Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
14,534x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Foto’s en video’s online publiceren: wat mag er allemaal (niet)?

Met een smartphone kun je overal, altijd en van iedereen foto’s en video’s maken. In een handomdraai zet je het daarna online. Mag dat eigenlijk, beelden waar anderen op staan zomaar publiceren? Is er een verschil tussen foto’s die thuis zijn gemaakt en in de openbare ruimte? En stel dat er ongewenst beelden van jou online staan, wat kun je daar dan tegen doen? Mediarechtadvocaat Christiaan Alberdingk Thijm legt dit – en nog veel meer – uit aan de hand van 6 (meer of minder) herkenbare situaties. Foto’s online publiceren. Wat zijn de regels?

Een foto met iemand anders erop online zetten

Je hebt in het park een geweldige foto genomen van je vrienden. Alleen is op de achtergrond een toevallige voorbijganger duidelijk herkenbaar in beeld. Mag je deze foto op Facebook plaatsen zonder zijn toestemming?

In principe heb je geen toestemming nodig als je foto’s en video’s met mensen erop wilt publiceren. Maar dit betekent niet dat je vrijuit beeldmateriaal van Jan en alleman online kunt zetten, legt Alberdingk Thijm uit: “De gefotografeerde kan zich tegen publicatie verzetten als diegene een ‘redelijk belang’ heeft, zoals juristen dat noemen. Meestal gaat het dan om iemands privacy of financiële belangen.”

Een goed voorbeeld van een foto die met het oog op privacy niet geplaatst had mogen worden, is volgens de advocaat de ‘snuiffoto’ die afgelopen zomer viraal ging. Daarop zie je wat mensen poseren terwijl op de achtergrond een man cocaïne neemt. Alberdingk Thijm: “Gaat het op de foto om strafbare feiten of kwesties op het gebied van religie, politiek, seksualiteit en gezondheid? Dan kan de afgebeelde persoon al snel zeggen dat hij zo’n ‘redelijk belang’ heeft.”

Privéterrein versus in het openbaar

Stel, je bent fotograaf en schiet in een discotheek een plaatje van een gesluierde vrouw op het podium. De krant waarvoor je regelmatig werkt, publiceert de foto. Vervolgens komt de vrouw in de problemen. Ze is van Marokkaanse afkomst en krijgt veel negatieve reacties uit haar eigen omgeving. Mocht de foto zomaar afgedrukt worden?

“De rechter heeft eens geoordeeld over deze situatie. De fotograaf had de foto niet mogen publiceren vanwege de privacy van de gesluierde vrouw”, zegt Alberdingk Thijm. “Een discotheek is een openbare ruimte en daar heb je in principe minder recht op privacy dan thuis. Maar deze zaak laat zien dat daar ook grenzen aan zijn.” Zijn advies: neem het zekere voor het onzekere en vraag ook in het openbaar toestemming als je de foto of video wilt publiceren.

Een foto van een bekende Nederlander plaatsen

Net als je de Albert Heijn uitloopt, zie je Gerard Joling lopen. Je grijpt snel je telefoon, schiet een plaatje en zet het op Facebook. Is dit toegestaan?

Het verschil tussen een bekende Nederlander en Jan met de pet is dat een BN’er geld kan verdienen met foto’s waarop hij of zij te zien is. Alberdingk Thijm: “Plaats je als privépersoon een foto van een BN’er op Facebook, dan is er niets aan de hand. Maar een bedrijf dat de foto voor commerciële doeleinden gebruikt, moet door dit financiële belang toestemming van de BN’er hebben.”

De geïnterviewde advocaat was laatst als adviseur betrokken bij een zaak voor Max Verstappen. Daarin oordeelde de rechter dat het portretrecht van de Formule 1-coureur was geschonden door de online supermarkt Picnic. Interessant is dat het geen echt portret was, maar een video waarin een lookalike de rol van Max Verstappen speelde. Oftewel: ‘portret’ is dus heel ruim, het gaat niet alleen om exacte afbeeldingen van iemands gezicht. Het kan ook gaan om een karakteristieke lichaamshouding, de context (zoals een Formule 1-auto bij Max Verstappen) of zelfs een silhouet (bijvoorbeeld Charlie Chaplin).

‘Blurren’ of een balkje plaatsen

Laatst heb je een artikel over de do’s en don’ts rondom het plaatsen van foto’s en video’s gelezen. Sindsdien plaats je zwarte balkjes voor de ogen van mensen van wie je geen toestemming hebt. Slim of niet? 

“Nee”, legt de mediarechtadvocaat uit. “Het is al snel een portret. Denk aan de lookalike van Max Verstappen, of toen de rechter oordeelde dat het portretrecht van Louis van Gaal was geschonden terwijl zijn hoofd niet was te zien. Het gaat erom dat iemand herkenbaar is en dat zal met een balkje plaatsen of de foto vervagen snel het geval zijn. Ken je iemand persoonlijk, dan herken je hem of haar meteen. Een balkje werkt volgens de rechter zelfs criminaliserend. Dus dat moet je zeker niet doen.”

Foto’s van anderen doorplaatsen

Wauw! De foto’s van het concert van Sting die een vriendin van je heeft gemaakt, zijn te gek. Zoveel lachende gezichten! Van zoveel verschillende mensen! Je plaatst meteen alle foto’s door op Instagram. Mag dat? 

Waarschijnlijk niet, stelt Alberdingk Thijm: “Plaats je foto’s van iemand anders door, dan moet je zijn of haar toestemming hebben. De maker heeft namelijk het auteursrecht.” Bovendien: je weet niet of de maker van de foto toestemming heeft van de gefotografeerden. En als dat zo is, dan geldt die toestemming niet (automatisch) voor jou. Conclusie: voor doorplaatsen moet je altijd toestemming van de maker hebben en liefst ook van de geportretteerden.

Maar uh, gebeurt dat doorplaatsen niet aan de lopende band? Alberdingk Thijm: “Klopt. Net zoals door rood fietsen. Maar dat neemt niet weg dat het officieel niet mag en je erop aangesproken kunt worden.”

Een ongewenste foto van mij staat online

Net toen je door rood fietste, zag je iemand een foto nemen met zijn telefoon. Een paar dagen later hoor je van vrienden dat ze deze foto hebben gezien in een Facebook-groep. Vanzelfsprekend ben je hier niet blij mee. Wat kun je nu doen?

Volgens de jurist kun je het beste eerst de plaatser vragen om de foto te verwijderen. Lukt dat niet? Dien dan een verwijderingsverzoek in bij social media en zoekmachines waar de foto op staat. Ook kun je naar de rechter stappen om een publicatieverbod en eventueel een schadevergoeding te vragen. Volgens de advocaat worden in dit soort zaken soms best forse schadevergoedingen toegewezen. Zo kreeg iemand die toevallig over de Wallen liep en later in een fotoboek verscheen met het onderschrift ‘loeren naar de hoeren’ uiteindelijk 2.500 euro.

En vervolging, is dat een optie? Alberdingk Thijm: “Publicatie zonder toestemming is inderdaad strafbaar gesteld. Je moet dan eerst aangifte doen bij de politie. En dan zou het Openbaar Ministerie moeten besluiten om de plaatser te vervolgen. Dat gebeurt alleen niet vaak, want het strafrecht is echt een laatste middel. De politie zal waarschijnlijk tegen je zeggen: ‘Probeer het eerst op een andere manier op te lossen.’”

Vind jij dat de Nederlandse regels jouw privacy genoeg beschermen?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.