Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen | Favoriete apps |

Geocaching: schatzoeken met je smartphone

Wat krijg je als je de raadsels van een escape room, de precisie van een gps-apparaat en de spanning van schatzoeken combineert? Geocaching! Met dit meeslepende spel in de buitenlucht krijg je lichaamsbeweging en kom je op originele plekken. Een activiteit die leuk is voor volwassenen én kinderen.

Schatzoeken in de 21e eeuw

Wat geocaching is? Het stukje geo in dit woord licht een tipje van de sluier op: je moet navigeren. Je uiteindelijke doel is een verstopte cache: een ‘schat’ waarin een logboek en soms ook ruilitems zitten. Alleen al in Nederland zijn er bijna 40.000 van deze caches verstopt. Variërend van kleine microcaches waar nauwelijks een opgerold papiertje in past tot munitiekisten vol verrassingen. Je tekent het logboek, neemt een item uit de container en stopt er een nieuw item in.

Geocaching

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om deze schatten – de caches – te lokaliseren gebruik je de gratis app Geocaching (Android en iPhone). Op de kaart zie je groene icoontjes: dat zijn de caches die je met de gratis versie van deze app meteen kunt gaan zoeken. Vergeet niet om een pen en een (klein) ruilitem mee te nemen. Ideeën voor ruilitems: een exotisch muntje, een ring, een sticker of een koelkastmagneet.

Van Geocaching bestaat een premium-versie waarmee je veel méér geocaches kunt zoeken. Dan moet je vooral denken aan grotere caches en complete cache-routes die we multicaches noemen. Totdat je Geocaching Premium activeert, zijn de icoontjes van deze exclusievere ‘schatten’ grijs gemarkeerd. Op de Geocaching-website betaal je € 9,99 voor een maand of € 29,99 voor één jaar premium-toegang.

Zijn er alternatieven voor de Geocaching-app? Niet echt, omdat Geocaching zo’n enorme gemeenschap heeft opgebouwd met wereldwijd miljoenen verstopte caches. Het dichtstbij qua populariteit en spanning komt misschien wel Pokémon GO (Android en iPhone), een mobiele game waarmee je virtuele wezens kunt vangen op straat of in de natuur.

Uitdagend en gezond

Geocaching is gezond én uitdagend: je bent in de buitenlucht en het geeft een echte kick om caches te vinden. Na het tekenen van een logboek wil je het liefst meteen de volgende schat zoeken. Trouwens, je hoeft met geocaching niet alleen te zóéken. Je kunt er ook voor kiezen om zelf zo’n schat te verstoppen, ook met de gratis versie van Geocaching.

Dit is zo’n typische activiteit die leuk is voor jong en oud. Je komt op plekken waar je anders nooit komt, vaak van historisch belang of grote natuurlijke schoonheid. Soms moet je puzzels of raadsels oplossen om de precieze locatie van een cache te ontdekken. En op de locatie zelf moet je af en toe nog heel goed zoeken in gaten, tussen stenen of in een boomstam. Dit alles vraagt om teamwerk en communicatie.

Verantwoord smartphonegebruik voor kinderen

Kinderen leren hiermee op een verantwoorde manier met mobieltjes omgaan: de app laat je met pijltjes zien welke kant je op moet lopen en geeft aan hoeveel meter je (ongeveer) van de cache verwijderd bent. Kinderen voelen zich hiermee echte expeditieleiders! Niet voor niets noemde pedagoge Krista Okma geocaching in ons artikel over veilig internet voor kinderen als één van de leukste, leerzaamste en meest verantwoorde apps voor kleintjes.

Hierna geven we je drie voorbeelden van bijzondere Nederlandse geocaches. Maar je kunt gewoon in je eigen buurt beginnen: geocaches zijn overal en nergens verstopt!

De oudste cache van Nederland

Geocaching werd in het verleden niet met smartphones, maar met gps-apparaten gedaan. Uit dat verre verleden stamt deze geocache in het Amsterdamse Vondelpark. Verbind jij je naam aan dit stukje geocaching-geschiedenis, dat er al sinds 2001 ligt verstopt?

De Vondelpark-cache ligt goed verstopt

“Steek je hoofd goed boven het water uit en kijk naar links.” Zo’n cryptische hint doet vermoeden dat er amfibisch plezier bij komt kijken. En volgens de cache-legger heeft iemand al een keer een nat pak gehaald bij het zoeken van deze cache. Houd jij het wél droog?

Bedwing de Amerongse Berg

Een deel van de Nederlandse caches bestaat uit een complete route van beginpunt tot ‘eindcache’. Geocaching noemt dit ‘multicaches’. Een Premium-lidmaatschap ontgrendelt deze multicaches.

Een leuk alternatief voor deze multicaches is het zoeken van meerdere ‘schatten’ in een klein gebied, zoals in het Amerongse Bos op de Utrechtse Heuvelrug. Op loopafstand van elkaar vind je maar liefst 13 geocaches, waaronder deze kleine cache op de Amerongse Berg, die geocachers blijkbaar behoorlijk laat schrikken. Kun jij ze allemaal vinden?

Beroof een bank in Maastricht

De populairste geocache van Nederland, getiteld Van Kluis tot Kookhuis, is uitsluitend voor premium-leden zichtbaar. Maar alleen al voor deze schat is het de moeite waard om zo’n abonnement te nemen.

Van Klus tot Kookhuis 1

Bron: geocaching.com

Op de Grote Markt van Maastricht staat een voormalige bank. De dikke muren van beton en staal blokkeren het gps-signaal en maakten het dus voor de cache-eigenaar onmogelijk om de precieze coördinaten te gebruiken. Maar dat maakt de uitdaging er juist leuker door! Ga het gebouw binnen en zoek de bankkluis. De zware deur staat al open. Kraak de code in de beschrijving van de geocache om vervolgens de juiste kluis te vinden.

Microcache

Rare en originele geocaches

De bovenstaande caches zijn bijzonder vanwege hun omgeving of hun verhaal. Er zijn ook ‘schatten’ die vooral om hun vorm of bereikbaarheid memorabel zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cache waarvan het logboek alleen met een fietspomp en magneetstok bereikbaar is? Of een cache die je alleen kunt vinden door te snuffelen aan potjes en deze aan kleuren te koppelen, om zodoende de coördinaten te ontfutselen? Of een bijzondere vorm én locatie: deze achtertuin-cache is er één waar je echt ‘bij’ moet zijn!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.