.

Terug naar overzicht
5,599x gelezen

Zin in afleiding maar verlang je na het zoveelste rondje speeltuin naar iets anders? Met deze leuke apps voor kinderen kom je een heel eind. Download ze op je mobiel en maak er samen een mooie dag van.

Apps voor kinderen: ze zijn er in overvloed. Je wilt natuurlijk het liefst dat ze veilig zijn en dat kinderen er ook nog wat van opsteken. Het educatieve element laten we vandaag even achterwege. Met de apps in deze blog willen we vooral plezier beleven.

NPO Zappelin

We kennen NPO Zappelin van de leuke televisieprogramma’s. Maar wist je dat er ook een gratis app beschikbaar is? In de Zappelin-app kunnen kinderen verschillende Zappelin tv-programma’s terugkijken, spelletjes spelen, verhalen lezen, voorgelezen worden en liedjes zingen. Alle bekende Zappelin-vriendjes komen voorbij: Kikker, Nijntje, Peppa Big, Bumba - de vrolijkste clown van België, Woezel en Pip, Shaun het Schaap, Buurman en Buurman en natuurlijk de Teletubbies. Kies de drie favoriete vriendjes van jou en je kind en bepaal hoe lang de app gebruikt mag worden.

Genoeg filmpjes bekeken en zin om iets te doen? Tik rechts in de bovenhoek op het vergrootglas en krijg een overzicht van alle activiteiten in de app. Speel bijvoorbeeld een potje memory of dans mee met een van de videoclips van K3. Ook leuk: de knutsel-afdeling. Kleur een kleurplaat in of bestempel een tekening met jouw favoriete figuren. Gegarandeerd plezier voor jong en oud! (Gratis, voor Apple en Android)

De wereld van Nijntje

Goed nieuws voor fans van Nijntje. Dick Bruna’s favoriete konijn is tot leven gewekt in een prachtige, toegankelijke en interactieve 3D-app. In de app ‘De wereld van Nijntje’ ga je samen met Nijntje op ontdekking. Maak Nijntje wakker, help haar met aankleden en tandenpoetsen, teken een meesterwerk en bak samen een taart. Of ga naar buiten om te tuinieren en speel met Snuffie de hond. Het zijn allemaal situaties die kinderen zelf ook meemaken.

De app is ook ideaal voor ouders die een oplossing zoeken voor de dagelijkse tandenpoets-strijd. In de app laat Nijntje namelijk zien hoe ze haar tanden poetst. Dit is het uitgelezen moment om -net als Nijntje- ook even de tanden te schrobben.

Uitgespeeld en tandjes gepoetst? Dan kan je de app tegen betaling uitbreiden. Maar eerlijk is eerlijk, de gratis app bevat meer dan genoeg speelplezier. (Gratis, voor Apple en Android.)

Lego Duplo trein

Treinen zijn voor veel kinderen fascinerend. Ze zijn groot, maken geluid en er stappen een heleboel mensen in-en uit. In de app van Lego Duplo kunnen kinderen zelf een trein besturen. Ga mee met de machinist op een spannend avontuur en help hem met het besturen van de trein. Onderweg stappen er passagiers in en moeten er goederen geladen worden. Zonder tekst of spraak wordt met duidelijke animaties uitgelegd wat je kind moet doen. Lukt het om de opdrachten goed uit te voeren? Dan verdien je een sticker.

Wie thuis een echte Duplo Lego goederentrein heeft, kan deze via Bluetooth verbinden met de app. De trein kan hiermee op afstand worden bediend en er zijn verschillende leuke activiteiten om samen met je peuter uit te voeren. (Gratis, voor Apple en Android).

De avonturen van Dr. Panda

Wist je dat een driejarige een concentratieboog van maximaal zeven minuten heeft? Daarna verliezen ze hun aandacht. Met die kennis in het achterhoofd ontwikkelden Lin en haar echtgenoot Thijs Bosma de spellen van Dr. Panda. Over de hele wereld worden de Dr. Panda-games meer dan 900.000 keer per dag gespeeld. De spellen van Dr. Panda laten kinderen lachen en helpen ze om meer over de wereld te leren.

Er zijn meer dan 10 varianten beschikbaar. Maak sushi in Dr. Panda’s restaurant of kruip in de huid van een leerling in Dr. Panda’s school. Is het jouw droom om dokter of dierenarts te zijn? Download dan Dr. Panda’s Dierenziekenhuis. Let wel op, niet alle apps zijn gratis. (Beschikbaar voor Apple en Android).

Het bedtijdboek – Slaap Lekker!

Van spelen word je moe. De Slaap Lekker- app is een fantastische app als onderdeel van het dagelijks instopritueel. De app vertelt het verhaal van een dorpje waarin iedereen klaar is om te gaan slapen. Overal gaan de lichten uit en zelfs de dieren zijn moe. Wie doet nu het licht in hun stal uit? Een klusje voor kleine kinderen van 1 tot 4 jaar. De app is eenvoudig in gebruik en daarom ook leuk voor de allerkleinsten.

Tip: zet de helderheid van je scherm laag. Zo worden jullie niet gestoord door het felle licht van je mobiele telefoon. (€3.99, beschikbaar voor Apple en Android).

Ouderlijk toezicht instellen         

Met ouderlijk toezicht zorg je ervoor dat jouw kind bepaalde apps of functies niet kan gebruiken. Je wil immers niet zomaar dat Nijntje in de app ineens een uitgebreide garderobe heeft en kan fietsen- wat je €5,99 kost. Ook kan je instellen dat er een maximale speeltijd wordt ingeschakeld. In ons blog over Educatieve apps voor kinderen, gaan we hier verder op in.

Wat is jouw favoriete app om samen met je kind te spelen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.