.

Filmen met je smartphone
Terug naar overzicht
54,653x gelezen

Filmen met je smartphone: een korte video maken, in plaats van een foto, is dé toekomst. We voorspelden dit al in ons trendblog. Met een video heb je een nog betere herinnering van een bijzonder moment. Nu kun je op ‘record’ drukken en beginnen met filmen, maar je kunt ook eerst deze handige video bekijken met 4 simpele tips, van videomaker Grietje Evenwel. En je zult zien dat je video’s er enorm van opknappen. Lights on… camera on… Action!

Onze video-expert Grietje is een echte duizendpoot als het om video’s gaat. Ze presenteert, maakt video’s, vlogt, geeft video-coaching – het is bíjna niet te filmen, zo veelzijdig is ze. Speciaal voor ons maakte ze een korte video met tips over filmen met je smartphone, voor een stabieler en mooier beeld. Je kunt haar video hierboven bekijken, en we hebben de tips voor filmen met je smartphone ook hieronder op een rij gezet.

Tip 1: Blijf rustig tijdens het filmen met je smartphone

Adem in… adem uit… Een video maken kan soms een beetje spannend zijn. Vooral als je bent gevraagd om een belangrijk moment - een aanzoek, een ultieme snowboard sprong - vast te leggen voor iemand. Vandaar tip één van Grietje: blijf rustig. Bekijk even van een afstandje wat je gaat filmen, en druk pas op record als je weet hoe je het scenario in beeld wil brengen.

Tip 2: Houd je telefoon altijd met twee handen vast

Voor een mooi, smooth beeld (als je bijvoorbeeld een persoon of object volgt), houd je jouw smartphone met twee handen vast en niet met één. Nog beter is het om je ellenbogen tegen je lichaam aan te houden, of ergens op te steunen, voor meer stabiliteit.

Tip 3: Loop naar je onderwerp toe

De meeste smartphones beschikken tegenwoordig over een uitstekende camera, toch is inzoomen met een smartphone camera niet zo’n goed idee. De lens in je telefoon is niet geavanceerd genoeg om óók ingezoomd een scherp beeld te leveren. Grietje’s tip: loop naar je onderwerp toe en gebruik de zoomfunctie niet. Dit zorgt voor een korrelig beeld.

Tip 4: Film met het licht mee

Houd altijd rekening met het licht als je gaat filmen, over het algemeen film je met het licht mee voor het mooiste beeld. Film je tegen het licht in, dan zie je alleen donkere silhouetten en geen details. Wil je een bijzondere lichtinval?  In ons blog vol fotografietips kun je lezen welke momenten van de dag je het best kunt fotograferen of filmen.

Wil je nog meer tips over het maken van video’s met je smartphone? Bekijk dan ook Grietje’s videotips voor gevorderden!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.