Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

android 11 update
Terug naar overzicht
483x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Android 11 is hier: welke handige functies zijn nieuw?

Android-liefhebbers opgelet: Google heeft Android 11 gelanceerd! Deze splinternieuwe versie van het besturingssysteem barst van de handige nieuwe functies die je telefoon slimmer maken. Welke dat zijn? Ontdek ze in dit blog.

Wat is Android 11?

wat is android 11Android 11 is de nieuwe versie van Android, het besturingssysteem voor smartphones van Google. Deze nieuwe versie van het populairste besturingssysteem voor smartphones is uitgebracht in september 2020. Andere fabrikanten kunnen Android 11 ook gebruiken voor hun telefoons.

De handigste verbeteringen van Android 11

Android 11 is de opvolger van Android 10, de grote update van 2019. Met deze versie krijgt je telefoon een paar handige functies die ‘ie niet in Android 10 heeft.

Bubbels: altijd een app of gesprek bij de hand

android 11 bubbelsDe bubbel van Facebook Messenger ken je misschien al. Die drijft boven openstaande apps en heb je zo altijd bij de hand als je met iemand wilt chatten. Android 11 krijgt standaard deze Bubbel-functie, die je ook kunt gebruiken voor andere apps. Handig om snel een gesprek in WhatsApp aan te knopen!

Schermgevoeligheid aanpassen

Bescherm jij het scherm van je telefoon met een screenprotector? Dan is deze functie wel wat voor jou. Een screenprotector beschermt het scherm, maar soms reageert het hierdoor wel minder goed op je aanrakingen. Tenzij ‘ie gevoeliger hierop reageert. Precies dat kun je instellen met deze nieuwe optie. Een goede reden om voor een screenprotector te gaan, want zo gaat je telefoon langer mee met je Sim Only abonnement.

Meldingen dempen als je foto’s of video’s maakt

Afgeleid worden door nieuwe WhatsApp-berichtjes en pushnotificaties van andere apps terwijl je een foto of video wilt maken. Liever niet! Android 11 geeft je daarom de mogelijkheid om allerlei meldingen te dempen zodra je de camera-app gebruikt.

Rechten intrekken

android 11 rechten intrekken privacyJe kent het misschien wel: als je een app voor de eerste keer opstart, vraagt ‘ie toestemming om tot allerlei dingen toegang te krijgen. Bijvoorbeeld tot je locatie, camera, contacten en foto’s. De app houdt hier toegang tot zolang hij op je telefoon staat. Inderdaad, ook apps die je al tijden niet gebruikt, kunnen deze bestanden in blijven zien. Google bedenkt met Android 11 daarop iets moois. Je kunt je telefoon automatisch rechten van apps laten intrekken na een bepaalde periode. Op die manier ben je iets meer de baas over je eigen privacy.

Verbeterd snelstartmenu

android 11 snelstartmenuGoogle frist het menu met snelle instellingen van Android op. Deze tover je tevoorschijn door van bovenaan je telefoon naar beneden te vegen en gebruik je om instellingen of functies extra snel te activeren. Vooral het besturen van slimme apparaten bij je thuis gaat nu makkelijker en vlugger met het snelstartmenu.

Afgesloten apps opnieuw opstarten

Het multitaskscherm van Android geeft je de mogelijkheid om snel alle openstaande apps te sluiten. Handig om de batterij te ontlasten en als je telefoon een beetje traag is. Sluit je echter per ongeluk alle openstaande apps af? Een handige nieuwe functie in Android 11 zorgt dat je dit ongedaan maakt. Zo zijn alle openstaande apps weer open zonder dat je niet opgeslagen gegevens verloor.

Donkere modus automatisch aan en uit

Veel mensen kunnen niet meer zonder ‘m: de donkere modus van je telefoon. Hiermee zijn de hoofdkleuren van de interface van je telefoon niet licht, maar donker. Rustiger voor je ogen en beter voor de batterij als je telefoon een OLED-scherm heeft. Met deze schermtechnologie is zwart écht zwart, want de pixels die zwart zijn staan uit. In Android 11 kun je inplannen op welk tijdstip de donkere modus automatisch inschakelt. Handig als je overdag liever de lichte modus gebruikt, maar ’s avonds de rustigere donkere modus de voorkeur heeft.

Beter in gebarentaal

android 11 gebarentaalAndroid 11 krijgt verbeterd begrip van gebarentaal. Handig als je met een bepaald gebaar de muziek wilt pauzeren, ideaal als je bijvoorbeeld in de auto zit. Android 11 snapt je gebaren beter en reageert daar ook beter op. Het werkt daarmee sneller. Fijn!

Makkelijker bestanden uitwisselen

android 11 bestanden uitwisselenBestanden uitwisselen tussen je telefoon en andere apparaten: dat is soms een heel gedoe. Makkelijk een foto in origineel formaat delen met een vriend? Via WhatsApp kan dat niet, want die app verkleint foto’s. Met Apple-apparaten deel je onderling makkelijk bestanden via Airdrop. Voor Android was daar nog niet slims voor, maar Android 11 heeft ook zo’n functie. Zo stuur je makkelijk bestanden in origineel formaat van apparaat naar apparaat.

Welke telefoons krijgen Android 11?

telefoons met android 11Android 11 is sinds september 2020 beschikbaar. In tegenstelling tot iOS 14 is het niet meteen voor de meeste apparaten beschikbaar. Dit komt omdat elke fabrikant Android 11 op maat moet maken voor zijn telefoons. Google Pixel-telefoons hebben de update al en waarschijnlijk krijgen de meeste Android One-telefoons de update ook snel. Elke fabrikant rolt zijn Android 11-update op zijn eigen tempo uit en dus kan het even duren voor je telefoon de update heeft.  Veel toestellen, zoals oude of goedkope smartphones, krijgen de Android 11-update überhaupt niet. Veel gelukkig ook wel.

Populaire telefoons van wie nu bekend is dat ze Android 11 hebben of krijgen:

 • Google Pixel 2 en 2 XL
 • Google Pixel 3 en 3 XL
 • Google Pixel 3a en 3a XL
 • Google Pixel 4 en 4 XL
 • Samsung Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra
 • Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra
 • Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 Plus
 • Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e
 • Samsung Galaxy S9 en S9 Plus
 • Samsung Galaxy M31
 • Samsung Galaxy A51, A71 en A91
 • Samsung Galaxy A10, A10s en A10e
 • Samsung Galaxy A50 en A50s
 • Samsung Galaxy A30 en A30s
 • Samsung Galaxy A90
 • Nokia 1.3 en 1 Plus
 • Nokia 2.3
 • Nokia 3.2
 • Nokia 4.2
 • Nokia 5.3
 • Nokia 6.2
 • Nokia 7.2
 • Nokia 8.1 en 8.2
 • OnePlus 6 en 6T
 • OnePlus 7, 7 Pro, 7T en 7T Pro
 • OnePlus 8 en 8 Pro
 • Huawei P30, P30 Pro en P30 Lite
 • Huawei Mate 20, Mate 20X en Mate 20 Pro
 • Huawei P20 en P20 Pro
 • Honor 20 en 20 Pro
 • Honor 30 en 30 Pro
 • Honor Nova 5 Pro
 • OPPO Find X2 en Find X2 Pro
 • OPPO Reno3, Reno3 Youth en Reno3 Pro
 • Sony Xperia 1 II en Xperia 10 II

Het verschilt per telefoon wanneer de update beschikbaar is

Android 11 installeren? Zo doe je dat!

Zodra de Android 11-update voor jouw telefoon beschikbaar is, ontvang je een melding. Je kunt de telefoon dan meteen installeren, maar ook even wachten. Dat is aan te raden als je je telefoon op dat moment nodig hebt. Het updaten kan namelijk even duren. Handmatig checken of de update beschikbaar is? Zo doe je dat:

 • Open het instellingenmenu van je Android-telefoon.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Systeem’.
 • Druk op ‘Software-updates’.
 • Druk op ‘Checken op updates’
 • Je ziet nu of de update wel of niet beschikbaar is. Zo ja? Dan kun je ‘m meteen downloaden en installeren.

Elke Android-versie is anders, het kan dus zo zijn dat dit op jouw telefoon nét iets anders werkt.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.