outlook’-app.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk nu linksonder op het tandwieltje.
 • Druk onder ‘E-Mail’ op ‘Handtekening’.
 • Je kunt de handtekening nu aanpassen. Je kunt voor elk account een andere handtekening instellen, mocht je dat willen.

Swipe-opties aanpassen in Outlook op mobiel

Een van de handige functies van Outlook is het swipen. In je inbox kun je mails naar links en rechts vegen. Standaard wordt een mail naar rechts ‘ingepland’. Dit betekent dat je later nog een melding krijgt, zodat je ‘m niet vergeet. Handig als je de mail ontvangt op een moment dat je er niet naar kunt kijken. Veeg je naar links, dan wordt een mail standaard ‘gearchiveerd’. Dit betekent dat de mail niet meer in je Postvak IN staat. De swipe-opties van Outlook kun je aanpassen.

Zo pas je swipe-opties aan in Outlook op mobiel

 • Open de ‘Outlook’-app.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk nu linksonder op het tandwieltje.
 • Druk onder ‘E-Mail’ op ‘Swipeopties’.
 • Druk op ‘Naar rechts vegen’ of ‘Naar links vegen’ om de swipe-optie aan te passen.
 • Je kunt nu uit de beschikbare opties kiezen.

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.