.

Siri_vragen_commandos
Terug naar overzicht
59,444x gelezen

De iPhone is niet meer uit het huidige straatbeeld weg te denken. Sinds 2007 zijn er Apple telefoons in alle soorten en maten verschenen, maar wat is nu eigenlijk de beste iPhone voor jouw budget? Wij zetten ze voor je op een rij.

iPhone 6s en 6s Plus

Apple lanceerde voor deze serie, twee verschillende telefoons. Een iPhone 6s past makkelijk in je broekzak, bij de iPhone 6s Plus wordt dat al een stuk krapper. Daarnaast bestaat de 6s versie uit een ouder design. De behuizing is gemaakt van aluminium, wat de telefoon wel een stuk lichter maakt dan alle iPhones die hierna volgen.

Kaarsrechte foto’s

Beide telefoons hebben een 12 megapixel camera, de vernieuwingen in de camera zijn vooral gericht op lichtgevoeligheid. Het verschil tussen de 6s en 6s Plus camera is de beeldstabilisatie. Dit heeft de iPhone 6s namelijk niet. Hierdoor kun je met de Plus betere foto’s maken met weinig licht en worden trillende bewegingen gecompenseerd.

iPhone SE

In 2016 was het de beurt aan de iPhone SE, een ‘special edition’ met een formaat van 4 inch. Als je dit vergelijkt met de normale iPhones van ongeveer 4,7 inch, dan is dit formaat een stuk kleiner. Deze telefoon is een aparte iPhone door het kleinere formaat en een ander design. De lichte, compacte telefoon is namelijk gemaakt van satijnachtig gestraald aluminium en past perfect in de hand.

Lekker slank

Wie een grote telefoon gewend is zal misschien even moeten wennen aan dit afgeslankte model van Apple. Zo kan gamen wat lastiger zijn en bekijk je video’s en foto’s ook op dit kleinere scherm. Wel schiet je met de 12 megapixel camera net zulke mooie foto’s als de meeste andere iPhones. Ook kan het juist wel prettig zijn om een kleiner toestel te hebben, die je makkelijk in je tas of broekzak meeneemt.

  • De iPhone SE is beschikbaar vanaf 489 euro. (update: in 2020 verscheen er een nieuwere versie van de iPhone SE en het mooiste is: Simyo verkoopt die ook! Zowel nieuw, als refurbished)

 iPhone 7 en 7 Plus

Beide telefoons zijn stof- en waterbestendig tot een diepte van 1 meter voor 30 minuten. Mocht je dus wat onhandig zijn en je telefoon per ongeluk in de wc laten vallen, is dat geen reden voor paniek. De afmetingen van deze telefoons zijn bijna identiek aan hun voorgangers. Wel zijn ze beide net iets lichter geworden.

Uiterlijke aanpassingen

Er zijn een aantal kleine aanpassingen gemaakt. Zo is de homeknop geen normale knop meer, maar een platte sensor. Ook vind je op dit toestel niet langer een koptelefoonaansluiting. Dit betekent dat je voortaan een draadloze koptelefoon gebruikt of gebruikmaakt van een speciaal opzetstukje.

Scherpe foto’s

De camera van de iPhone 7 en 7 Plus zijn op veel fronten verbeterd. Foto’s die je ’s avonds maakt zijn duidelijk beter. Daarnaast zijn de foto’s ook scherper en de camera past zich aan de omgeving aan. De iPhone 7 Plus heeft een betere camera dan de iPhone 7. De iPhone 7 Plus heeft namelijk een dubbele camera. Hierdoor zijn de portret- en zoomfunctie nieuw voor de telefoon. Waar de iPhone 6 Plus alleen beeldstabilisatie heeft, hebben de iPhone 7 en 7 Plus beiden beeldstabilisatie. Houd je van gemak? Dan is de iPhone 7 een telefoon die goed in de hand ligt. Wil je liever een grotere telefoon met betere specificaties zoals de camera, dan is de iPhone 7 Plus iets voor jou.

iPhone 8 en 8 Plus

De veranderingen van de iPhone 8 en 8 Plus zijn niet erg ingrijpend ten opzichte van iPhone 7. De metalen achterkant die we van iPhone kennen is bij deze versie vervangen door een glazen achterkant. Hierdoor is de telefoon iets zwaarder en kwetsbaarder geworden. Een voordeel dat hierbij komt kijken is dat de iPhone 8 draadloos is op te laden.

Fotografeer erop los

De normale iPhone 8 heeft een 8 megapixel camera met een frontcamera van 7 megapixel. De iPhone 8 Plus heeft 2 camera’s waarbij de ene een wijde lens is en de ander een zoomlens. Dit is ideaal voor liefhebbers van fotografie die graag met hun telefoon plaatjes schieten.

Groter en steviger

Het woord ‘Plus’ zegt het eigenlijk al. De iPhone 8 Plus is ook hier een stuk groter dan de gewone 8. Dat betekent dat de Plus versie voor mensen met kleine handen minder handig is om vast te houden. Waar de lengte van de iPhone 8 138 millimeter is, is die van de iPhone 8 Plus 158 millimeter. De telefoons verschillen daarnaast ook in breedte, namelijk 67 millimeter versus 78 millimeter. Net als de iPhone 7 zijn ook deze telefoons waterbestendig, dus ook met deze toestellen hoef je niet bang te zijn voor een spatje water.

iPhone X

De meest geavanceerde telefoon van Apple is de iPhone X. Eén van de verschillen met de andere iPhones is het ontwerp. De telefoon heeft een glazen behuizing en het scherm vult de volledige voorkant. De homeknop is hierdoor verdwenen. Om dit gemis op te vullen zit iOS 11 vol met veeg gebaren, speciaal voor de iPhone X. Je ontgrendelt de telefoon met behulp van Face ID, een gezichtsherkenning. Aan de voorkant zitten drie Face ID-sensoren, namelijk een infraroodlicht en -camera en een dotprojector. Met deze dotprojector worden meer dan 30.000 infraroodstipjes op je gezicht geprojecteerd om er een 3D-scan van te maken. Niemand die dus nog stiekem door je telefoon kan scrollen.

Zwembandjes zijn niet nodig

De camera van de iPhone X is sterk verbeterd met een dubbele cameralens. Met de portretfunctie van de iPhone maak je mooie portretfoto’s en heb je veel extra functies voor de nabewerking. En ben je een zwemfanaat? Dan is dit een ideaal toestel voor jou. Hij is namelijk ook waterdicht tot 1 meter diepte voor een periode van 30 minuten. Zo kun je deze vakantie eindelijk leuke kiekjes maken als je de zee induikt.

Spelen met je telefoon

Waar wij zelf nog erg enthousiast van worden is de Animoji. De camera van de iPhone X kan 50 verschillende spierbewegingen analyseren en zo je uitdrukkingen nabootsen met 16 Animoji’s. Dan krijg je dus uiteindelijk dit soort video’s:

  • De iPhone X is beschikbaar vanaf 1159 euro.

iOS 11 en 12

Alle bovengenoemde telefoons werken op iOS 11. De iPhone 5 valt samen met de eerdere generaties buiten de boot. Mocht je dus een iPhone 6 willen, dan kun je de telefoon eenvoudig updaten naar de nieuwste iOS. Apple is daarnaast op het moment iOS 12 aan het testen. Ook deze is te installeren op alle telefoons die nu al geschikt zijn voor iOS 11. Gaat je keuze naar een van bovenstaande telefoons? Dan is er dus geen reden tot paniek en kun je je telefoon goed blijven gebruiken.

Sim Only

Wil je liever niet aan een lening vast zitten, maar toch graag een nieuwe telefoon kopen? Dan kun je altijd bij Simyo een Sim Only abonnement afsluiten. Hier betaal je alleen voor het abonnement en hoef je dus geen telefoonkosten af te betalen. Bij Simyo ga je namelijk geen lening aan en hierdoor wordt het bedrag dat je voor je telefoon betaalt ook niet als lening geregistreerd bij het BKR. De leningen in dit persoonlijke dossier hebben bijvoorbeeld invloed op het maximale leenbedrag voor je hypotheek. Een win-win situatie dus als je kiest voor Sim Only. 

Welke iPhone past het beste bij jouw budget? 

 *De genoemde prijzen zijn afkomstig van de officiële Apple website.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.