.

E-mails inplannen - Simyo
Terug naar overzicht
10,748x gelezen

Een e-mail aan het schrijven die je niet per se direct wilt verzenden? Besluit je dit op een later moment te doen, dan kun je dit vergeten. Dat kan natuurlijk veel slimmer! Plan je e-mails in met je telefoon zodat je hier niet meer naar om hoeft te kijken. Wij leggen je in dit stuk exact uit hoe.

Met de Gmail app op je telefoon is het mogelijk

Momenteel is Gmail de enige e-mailprovider die de functie heeft om in de app berichten uit te stellen. Het bedrijf heeft de stappen laagdrempelig gemaakt voor zijn gebruikers, maar de optie zelf is dan weer niet in één oogopslag te zien. Deze zit namelijk verstopt. Om in de app berichten naar je ontvangers in te plannen tik je als je klaar bent met schrijven op de drie stippen rechts bovenin het scherm. Selecteer hier ‘Verzenden plannen’ onderaan het scherm op iOS, of in het vervolgkeuze-menu op Android.

e-mails inplannen - Simyo

Kies één van de voorgestelde momenten, of bepaal het helemaal zelf met ‘Kies datum en tijd’. Tik vervolgens op 'Opslaan' rechts bovenaan het scherm op iOS, of tik op 'Verzenden plannen' rechts onderaan met Android.

Om op je telefoon bij je map ‘Gepland’ te komen, klik je op de drie strepen links bovenin het scherm. Hier kun je het bericht eventueel aanpassen, direct verzenden of annuleren.

Ook via de browser stel je berichten uit met Gmail

Schrijf je liever e-mails op de PC? Dan kun je de berichten inplannen via de browserversie van Gmail. Om de optie te vinden klik je na het schrijven van je e-mail niet meteen op ‘Verzenden’, maar op het pijltje omhoog die in dezelfde knop aan de rechterkant te vinden is.

Klik hier op ‘Verzenden plannen’ waar al een aantal voorgestelde momenten worden aangegeven waar je uit kunt kiezen. Passen deze standaardinstellingen niet bij wat je voor ogen had? Stem het moment van verzending dan handmatig af door te klikken op ‘Kies datum en tijd’. Om de opdracht te bevestigen klik je als laatste stap op ‘Verzenden plannen’.

 

Toch nog iets aanpassen aan het bericht? Of wil je hem misschien alsnog direct verzenden? Ga dan naar je e-mailwachtlijst in je map ‘Gepland’

Maak je gebruik van Outlook? Download dan de desktop-app!

Anders dan Gmail is het bij Outlook alleen mogelijk om je berichten in te plannen met de desktop-app of Outlook in Microsoft Office 365. In de Outlook app bestaat de optie (nog) niet.

Om een e-mail in te plannen met Outlook klik je na het schrijven van je bericht op het pijltje naast de verzendknop. Hier vind je de optie ‘Later verzenden’ waar je het gewenste moment kunt invoeren. Kies een tijd en datum en klik op ‘Verzenden’. Het e-mailbericht komt vervolgens in je map met ‘Concepten’ terecht. Daar kun je nog aanpassingen maken of klikken op ‘Verzenden annuleren’ om de opdracht ongedaan te maken.

Wat is jouw voornaamste reden om e-mails in te plannen? 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.