Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Siri_vragen_commandos
Terug naar overzicht
7,695x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Een iPhone kopen? Dit is de beste iPhone voor jouw budget

De iPhone is niet meer uit het huidige straatbeeld weg te denken. Sinds 2007 zijn er Apple telefoons in alle soorten en maten verschenen, maar wat is nu eigenlijk de beste iPhone voor jouw budget? Wij zetten ze voor je op een rij.

iPhone 6s en 6s Plus

Apple lanceerde voor deze serie, twee verschillende telefoons. Een iPhone 6s past makkelijk in je broekzak, bij de iPhone 6s Plus wordt dat al een stuk krapper. Daarnaast bestaat de 6s versie uit een ouder design. De behuizing is gemaakt van aluminium, wat de telefoon wel een stuk lichter maakt dan alle iPhones die hierna volgen.

Kaarsrechte foto’s

Beide telefoons hebben een 12 megapixel camera, de vernieuwingen in de camera zijn vooral gericht op lichtgevoeligheid. Het verschil tussen de 6s en 6s Plus camera is de beeldstabilisatie. Dit heeft de iPhone 6s namelijk niet. Hierdoor kun je met de Plus betere foto’s maken met weinig licht en worden trillende bewegingen gecompenseerd.

iPhone SE

In 2016 was het de beurt aan de iPhone SE, een ‘special edition’ met een formaat van 4 inch. Als je dit vergelijkt met de normale iPhones van ongeveer 4,7 inch, dan is dit formaat een stuk kleiner. Deze telefoon is een aparte iPhone door het kleinere formaat en een ander design. De lichte, compacte telefoon is namelijk gemaakt van satijnachtig gestraald aluminium en past perfect in de hand.

Lekker slank

Wie een grote telefoon gewend is zal misschien even moeten wennen aan dit afgeslankte model van Apple. Zo kan gamen wat lastiger zijn en bekijk je video’s en foto’s ook op dit kleinere scherm. Wel schiet je met de 12 megapixel camera net zulke mooie foto’s als de meeste andere iPhones. Ook kan het juist wel prettig zijn om een kleiner toestel te hebben, die je makkelijk in je tas of broekzak meeneemt.

  • De iPhone SE is beschikbaar vanaf 489 euro.

 iPhone 7 en 7 Plus

Beide telefoons zijn stof- en waterbestendig tot een diepte van 1 meter voor 30 minuten. Mocht je dus wat onhandig zijn en je telefoon per ongeluk in de wc laten vallen, is dat geen reden voor paniek. De afmetingen van deze telefoons zijn bijna identiek aan hun voorgangers. Wel zijn ze beide net iets lichter geworden.

Uiterlijke aanpassingen

Er zijn een aantal kleine aanpassingen gemaakt. Zo is de homeknop geen normale knop meer, maar een platte sensor. Ook vind je op dit toestel niet langer een koptelefoonaansluiting. Dit betekent dat je voortaan een draadloze koptelefoon gebruikt of gebruikmaakt van een speciaal opzetstukje.

Scherpe foto’s

De camera van de iPhone 7 en 7 Plus zijn op veel fronten verbeterd. Foto’s die je ’s avonds maakt zijn duidelijk beter. Daarnaast zijn de foto’s ook scherper en de camera past zich aan de omgeving aan. De iPhone 7 Plus heeft een betere camera dan de iPhone 7. De iPhone 7 Plus heeft namelijk een dubbele camera. Hierdoor zijn de portret- en zoomfunctie nieuw voor de telefoon. Waar de iPhone 6 Plus alleen beeldstabilisatie heeft, hebben de iPhone 7 en 7 Plus beiden beeldstabilisatie. Houd je van gemak? Dan is de iPhone 7 een telefoon die goed in de hand ligt. Wil je liever een grotere telefoon met betere specificaties zoals de camera, dan is de iPhone 7 Plus iets voor jou.

iPhone 8 en 8 Plus

De veranderingen van de iPhone 8 en 8 Plus zijn niet erg ingrijpend ten opzichte van iPhone 7. De metalen achterkant die we van iPhone kennen is bij deze versie vervangen door een glazen achterkant. Hierdoor is de telefoon iets zwaarder en kwetsbaarder geworden. Een voordeel dat hierbij komt kijken is dat de iPhone 8 draadloos is op te laden.

Fotografeer erop los

De normale iPhone 8 heeft een 8 megapixel camera met een frontcamera van 7 megapixel. De iPhone 8 Plus heeft 2 camera’s waarbij de ene een wijde lens is en de ander een zoomlens. Dit is ideaal voor liefhebbers van fotografie die graag met hun telefoon plaatjes schieten.

Groter en steviger

Het woord ‘Plus’ zegt het eigenlijk al. De iPhone 8 Plus is ook hier een stuk groter dan de gewone 8. Dat betekent dat de Plus versie voor mensen met kleine handen minder handig is om vast te houden. Waar de lengte van de iPhone 8 138 millimeter is, is die van de iPhone 8 Plus 158 millimeter. De telefoons verschillen daarnaast ook in breedte, namelijk 67 millimeter versus 78 millimeter. Net als de iPhone 7 zijn ook deze telefoons waterbestendig, dus ook met deze toestellen hoef je niet bang te zijn voor een spatje water.

iPhone X

De meest geavanceerde telefoon van Apple is de iPhone X. Eén van de verschillen met de andere iPhones is het ontwerp. De telefoon heeft een glazen behuizing en het scherm vult de volledige voorkant. De homeknop is hierdoor verdwenen. Om dit gemis op te vullen zit iOS 11 vol met veeg gebaren, speciaal voor de iPhone X. Je ontgrendelt de telefoon met behulp van Face ID, een gezichtsherkenning. Aan de voorkant zitten drie Face ID-sensoren, namelijk een infraroodlicht en -camera en een dotprojector. Met deze dotprojector worden meer dan 30.000 infraroodstipjes op je gezicht geprojecteerd om er een 3D-scan van te maken. Niemand die dus nog stiekem door je telefoon kan scrollen.

Zwembandjes zijn niet nodig

De camera van de iPhone X is sterk verbeterd met een dubbele cameralens. Met de portretfunctie van de iPhone maak je mooie portretfoto’s en heb je veel extra functies voor de nabewerking. En ben je een zwemfanaat? Dan is dit een ideaal toestel voor jou. Hij is namelijk ook waterdicht tot 1 meter diepte voor een periode van 30 minuten. Zo kun je deze vakantie eindelijk leuke kiekjes maken als je de zee induikt.

Spelen met je telefoon

Waar wij zelf nog erg enthousiast van worden is de Animoji. De camera van de iPhone X kan 50 verschillende spierbewegingen analyseren en zo je uitdrukkingen nabootsen met 16 Animoji’s. Dan krijg je dus uiteindelijk dit soort video’s:

  • De iPhone X is beschikbaar vanaf 1159 euro.

iOS 11 en 12

Alle bovengenoemde telefoons werken op iOS 11. De iPhone 5 valt samen met de eerdere generaties buiten de boot. Mocht je dus een iPhone 6 willen, dan kun je de telefoon eenvoudig updaten naar de nieuwste iOS. Apple is daarnaast op het moment iOS 12 aan het testen. Ook deze is te installeren op alle telefoons die nu al geschikt zijn voor iOS 11. Gaat je keuze naar een van bovenstaande telefoons? Dan is er dus geen reden tot paniek en kun je je telefoon goed blijven gebruiken.

Sim Only

Wil je liever niet aan een lening vast zitten, maar toch graag een nieuwe telefoon kopen? Dan kun je altijd bij Simyo een Sim Only abonnement afsluiten. Hier betaal je alleen voor het abonnement en hoef je dus geen telefoonkosten af te betalen. Bij Simyo ga je namelijk geen lening aan en hierdoor wordt het bedrag dat je voor je telefoon betaalt ook niet als lening geregistreerd bij het BKR. De leningen in dit persoonlijke dossier hebben bijvoorbeeld invloed op het maximale leenbedrag voor je hypotheek. Een win-win situatie dus als je kiest voor Sim Only. 

Welke iPhone past het beste bij jouw budget? 

 *De genoemde prijzen zijn afkomstig van de officiële Apple website.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.