Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

buurtpreventie apps
Terug naar overzicht
5,226x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Houd inbrekers uit je buurt met buurtpreventie apps als WhatsApp!

Een van de effectiefste manieren om inbraken te voorkomen, is een app die voor iets heel anders bedoeld is: WhatsApp. Al ongeveer 8.000 buurten hebben hun appgroep aangemeld op www.wabp.nl. In deze groepen houden zo’n half miljoen Nederlanders een oogje in het zeil in hun eigen buurt. Resultaat: het aantal inbraken in deze buurten daalt met ongeveer de helft. De politie en gemeentes juichen deze buurtpreventie apps daarom toe. Naast WhatsApp zijn er ook speciale apps die de veiligheid en het gemeenschapsgevoel in buurten vergroten.

Zo werkt een buurtapp in WhatsApp

Wil jij dat inbrekers met een boog om jouw buurt lopen? Doe mee aan WhatsApp-buurtpreventie! Hoe? Kijk eerst op www.wabp.nl of er al een groep in jouw buurt is. Zo niet, dan kun je hier lezen hoe je er een opzet. De beheerder in de groep ziet erop toe dat alle regels worden nageleefd. Hij of zij zit meestal ook in een WhatsApp-groep met andere beheerders, voor als er bijvoorbeeld een verdacht voertuig naar een andere wijk gaat. In de appgroep kunnen buurtbewoners melden wanneer iets niet in de haak lijkt te zijn. Denk aan rinkelend glas, of een onbekende persoon in iemands tuin. Constateren jullie dat er écht iets aan de hand is? Bel dan snel naar 112! De politie komt alleen af op meldingen via het alarmnummer (voor niet-urgente meldingen bestaat het nummer 0900-8844).

Tips voor slimmere WhatsApp-buurtpreventie

Let goed op! Niet alleen op wat er in je straat gebeurt, maar ook hoe jullie gebruikmaken van de WhatsApp-groep.

1. App niet over weggelopen katten

Belangrijk: gebruik de groep alleen voor het melden van incidenten. Ga je appen over dingen als de buurtbarbecue en weggelopen katten? Dan nemen mensen al snel niet meer de moeite om berichtjes te bekijken.

2. Vang zelf geen boeven

Is er iets verdachts? Ga niet zelf boeven vangen, maar schakel meteen de politie in! Zo voorkom je wildwesttaferelen en is de kans veel groter dat de inbreker wordt gepakt.

3. Gebruik Facebook niet als schandpaal

Of iemand een strafbaar feit pleegt of niet: je mag niet zomaar foto’s van mensen publiceren. Het is al privacygevoelig om foto’s te delen via WhatsApp, spreek dus vooral met elkaar af dat jullie niets doorplaatsen op social media.

4. Schrik inbrekers af met borden en stickers

Waarom WhatsApp-buurtpreventie zo effectief is? Door de afschrikwekkende werking! Vergeet daarom vooral niet om borden op te hangen en stickers te plaatsen. Kijk ook even op de website van je gemeente, want veel gemeentes vergoeden dit.

5. Een pizzabezorger is niet per se een inbreker

Vertrouw je medemens een beetje! In sommige WhatsApp-groepen wordt ook alarm geslagen over pizzabezorgers en internetdates. Dat levert onnodige stress op én mensen slaan voortaan minder acht op (echte) meldingen.

6. Maak het inbrekers niet te makkelijk

WhatsApp-buurtpreventie is haast een wondermiddel. Toch moet je het inbrekers niet te makkelijk maken. Dat wil zeggen: houd ramen en deuren zoveel mogelijk dicht, plaats goede sloten en zorg dat waardevolle spullen niet in het zicht liggen.

Veiligebuurt: speciale app voor buurtpreventie

WhatsApp is niet gemaakt met buurpreventie in gedachten. De app Veiligebuurt (iOS en Android, gratis) wel. Dat heeft de volgende voordelen:

 • Na aanmelding kom je op basis van je adres automatisch in de groep van je buurt én die van je straat terecht.
 • Met de handige meldknop kun je in een paar kliks een uitgebreide omschrijving van de melding doorsturen aan je buurtgenoten.
 • Je bepaalt zelf welke meldingen je volgt.
 • Het is ook mogelijk om ander lokaal veiligheidsnieuws te ontvangen, zoals politiemeldingen en Amber Alerts.

Ah, sociaal! Apps voor een sociale(re) buurt

Er zijn ook buurtapps die zich vooral richten op een socialere buurt. En een socialere buurt, dat is ook een veiligere buurt. In Nederland zijn Nextdoor en BuurtApp de bekendste sociale buurtapps.

Nextdoor

Met de Amerikaanse app Nextdoor (Android en iOS, gratis) kun je allerlei soorten berichten over je buurt versturen en bekijken, zoals een opiniepeiling, aankondiging van een evenement of dringende waarschuwing. De app wordt ook veel gebruikt om spullen te verkopen.

Buurtapp

De Nederlandse app BuurtApp (Android en iOS) focust meer op buurtgevoel en minder op commercie dan Nextdoor. De app onderscheidt zich ook doordat je op een plattegrond je eigen buurt kunt tekenen.

Welke sociale buurtapp voor jou het beste werkt? Dat zal vooral te maken hebben met hoeveel buurtgenoten er al gebruik van maken. Te weinig gebruikers? Ga dan eens langs de deuren om mensen uit te nodigen!

Wat is jouw gouden tip voor inbraakpreventie?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.